Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy felnőtt havonta mennyit...

Egy felnőtt havonta mennyit költ élelmiszerre?

Figyelt kérdés
A tesom hozzám költözik, anyáék a rezsi felét plusz havi 30,000ft-ot adnának az egyéb kiadásokra. Ez az étel és háztartásiszerekre menne, tisztító és tisztálkodási szerekre, mindenre. 21 éves fiú,
2015. júl. 29. 13:38
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:

17, egy átlagos ember ne eszik meg 70 dkg csirkemellet... se 14-15 db tojást....annyi egy családnál nem fogy el egy hét alatt...nem tudom mi vagy te, hogy 70 dkg hust eszel....ha megnézel egy receptet is, amiket 4-5 fore irnak 40dkg hust irnak, plusz zoldségek és rizs...

aki kérdezte a menut,- reggel muzlit, gabonapelyhet eszunk, tegnap pl. uborkás gazpacho volt piritott vajas kenyér darabokkal, este pedig darált husos toltott cukkini volt (sajttal, paradicsommal) rizzsel, ma délben tojásos-paradicsomos zoldbab saláta volt natur csirkemellel, mig estére sajtos-sonkás szuflé lesz, de a héten lesz még zoldsgéleves mellé gofri, estére pedig flekkenes sertés mustáros-répamártással, zsemlegomboccal...lesz még ezen kivul a héten karfiolos-gombás-csirkemell, rakott zoldbab és csirkecomb májas toltelékkel.... ezek mind 3-4 személyre. egyikhez sem kell 70 dkg csirkemelll....se 20 darab tojás....egyébként tegnap még sutottunk is cukkinis-kokuszos suteményt :D elotte pedig egy tojásos ragasztott lekváros korongocskák voltak...

kielégito a válaszom?

a listán amit belinkelt.sztem nagyon sok étel van, elképzelhetetlennek tartom, hogy egy átlagos család ne tudna kijonni ennyibol... dijbirkozokrol és fitness bajnokokrol ne beszéljunk, akik megesznek 1 kg hust egy nap

2015. júl. 29. 17:19
 22/45 anonim ***** válasza:

Amatőr testépítő vagyok ezért kell ennyit ennem nekem,és 70deka hús nem is sok edzőtársam 1,5kilót tol le.

Plusz napi 15 tojás is átlagos nálunk,haveromnak volt napi 30 is.

2015. júl. 29. 17:22
 23/45 anonim ***** válasza:

"annyi egy családnál nem fogy el egy hét alatt..."

Hallod, te vega vagy vagy még sosem jártál konyha közelébe?

Egy éttermi adag csirke 25-30 deka! Ahogy a burgonya és zöldség köret 20-25, a hal is 20-25...

2015. júl. 29. 17:25
 24/45 anonim ***** válasza:
20- ne ilyen oldalaknak higgyj, hanem kezdj elfozni és nézd meg. a toltott cukkinihez kell 2 darab cukkini, félmarék hus, 2 zsemle meg fuszer...egy paradicsoma tetejére és fél marék reszelt sajt, végezetul 2 pohár rizs... vagy egy flekkenes hushoz, 4 szelet hus.. a szoszhoz meg 6 db répa és két kanál mustár, korethet meg legyen 2-3 szem krumpli fejenként..gazpacho szintén mi kell hozzá? 2 uborka, egy naturjoghurt, egy kisfej hagyma , fuszerek és kész... vagy a szufléhoz- 4 db tojás, 2 szelet sonka, 15 dkg reszelt sajt, 4 dl tej, 3 kanál liszt...vagy a zoldséges csirkéhez kb. 25-30 dkg hus, egy marék borso, 3 répa, 5 fej gomba...és kész...mellé tészta kifozve..
2015. júl. 29. 17:26
 25/45 anonim ***** válasza:
47%

Hallod, én a tényeknek hiszek, nem annak, hogy kell "egy marék ez meg 2 marék az".

4 adag mennyiség ár

800 g burgonya 0,8 149 119,2

250 g parasztkolbász 0,25 1500 375

5 db főtt tojás (tanyasi vagy bio) 5 37 185

700 g tejföl 0,7 603 422,1

100 g vaj 0,1 1975 197,5

2 ek zsemlemorzsa 0,05 246 12,3

só ízlés szerint 1 40 40

1351,1

Grammra van kiszámolva miből mennyi kell és mennyibe kerül.

Ezzek vitatkoznod kár, mert ezek szilárd tények. Maximum azzal tudsz vitatkozni, hogy ti fele ennyit esztek. Azt el tudom fogadni, csak elképzelhetetlennek tartom, ha csak nem 40 kiló vasággyal az átlag súly otthon.

2015. júl. 29. 17:28
 26/45 anonim ***** válasza:
70%

Tökre attól függ, hogy az illető milyen életmódot folytat.

Olcsóbb, ha magadnak főzöl, ha sok embernek főzöl, ha idényzöldségeket, levest, krumplis, tésztás, rizses ételt főzöl, nem márkásat veszel.

Drágább ha készételt, éttermes, gyorskaját, húst, importzöldséget, sajtokat, szójacuccot, nagy márkákat, alkoholt, előrecsomagolt cuccokat veszel.

Az sem mindegy, hogy az ország melyik részén élsz, melyik városrészben és hol vásárolsz.

Ha a rózsadombon veszed meg azt a két kiló kenyeret, tök mást fogsz fizetni, mintha a bázakerettye-felsői piacon a nénitől vennéd.

Ezen kívül fontos nézni a rejtett költségeket is. Nem csak a bevásárlás van, hanem a random délutáni kávé, a szombat délelőtti fagyizás, a buszra várva bedobott pizzaszelet.

Két éve egyetemistaként volt, hogy heti(!) 1000 forintból éltem. Nem jól, de valahogy megvoltam. Vettem több kiló rizst, tésztát, a lehető legolcsóbb helyen. Zacskója volt egy százas, egy ilyet ettem 2-3 napig. Erre rádobtam egy ötven forintos paradicsomkonzervet, egy csipetnyi reszelt sajtot. A hónap elején vettem a piacon gombát, meg csináltam házi gyorsfagyasztott zöldséget, és mindig vettem egy-egy kicsit ki belőle. Ismertem az összes mamát a piacon, tudtam ki mennyiért adja a zöldséget.

A fűszereket, olajat beosztottam, hogy kitartson.

Nem jártam bulizni, éttermezni, állandóan dolgoztam, hogy letartsam magamat.

És sikerült, bár nehezen, de kijöttem abból a heti 1000-1500 forintból. És teszem hozzá, hogy nem voltam egyedül ezzel, más is élt így. (mindez vidéki nagyvárosban volt, két évvel ezelőtt. Azóta kicsit felmentek az árak, meg el is költöztem onnan, úgyhogy nem tom most mi van.

Sokmindent lehet, csak akarni kell.

Persze az ember tök máshogy él, ha jóléthez van szokva, ha eltartják. Akinek soha nem kellett néznie az árakat a boltban, az másként vásárol, mint az, aki rendszeresen sasszerolja a pénzt a villanyszámla és a vacsora közt.

2015. júl. 29. 17:33
 27/45 anonim ***** válasza:

"Két éve egyetemistaként volt, hogy heti(!) 1000 forintból éltem."

Bocs, de amit te írsz az NEM élet, hanem vegetálás. "Éltem" így, és még hétvégén se tudtam megtölteni a hasamat anyuci főztjével, meg is lett nagyon gyorsan az eredménye. Hiánybetegségek, hulló haj, romló fogak, 40 kiló vasággyal... pedig még csak sokáig se kellett így kibírnom.

Amit a 61-es ír, az pedig szintén óvodás adag. Nem felnőtt étek.

2015. júl. 29. 17:45
 28/45 anonim ***** válasza:
52%

Nem vagyok dietetikus, de az a napi egy kiló hús nagyon durva. Ennyi fehérjét tutifix hogy senki szervezete nem igényel.

Ugyan ezek az emberek azok akik napokig nem isznak a verseny előtt, hogy az izmok úgy álljanak amikor feszíteni kell. Meg akkor még ott van az az ilyen-olyan fehérjeturmix, meg az amolyan por, rosszabb esetben a koksz.

A testépítők NEM élnek egészséges életmódot, és ezt nem kéne alapul venni.

2015. júl. 29. 17:47
 29/45 anonim ***** válasza:

4 adag mennyiség ár

800 g burgonya 0,8 149 119,2

250 g parasztkolbász 0,25 1500 375

5 db főtt tojás (tanyasi vagy bio) 5 37 185

700 g tejföl 0,7 603 422,1

100 g vaj 0,1 1975 197,5

2 ek zsemlemorzsa 0,05 246 12,3

só ízlés szerint 1 40 40

1351,1

na például én nem teszek bele ennyi kolbászt, és van, hogy virsli kerul bele, nem teszek bele 5 db tojást, hanem teszek csak 3at, a maradék ketto meg jo lesz majd bundáskenyérhez, 700 gramm tejfolt sem teszek bele...majd 3 nagy evokanál plusz pici tej, vagy éppen a fele joghurt, (ha már van felbontott joghurtom), zsemlemorzsát sem használok és 10 dkg vajat sem, csak egy dionyit kenek szét a jénai alján. teszek viszont még kozé egy hagymát. látod máris olcsobb...és a megmaradt két tojásbol lehet bundáskenyeret késziteni, vagy francia pain perdut- ha teszel hozzá tejet és vaniliáscukrot.

ezért nem érdmees a számoknak hinned...hanem magadnak és kiprobálni milyen mikor magadnak fozol.

2015. júl. 29. 17:50
 30/45 anonim ***** válasza:
elég néha kiverni 20 dkg csirkemellet, betolteni spenottal és fetával..vagy felgongyolni májas toltelékkel (akár konzerv máj, zsemlével, hagymával, fuszerekkel), máris elég lesz a 20dkg- mert megvan toltve a hus és laktatobb..persze h magában 20 dkg hus nem elég, de ha van hozzá koret és zoldség máris rendben van.
2015. júl. 29. 17:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!