Miért ódzkodik az eladó, ha mindketten jól járnánk?
Házat szeretnénk venni, már meg is van a kiszemelt, és pont annyi hitelt tudnánk felvenni, amennyiért adja. Ügyintézőnk azt javasolta - mivel önerő híján vagyunk, és az szükséges a hitelhez - hogy egy bizalmi szerződésben írjuk le egyességklnt, hogy a vételár 20%- át (ami persze ebben a szerződésben magasabb lenne, hogy a kívánt összeget megkapjuk) átadtuk előlegként, így gond nélkül megkapnánk a hitelösszeget, amiért megvennénk a házat.
Pl. 8millióért adja a házat, ennyit max fel is tudnánk venni, de a megegyezés 10milliós eladásról szólna, és 2 millió előlegről, így a 8 milliót biztosan megkapnánk, és megtörténhetne a hivatalos adás-vétel, így mindketten jól járnánk.
Ám sajnos az eladó attól tart, hogy így több adót kellene fizetnie az eladás után. De tulajdonképpen maga az adás-vétel a "fennmaradó" 8millióról szólna, és ez lenne a hivatalos szerződés!
Miképpen beszélhetnénk rá mégis erre a formulára?
Én így vettem a házam, és az eladó simán belement. POntosan 2 millió volt nálam is a különbözet, csak a két vételár nem annyi, mint nálad.
Én nem tudom, milyen adót kell fizetnie az eladónak, és annak milyen mértéke van. Mindig is kellett fizetnie? Én már 5 éve vettem a házat, akkor is volt ilyen?
Egyébként azért nem akar belemenni, mert ez csalás, okirathamisítás, rászállhat a NAV, ha kiderül, ha ilyenbe keveredik, nem kaphat erkölcsi bizonyítványt, amit ma már sok munkahely feltételként szab meg a munkavégzéshez.
Azért ez elég komoly indok.
vagyis, adózzon 10 milla után illetve, ha ti mégse kaptok hitelt, akkor adja vissza zt az előleget, amit át sem vett?
az eladótok nem hülye +1 pont neki
az ügyintéző meg csalásra akar titeket rávenni
Szóval 8 millió helyett valljon be 10 milliót. :D
Ha kifizeted a neki az adót, akkor bele fog menni.
Mert nem akar olyan előleget aláírni amit meg sem kap :D
Ez olyasmi mintha eladnád az autódat, aláírnátok az adásvételit, de nem kapsz pénzt érte.
Másrészt több adót kell utána fizetni, a nav is jobban rászállhat.
Kérdező ismered a készpénzfelvételes csalást?
Valaki megkér írd alá neki, hogy ő kölcsönadott neked 1-2 millió Ft-ot mindez, hogy ne keljen ajándékozási adót fizetned, meg persze neki magas a kp. felvételi díja a bankjánál, ezért kell a te számládról felvenni a manit stb...
Banki átutalással át is küldi neked, te felveszed és ő a készpénzfelvételi díjon felül megfejeli neked 10 000Ft-al, de mivel te tettél "szívességet" szépen odaadod neki és opsz van 1-2m Ft hitel a nyakadon :)
A te történetednek is ilyen szaga van! Igaz te nem az áldozat szerepét játszod, hanem a szélhámosét.
Szerinted a ház eladónak miért éri meg:
-több adót fizetni=optimális eset!!!
-kockáztatnia 2m Ft-ot egy szélhámos miatt
-adósságba vernie magát érted
Előleget adsz lepapírozzátok, hogy átvette, persze csak kizárólag papíron. Másnap gondolsz 1et és kiküldesz neki egy fizetési felhívást az előleg visszatérítésére, ha fizet nyert a szélhámos kretén! Nem fizet, akkor pénzbehajtóknak eladod 1m-ért ők kivernek belőle 1,5-2,5m között és nyertél 1millát.
A ház eladó nem kretén, nem balek, így nemet mond. Nálam próbálkoznál nem úsznád meg "lelki" sérülés nélkül :)
Te nem is akarsz házat venni, hanem így akarsz 2 milkát keresni!
Irja alá a papírt, hogy átvett 2 milliót?! Ennyivel többről adózzon? Én csak dicsérni tudom az eladót, nagyon megfontolt ember, te meg egy szélhámos!
Jól jár az eladó? Igen? Akkor írjatok papírt 2 millió forint FOGLALÓRÓL! Már nem lennél olyan vidám, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!