Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A szüleim miért teszik ezt velem?

A szüleim miért teszik ezt velem?

Figyelt kérdés
Az történet ott kezdődik hogy egyszer nagyon megtetszett nekem egy PC játék, de azt csak úgy lehetett beszerezni ha bankkártyával fizettél érte. Megkérdeztem a szüleimet hogy elkérhetném-e a bankkártyájuk adatait hogy ki tudjam fizetni, de nemet mondtak rá. Azóta már rengetegszer próbálkoztam náluk, de ugyan az lett az eredmény. Folyton azzal a kifogással jöttek hogy a hack-erek feltörik és leveszik róla az összes pénzt. Pedig ez nem igaz merthogy a barátaim is onnan vásároltak mert nekik megengedték a szüleik, és nem történt semmi gond. Csak én vagyok az egyedüli akinek ezt nem engedik meg a környezetemből. Anyagilag jól állunk, szóval nem hiszem hogy az lenne a probléma hogy nincs rá elég pénz, pedig csak pár euró az egész. Az oldal biztonságos, amit persze mindig említek nekik. További próbálkozásaimat feladva abban reménykedtem hogy összejön a tanulási ösztöndíjam, (vagyis ami azt jelenti hogy ha elérek egy bizonyos átlagot kapok egy saját bankkártyára utalva 40000 forintot. Ebből a pénzből szerettem volna megvenni a játékot. Azt mondták a szüleim ha meglesz a tanulmányi eredményem akkor meglehet ezt csinálni. De amikor eljött ez év vége és vele együtt a pályázatot is sikerült megnyernem, a pénzt többé nem láttam, nem tudom hogy mire költötték vagy hogy mit csináltak vele. És amikor megkérdezem tőlük akkor meg folyton azzal jönnek hogy az nem az én pénzem hanem az övéké, hogy azért vették el mert úgyis csak elszórtam volna hülyeségekre. Pedig nem ez volt megbeszélve, én csak azt a játékot akartam volna és semmi mást. Nagyon rosszul esett nekem. Mivel tudnám őket rávenni hogy megvegyék nekem ezt a játékot vagy hogy oda adják nekem a pénzt?

2015. júl. 31. 22:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kérd el a megfelelő összeget készpénzben, majd az egyik barátodat kérd meg hogy vegye meg neked. Ezzel a szüleidnek is meg tudod mutatni hogy aránylag biztonságos tranzakcióról van szó.

A lehúzóknak: ezzel az a gond, hogy a gyerekkel kötöttek egy egyességet, hogy ha a gyerek teljesíti a kitűzött célt, (tanulmányi eredmény) akkor kap érte jutalmat. (játékot) A gyerek teljesítette a kitűzött célt, ráadásul ezzel valamennyi pénzt is hozott a konyhára. Ezzel szemben a szülők egy "mert csak" egyenértékű indokkal nem tartották a szavukat. Itt most nem az a lényeg hogy mit-miért, hanem az, hogy a szülők néhány ilyen húzással tökéletesen eljátsszák a gyerek bizalmát és ha valami gondja van, akkor a szülők csodálkozni fognak hogy a gyerek nem hozzájuk fordul, esetleg úgy átvágja őket a palánkon hogy csak koppannak. Remek példát mutatnak ezzel.

Ahhoz pedig hogy valakinek egy Steam tranzakció során lenyúlják a bankkártyaadatait, vagy úgy ámblokk az egész interneten, háááát.... ehhez igencsak félkegyelműnek kell lenni.

2015. aug. 2. 18:30
 12/14 anonim ***** válasza:
Hadd kérdezzem már meg mi a játék neve?
2015. aug. 2. 18:36
 13/14 anonim ***** válasza:

Kérd el a megfelelő összeget készpénzben, majd az egyik barátodat kérd meg hogy vegye meg neked. Ezzel a szüleidnek is meg tudod mutatni hogy aránylag biztonságos tranzakcióról van szó.

A lehúzóknak: ezzel az a gond, hogy a gyerekkel kötöttek egy egyességet, hogy ha a gyerek teljesíti a kitűzött célt, (tanulmányi eredmény) akkor kap érte jutalmat. (játékot) A gyerek teljesítette a kitűzött célt, ráadásul ezzel valamennyi pénzt is hozott a konyhára. De a szülők egy "mert csak" egyenértékű indokkal nem tartották a szavukat. Itt most nem az a lényeg mit-miért, hanem az, hogy a szülők néhány ilyen húzással tökéletesen eljátsszák a gyerek bizalmát és ha valami gondja van, akkor a szülők csodálkozni fognak hogy a gyerek nem hozzájuk fordul, esetleg majd később úgy átvágja őket a palánkon hogy csak koppannak. Ez semmi más mint nettó kicseszés.

Ahhoz pedig, hogy valakinek a Steamen, meg úgy ámblokk az interneten lenyúlják a bankkártyaadatait, háááát...., ehhez igencsak félkegyelműnek kell lenni.

2015. aug. 2. 18:38
 14/14 anonim válasza:

Ha te nyerted a pályázatot, akkor az a pénz TÉGED illet. Fel nem tudom fogni, hogy a szülők hogyan képesek elvenni a gyerekük pénzét, amikor azért valószínűleg megdolgozott. -.- Egyébként valaki írta, hogy kérd meg haverodat, hogy vegye meg neked, küldje át giftbe, te meg oda adod neki a pénzt.

Egyébként a hackerektől nem jó a túlzott félelem. Több millióan használják a Steam-et, elég komoly biztonsági rendszere van (már ha erről az oldalról van szó).

2015. aug. 7. 06:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!