Miért ódzkodik az eladó, ha mindketten jól járnánk?
Házat szeretnénk venni, már meg is van a kiszemelt, és pont annyi hitelt tudnánk felvenni, amennyiért adja. Ügyintézőnk azt javasolta - mivel önerő híján vagyunk, és az szükséges a hitelhez - hogy egy bizalmi szerződésben írjuk le egyességklnt, hogy a vételár 20%- át (ami persze ebben a szerződésben magasabb lenne, hogy a kívánt összeget megkapjuk) átadtuk előlegként, így gond nélkül megkapnánk a hitelösszeget, amiért megvennénk a házat.
Pl. 8millióért adja a házat, ennyit max fel is tudnánk venni, de a megegyezés 10milliós eladásról szólna, és 2 millió előlegről, így a 8 milliót biztosan megkapnánk, és megtörténhetne a hivatalos adás-vétel, így mindketten jól járnánk.
Ám sajnos az eladó attól tart, hogy így több adót kellene fizetnie az eladás után. De tulajdonképpen maga az adás-vétel a "fennmaradó" 8millióról szólna, és ez lenne a hivatalos szerződés!
Miképpen beszélhetnénk rá mégis erre a formulára?
Nos, van egy olyan gondolatom, hogy az albérlet havi 80+rezsiért egy felújított lakás egy megyeszékhely belvárosában, a megvásárolni kívánt ingatlan pedig egy lepukkant ház valahol egy közeli faluban..
Nem egy kategória. A 8 millióért árult ingatlanokat nem 80+rezsiért szokták kiadni, persze tévedhetek, és csodák is vannak.
"a gyerekeknek is kilométerekre lenne az iskola, meg egyáltalán... bolt, orvos, posta....stb. és mindez GYALOG!"
Jelzem, ha nem adósítod el magad 20 évre, maradna pénzed egy A-ból B-be eljuttató autóra..
A fő témára visszakanyarodva: azért ódzkodik, mert ez CSALÁS, okirat hamisítás, és ki tudja még milyen egyéb bűncselekmény.
A ház szinte tökéletes állapotú, bútorozott, szép, csendes környéken, viszont jó tömegközlekedéssel....
Szóval nagyon megéri több szempontból is!
Mivel jogsi egyikünknek simcs, és én speciel nem is akarok, a kocsi sem olcsó mulatság, így tök jól megvagyunk nélküle... persze, én is támadhatnék, hogy könnyen beszél az, akinek futja rá...
De azért jobban belegondolva, hosszútávon inkább fizetek havi 60-at a saját házamra, mint egy idegennek havi 80-100-at csak azért, hogy,ő is jól éljen, meg mi se az utcán aludjunk....
Arról nem beszélve, hogy az albérlet MINDIG lutri!!! Gondol egyet a főbérlő, eladja az ingatlant... sutty, utca
Szóval inkább eladoisítom maham, és 20 év után van egy házam, mint hogy,albérleről albérketre járjak, és rettegjek, hogy mikor tesz ki bármiért a főbérlő......
De a,kérdés még mindig nem erre vonatkozott....
Volt itt egy válasz, amelyben leírja az illető, hogy ő is hasonlóképp vet házat. Ő papírra írta, hogy átadott az eladónak 2 milliót, az eladó írt egy papírt, hogy kölcsönzött a vebőnek 2 milliót.... így tulajdonképpen 0-n van a dolog, mégis van egy "szerződés" arról, hogy az önerő már az "eladónál van" legalábbis papíron.... ezt a banknak, hitelintézetnek nem kell tudnia, csak a tényt, hogy az X összegű önerő gazdát cserélt, így megadja a vevő számára az ingatlan árát képező hitelösszeget. Amint ez az összeg az eladó kezébe jut, az előzőleg lrírt 2 millió előleg- és kölcsönről szóló papírok megsemmisítésre kerülnek!
Ergo mindkét fél jól jár, a hitelintézet meg amúgy is sápol rendesen a havi törlesztőrészletekből, szóval igazából senki nem veszít, ha jobbam belegondolunk!
Így igaz, senki nem veszít, viszont mindenki jól jár.
De előző válaszoló, azt áruld már el, hogy jött ki, hogy ha nem adósítja el magát 20 évre, akkor lesz pénze egy kocsira?
Akkor nem fizet 60-at törlesztőre, ez igaz, de fizet 80-at albérletre, akkor mivel lenne több pénze?
Nem értem a logikádat, mert szerintem ebben nincs is.
Ez a 60-80 úgy volt, hogy most a városban van albérletben 80-ért, de ha kintebb venne egy házat, annak a törlesztője kevesebb lenne, mint az albi díj.
Ez amúgy szerintem elég sokszor így van, én 55-öt fizetek törlesztőt, de 55-ért nem kapnék kétszobás, kertes családi házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!