Határozott idejű munkaszerződésnél ha felmondok idő előtt, abból származik valamilyen károm?
A helyzet bonyolult. Külföldre távoznánk, és aláírtam egy munkaszerződést (Széchenyi 2020)melynek első pontjában azt írja, hogy a felek határozatlan időre kötnek jogviszonyt, viszont a szerződés 11. pontjában a Tanuló támogatása a munka világában projektre hivatkozva azt írják, hogy a munkaviszonyt nem mondhatom fel a projekt ideje alatt, más esetben ki kell fizetnem a támogatás teljes összegét (kb. 5 millió Ft-ot) mert így nem teljesülhet a projekt.
2015.11.22-ig ezek szerint nem mondhatok fel? Van valami kiskapu, bármilyen megoldás hogy felmondjak de ezt elkerüljem? Családi okok miatt nagyon fontos lenne, hogy ne kelljen megvárnom a november végét, Szeptemberben már külföldön kell lennem. Kérlek segítsetek!
Kedves Utolsó Válaszoló!
Miből gondolod, hogy csak arra az időszakra köthetett volna ki feltételt a munkáltató?
Lényegében az van, amit már előttem leírt valaki. Akkor tudsz szabadulni következmények nélkül, ha a munkáltató is hajlik rá, beleegyezik abba... :(
5. válaszoló vagyok és ez van az Mt-ben:
"38. A felmondás
65. § (1) A munkaviszonyt mind a munkavállaló, mind a munkáltató felmondással megszüntetheti.
(2) A felek megállapodása esetén – legfeljebb a munkaviszony kezdetétől számított egy évig – a munkaviszony felmondással nem szüntethető meg."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!