Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Határozott idejű munkaszerződé...

Határozott idejű munkaszerződésnél ha felmondok idő előtt, abból származik valamilyen károm?

Figyelt kérdés

A helyzet bonyolult. Külföldre távoznánk, és aláírtam egy munkaszerződést (Széchenyi 2020)melynek első pontjában azt írja, hogy a felek határozatlan időre kötnek jogviszonyt, viszont a szerződés 11. pontjában a Tanuló támogatása a munka világában projektre hivatkozva azt írják, hogy a munkaviszonyt nem mondhatom fel a projekt ideje alatt, más esetben ki kell fizetnem a támogatás teljes összegét (kb. 5 millió Ft-ot) mert így nem teljesülhet a projekt.

2015.11.22-ig ezek szerint nem mondhatok fel? Van valami kiskapu, bármilyen megoldás hogy felmondjak de ezt elkerüljem? Családi okok miatt nagyon fontos lenne, hogy ne kelljen megvárnom a november végét, Szeptemberben már külföldön kell lennem. Kérlek segítsetek!

2015. júl. 23. 21:06
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
50%
5-6 milliót akarsz spórolni, de sajnálsz 10-20e Ft-ot arra, hogy szakemberhez fordulj. Szánalom!
2015. júl. 24. 16:21
 22/26 A kérdező kommentje:
A kedves utolsó hozzászólónak üzenem hogy nagyon mellényúlt, mert folyamatban van a szakember is de csak a holnapi napon fogok tudni konzultálni vele, az időm meg ketyeg...
2015. júl. 24. 16:34
 23/26 anonim ***** válasza:
79%
Erre szvsz nem lesz kibúvó.
2015. júl. 24. 16:37
 24/26 A kérdező kommentje:
Ez lehet most buta kérdés de mivel laikus vagyok csak megkérdezem: Többen írták hogy ez egy tanulói szerződés. Én nem voltam már akkor tanuló mikor ez meg lett kötve, így is érvényes a szerződés?
2015. júl. 24. 18:22
 25/26 anonim ***** válasza:
A tanulói szerződés nem azt jelenti - hanem azt, hogy valamilyen képesítésen veszel részt, valamire "megtanítanak". Az mindegy, hogy te tanuló vagy vagy teljes állású dolgozó.
2015. júl. 24. 18:48
 26/26 anonim ***** válasza:

Segíteni sajnos nem tudok, szerintem az ügyvéd sem fog tudni.

Viszont legyen ez egy tanulópénz, hogy soha semmilyen körülmények között nem írsz olyat alá, amit pontosan, és figyelmesen át nem olvasol, vagy nem értesz vele egyet, vagy nem érted, hiába sürget a jó atya úristen melletted! Fogjanak akár pisztolyt a halántékodhoz, AKKOR SEM!!!

2015. júl. 26. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!