Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Határozott idejű munkaszerződé...

Határozott idejű munkaszerződésnél ha felmondok idő előtt, abból származik valamilyen károm?

Figyelt kérdés

A helyzet bonyolult. Külföldre távoznánk, és aláírtam egy munkaszerződést (Széchenyi 2020)melynek első pontjában azt írja, hogy a felek határozatlan időre kötnek jogviszonyt, viszont a szerződés 11. pontjában a Tanuló támogatása a munka világában projektre hivatkozva azt írják, hogy a munkaviszonyt nem mondhatom fel a projekt ideje alatt, más esetben ki kell fizetnem a támogatás teljes összegét (kb. 5 millió Ft-ot) mert így nem teljesülhet a projekt.

2015.11.22-ig ezek szerint nem mondhatok fel? Van valami kiskapu, bármilyen megoldás hogy felmondjak de ezt elkerüljem? Családi okok miatt nagyon fontos lenne, hogy ne kelljen megvárnom a november végét, Szeptemberben már külföldön kell lennem. Kérlek segítsetek!

2015. júl. 23. 21:06
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
37%
Mikor kezdődött ez a munkaviszony?
2015. júl. 23. 21:22
 2/26 anonim ***** válasza:
89%
Csak akkor, ha rá tudod venni a munkaadódat egy olyan közös megegyezésre, melyben elengedik neked ezt a kikötést.
2015. júl. 23. 21:39
 3/26 anonim ***** válasza:
92%
De erre megközelítőleg 0 az esélye, mivel ezt a támogatást vette fel rád a cég, hogy alkalmazzon, nekik így is úgy is vissza kéne fizetniük ha nem teljesül.
2015. júl. 23. 21:39
 4/26 A kérdező kommentje:
2014.08.31-én kezdődött a munkaviszonyom.
2015. júl. 23. 23:05
 5/26 anonim ***** válasza:
51%
Akkor 2015.08.31-ig lehetett volna csak ilyen korlátozást kikötni. Keress egy munkajogászt, lehet, hogy emiatt ez a kikötés érvénytelen.
2015. júl. 23. 23:08
 6/26 anonim ***** válasza:
60%

Kedves Utolsó Válaszoló!

Miből gondolod, hogy csak arra az időszakra köthetett volna ki feltételt a munkáltató?

Lényegében az van, amit már előttem leírt valaki. Akkor tudsz szabadulni következmények nélkül, ha a munkáltató is hajlik rá, beleegyezik abba... :(

2015. júl. 24. 06:03
 7/26 A kérdező kommentje:
És egészen biztos nincsen valami jogi kiskapu, érdemes megnézetnem egy ügyvéddel vagy hagyjam mert felesleges erőlködés lenne? Pedig nagyon kellene, hogy fel tudjak hamarabb mondani. :(
2015. júl. 24. 06:24
 8/26 anonim ***** válasza:
60%
Elmehetsz egy munkajogászhoz, 20e-ért meg fogja nézni. De én nem tudok olyan kitételről, hogy csak 1 évig lehetne ilyet kikötni.
2015. júl. 24. 07:14
 9/26 anonim ***** válasza:
51%

5. válaszoló vagyok és ez van az Mt-ben:

"38. A felmondás

65. § (1) A munkaviszonyt mind a munkavállaló, mind a munkáltató felmondással megszüntetheti.

(2) A felek megállapodása esetén – legfeljebb a munkaviszony kezdetétől számított egy évig – a munkaviszony felmondással nem szüntethető meg."

2015. júl. 24. 09:10
 10/26 anonim ***** válasza:
42%
Ennek a bekezdésnek semmi köze szvsz a kérdésben szereplő kikötéshez.
2015. júl. 24. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!