Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Határozott idejű munkaszerződé...

Határozott idejű munkaszerződésnél ha felmondok idő előtt, abból származik valamilyen károm?

Figyelt kérdés

A helyzet bonyolult. Külföldre távoznánk, és aláírtam egy munkaszerződést (Széchenyi 2020)melynek első pontjában azt írja, hogy a felek határozatlan időre kötnek jogviszonyt, viszont a szerződés 11. pontjában a Tanuló támogatása a munka világában projektre hivatkozva azt írják, hogy a munkaviszonyt nem mondhatom fel a projekt ideje alatt, más esetben ki kell fizetnem a támogatás teljes összegét (kb. 5 millió Ft-ot) mert így nem teljesülhet a projekt.

2015.11.22-ig ezek szerint nem mondhatok fel? Van valami kiskapu, bármilyen megoldás hogy felmondjak de ezt elkerüljem? Családi okok miatt nagyon fontos lenne, hogy ne kelljen megvárnom a november végét, Szeptemberben már külföldön kell lennem. Kérlek segítsetek!

2015. júl. 23. 21:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
57%
Már hogyne lenne, kerek perec benne van a törvényben, hogy felmondási korlátozás csak 1 évre szólhat.
2015. júl. 24. 09:37
 12/26 anonim ***** válasza:
71%
Viszont ez tanulói szerződés, a duális képzésen belül és nem határozott idejű teljes idős munkaviszony.
2015. júl. 24. 09:45
 13/26 A kérdező kommentje:
Ha ez segít eldönteni jobban a kérdést, nemsoká csatolom scannelve az egész szerződést, (adatot kitakarva) így akinek van kedve olvassa át nézze meg hogy belelehetne-e valahol jogilag kötni.
2015. júl. 24. 09:47
 14/26 anonim ***** válasza:
50%

Esetleg érdemes lehet átolvasni ezt:

[link]

Benne van a módosítás, közös megegyezéssel történő megszüntetés, stb.

2015. júl. 24. 09:53
 15/26 A kérdező kommentje:

Itt vannak a szerződés oldalai (2 is van először az elsőt kaptam meg ez az első 2 oldal). A másodikat sietve írtam alá (tudom hatalmas hiba) mert azt mondta a főnököm hogy ugyanaz és siet írjam már alá gyorsan (szerintem csak azért mondta hogy siet és írjam alá mert tudta hogy ilyet soha nem írnék alá az életben ha normálisan átolvasom).

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2015. júl. 24. 10:40
 16/26 anonim ***** válasza:
79%

1. Ez egy határozatlan idejű munkaszerződés, nem határozott

2. Ez egy államilag finanszírozott képzés. Az az 5,9M forint a támogatás összege, melyet a munkaadód felvesz az államtól azért, hogy téged kiképezzen ebben a TÁMOP munka világba bla bla képzés keretein belül (nem tudom mi ez, de te biztos tudod). Ezt 1000%, hogy a munkaadód nem fogja felmondani, mert az állam abban a pillanatban visszaköveteli tőle az összeget, ha te nem fejezed be a képzést. Ha pedig te mondod fel akkor fizetned kell.

2015. júl. 24. 14:42
 17/26 A kérdező kommentje:
És az nem működhet, hogy elmegyek táppénzre valamilyen okból? (ha kell lehet leletet is tudnék ehhez szerezni)Vagy fizetett esetleg fizetés nélküli szabadságra? Ez esetben nem mondanék fel csak kérdés hogy ez mennyire megoldható.
2015. júl. 24. 15:00
 18/26 anonim ***** válasza:
57%

De, elmehetsz táppénzre, de attól még nem tudsz sehol sem munkát vállalni másutt... Illetve jobb, ha tudod, hogy a táppénzcsalást jelenleg 2 év BÖRTÖNBÜNTETÉSSEL jutalmazzák és idén már egy minimális (15e) díj befizetésével a munkaadód is kezdeményezheti, hogy az OEP ellenőrizzen. Ilyenkor - bejelentés nélkül - kivonulnak a lakhelyedre, ellenőrzik, hogy otthon vagy-e illetve valóban beteg vagy-e. Illetve ellenőrzik a táppénzt kiállító orvost is, aki ha megbukik visszavonják az engedélyét, úgyhogy igen nagyot kockáztat és nem fog fedezni, ha közel a bukta..

Fizetés nélküli szabira biztos nem engednek el (maximum nagyon rövid időre, pár nap, 1-2 hét - de ennyi szabid fizetett is van!), hiszen akkor sem teljesül a képzés.

2015. júl. 24. 15:44
 19/26 anonim ***** válasza:
79%

Ez egy elég nagy szívás. Ilyen szerződést én biztos nem írtam volna alá. 5 millió+-ról beszélünk, kb. 2-3 év lehet az az idő, amíg a munkavállaló összesen megkeres ennyit. Ez teljesen irreális.

Viszont éppen ezért emiatt a 4 hónap miatt én már nem játszadoznék ezzel. Le kell tölteni, aztán szépen felmondani. Gondolom neked sem hiányzik jó ideig tartó pereskedés, aminek a vége 99%-ban az lesz, hogy fizethetsz + perköltség + minden felmerülő költség.

2015. júl. 24. 15:50
 20/26 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi legyen, sajnos tényleg nem opció, hogy maradok még négy hónapot. Egyszerűen nem tudok maradni még annyit, ezért is próbálok nem beletörődni, hanem valamit "kieszelni" a szó pozitívabb értelmében. Nem sunyiskodni, vagy csalni hamisítani akarok, csak egy olyan jogi kiskaput, status quo-t elérni, amivel lehetséges hogy a ne járjak ilyen rosszul és netalántán még a munkáltató sem üti meg a bokáját (bár emberileg nem sajnálom mert felvette rám ezt a támogatást, amivel el van tök jó, de ha meg elmennék én fizetem vissza? :\ a béremen sajnos nem látszik, minimálbérért dolgozom én is.)

Egy szó mint száz nem vagdalkozni akarok, vagy másokat okolni, csak egy kicsit stresszes vagyok már, 2 napja keresem a megoldást de ezidáig semmi. :(

2015. júl. 24. 16:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!