Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Valaki próbálta-e már? (gyulah...

Liptói Tamás kérdése:

Valaki próbálta-e már? (gyulah2. wix.com/kairos2)

Figyelt kérdés
Találtam egy oldalt fent az alábbi linken egy Karios nevű vállalat vagy cég, ami arra hívja fel az egyszerű emberek figyelmét, hogy a számítógépük winchester-ének ki nem használt tárhelyüket adják bérbe pénzért. Jó magam arra lennék kíváncsi , hogy vannak-e személyes tapasztalatok hogy nem átverés ez az egész , mert a leírtak alapján nem hangzik rosszul.

#passzív jövedelem #Kairos #Megbízhatósági faktor #Winchester bérbeadás
2015. aug. 7. 12:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim válasza:
100%
Gondolom aki ebből pénzt kap az adózik is utána, mivel hogy ez is jövedelemnek számít.
2015. dec. 11. 18:42
 42/85 anonim ***** válasza:
Igen,külföldről származó jövedelem után 16% az adó.
2015. dec. 11. 23:28
 43/85 anonim válasza:
85%

Először vonakodtam, hogy ténylegesen kinyilvánítsam véleményem ezzel kapcsolatosan. Műszaki egyetem mérnök informatikus hallgatóként, illetve számottevő tervezői és fejlesztői szakmai tapasztalattal számomra nem kérdéses, hogy ez valójában kivitelezhetetlen. Egy cég szemszögéből mind informatikailag, mind gazdasági szempontból ez még ha kivitelezhető is lenne sem érné meg.

Kis keresgélés után és némi angol tudással hamar rájön az ember, hogy valójában egy nemzetközi piramisjátékról van szó. A cég neve önmagában is legkevesebb lopásnak számít. Létezik egy Kairos nevű cég ( [link] ), amely arcfelismeréses technológiák értékesítésével foglalkozik, melynek gyorsaságának az adja, hogy felhő alapú.

Ennek a névnek felhasználásával (kérdőjelezhetően jogosulatlanul) hozták létre a Kairos Technologies nevű árnyékcéget ( [link] ).

Először is nézzük azokat a kérdéseket, amik egy normálisan működő cég esetén nem merülnének fel:

1. Miért ismeretlen a vezetője?

2. Miért egy bérelhető postafiók cím van megadva angliai főhadiszállásuknak?

3. Miért merül ki a "hivatalos dokumentumaik" összterjedelme 10 oldalban?

Másodszor nézzük a felmerülő technológiai kérdéseket:

1. Hogyan fedték el a hardverkonfigurációk között felmerülő konstrukciós különbségeket?

2. Mire alapozzák, hogy a "24 óra alatti feltörhetetlenség" biztonságosnak számít, szemben a megbízható informatikai rendszereknél használt 30 napos küszöbbel?

3. Honnan jutottak arra a következtetésre, hogy 256 biten titkosított adat továbbítása kevesebb adatforgalmat vesz igénybe, továbbá hova tűnik a kommunikációval járó, hálózatokból ismert palacknyak-effektus?

4. Mire alapozzák, hogy a 10-szeres redundancia elég kritikus információk tárolására legfeljebb időben véletlenszerűen eloszló, 40%-os rendelkezésre állású szervereken. Míg egy ismert hazai telekommunikációs szolgáltató a kevésbé kritikus információinak a tárolására 99,995%-os rendelkezésre állás mellett is legkevesebb 20 fizikailag elkülönített tárolóegységen rögzíti adatait?

A gazdasági vonatkozásait vizsgálva eme szolgáltatásnak is hasonló jellegű számomra evidensnek tűnő kérdések merülnek fel:

1. Cégként miért érné meg nekem, ilyen kétes megbízhatóságú rendszeren tárolni adataimat a mai felgyorsult világban, amikor másodperceken múlhat a siker?

2. Miért fizetnék egy ilyen rendszerért nagyságrendekkel többet, mint a már többszörösen bizonyított megavállalatok felhőszolgáltatásaiért (Google, Microsoft, Apple, stb.)?

Hirtelen ennyi jutott eszembe, várom a válaszokat a fenti kérdéseimre :)

2015. dec. 23. 15:41
 44/85 anonim ***** válasza:
0%
Ha komolyan gondolod a kérdéseidet, gyere el a cég konferenciájára jan.31-én, ott lesz a vállalat IT főnöke, nála illetékesebb nem hiszem, hogy lenne a kérdéseid megválaszolásában.Minden más csak ötletelés.
2015. dec. 23. 17:19
 45/85 anonim ***** válasza:
88%
#43: Ne pazarold az idődet, 1-2 oldallal ezelőtt én is feltettem ezeket a kérdéseket, érdemi választ nem kaptam.
2015. dec. 23. 18:15
 46/85 anonim ***** válasza:
84%

"At the current moment Kairos Products are in beta-testing stage. Purchase is available only for registered users who received invitation from the Company or Partners."

Ezzel indokolják 2014 decembere óta, hogy miért nem lehet tőlük direktbe terméket vásárolni. Úgy, mint egy rendes, hivatalos cégtől. Minden csak arra tér ki, hogy ha csatlakozol hozzájuk mint bérbeadó és másokat is meghívsz, akkor pénzt keresel. Arra hivatkozik, hogy már több tízezer pc van a rendszerben. Szerintem ez már elegendő volna egy nyilvános működéséhez. Nyilvánvaló, hogy a cég a jövevényekből finanszírozza a hálózatot. Visszaoszt. Ő megkap azonnal 2777 dollárt, te pedig naponta kapsz tőlük 19 dollárt. Olyan, mint egy fordított hitel, ahol a banknak adnak kölcsön és ő fizeti neked a részleteket.

2016. jan. 1. 22:17
 47/85 anonim ***** válasza:
45%

Amit itt leírtál az előbb, az a tökéletes pilótajáték.

Nagyon várom már, hogy végre halljak egy olyan embertől is komoly véleményt, aki belépett, és belűlről tudja elmondani,hogy ez pilótajáték, miután megtapasztalta, hogyan működik a rendszer. Addig minden más csak találgatás.Pont olyan,mintha egy kívülről romosnak tűnő házról eldöntöd, hogy belülről is az, anélkül, hogy benéznél.

2016. jan. 2. 09:22
 48/85 anonim ***** válasza:
én meg úgy várom már, hogy akkor is ennyire véded-e majd, ha véletlenül néhány hónap múlva bedől az egész...:D
2016. jan. 2. 11:47
 49/85 anonim ***** válasza:
0%
Hány hónap legyen?Egy pilótajáték hamar bedől.Várom a pontos időpontot.
2016. jan. 2. 13:07
 50/85 anonim ***** válasza:

Aki benne van, szerintem kezdje el rágni a körmét, hogy visszakapja legalább a befektetett pénzét. Utána meg sürgősen formázza meg a vinyóját, mielőtt a TEK kopogtatna nála.

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

2016. jan. 2. 15:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!