Ha egy állásinterjún megkérdezik, miért jöttem el a cégtől, mi a legjobb válsz amivel nem rontok az esélyeimen?
-Azt nem mondhatom hogy kirúgtak hisz az azt jelenti h szarul csináltam vmit.
-Ha leépítést mondok nem lehettem valami túl fontos alkalmazott miért akarnék most komoly pozícióba elhelyezkedni...
-Ha nem jöttem ki a főnökömmel/ kollégával arra utal h nehéz velem együtt dolgozni.
Tehát ha megkérdezik h miért szeretnék váltani/ miért jöttem el, mit a legjobb mondani amivel nem hozom magamat rossz fénybe??
Valahol borzasztónak tartom, hogy mindig ezen kell agyalni, hogy mit mondjunk, mit tagadjunk le, hogy ne szórjanak ki a HR-esek, ha nem a saját sablonjaiknak megfelelő válaszokat adunk. Miért nem lehet az elég, hogy valaki ott akar dolgozni, és kész.. Biztos nagyon kevés ember van, aki poénból megy egyik vagy másik céghez, akkor meg már talán csak feltételezhetnék róluk, hogy el tudják dönteni maguk, hogy akarnak-e ott dolgozni. Ha meg egyszer kell a pénz, akkor nyilván alkalmazkodni fognak, még ha nem is ez az állás/kollégák a vágyaik netovábbja.
Remélem, egyszer összeomlik ez az egész rohadt rendszer HResekkel meg mindennel együtt, úgy ahogy van.
Sajnos ez van.. Az igazság: Utáltam a közvetlen felettesemet egy kanál vízben meg tudtam volna fojtani és Ő is engem.. Ehez persze egy darabig mindketten jó pofát vágtunk. Mivel már reggel egyben volt a gyomrom így is mentem be. Savanyúan immel-ámmal végeztem a munkámat, folyton az órát bámulva h mennyi van még hátra a napból. Eltűnt belőlem a kreativitás a hajtás a pörgés csak túl akartam élni a napot. Minden perc ajándék volt amit nem kellett az irodában tölteni mégha csak wc-re is mentem ki. Majd egy csütörtökinap közöltem egy kollégával h következő hét hétfőn felmondok erre másnap pénteken elém tolták a kilépő papírjaimat. Ez az igazság.
Nem éreztem jól magam emiatt szartam a mindenre csat túl akartam lenni minden egyes napon.
No ezt nyílván nem fogom beadni hisz "ha majd itt is összeakasztja valakivel a bajszát majd itt is csak viszi a fizetését anélkül h bármit is letenne az asztalra???" igen bameg ez lesz itt is mert ha tele van a f@szom ne várd h mosolyogva dolgozom ki a belem egy olyan embernek akit rühellek mint a sz@rt. Ezt elkerülendő tettem fel a kérdést
És valóban egy állásinterjún megfelelni akarok minden elvárásnak és nem őszinteségi rohamot kapni...Tény a rendszer úgy szar ahogy van. Emberek egyetemen tanult sablon szövegek alapján döntik majd el h én alkalmas vagyok e a munkára vagy sem. undorító dolog tény és való de ez van ezen múlik a megélhetésem és ehez minden eszközt felhasználok. Jelen esetben azt h szemrebbenés nélkül belahazudok a HR-s képébe ha kell csakhogy felvegyenek h meg tudjak élni és törleszteni tudjam a hitelem. Ezért tettem fel a kérdést.
És köszi a választ mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!