Kirúghat a munkáltató?
2 hónappal ezelőtt behívtak dolgozni a helyi önkormányzathoz mert kiesett egy ember és ha nem találtak volna embert akkor felbomlott volna az a program amire felvették a lóvét.
Bementem, bár nem szívesen vállaltam el de jelenleg nem volt munkám. Első napomon mehettem árkot ásni, ezzel nincs is semmi baj mert ugye abba a programba vettek fel...azzal már annál jobban, hogy akin csizma volt azt elküldték adapterezni akin cipő az meg mehetett a vízzel teli patakba árkolni. Sikeresen megfáztam, amiből tüszős mandulagyulladás lett. Egy hetet betegen dolgoztam, hátha elmúlik de nem. Elmentem a háziorvosomhoz, mondta hogy pihenjek, írt gyógyszert de addigra annyira be volt dagadva a torkom hogy a gyógyszert sem tudtam lenyelni. még 2 napig szenvedtem amikor már levegőt is csak igen nehezen tudtam venni, bevitettem magam a sürgősségire ott mondták, hogy mandula körüli tályogom van. Abban a pillanatban felvágták a torkom és még egy hetet a kórházban kellett töltenem. Itt kezdődtek a problémák a munkáltatómmal. Egy olyan üzenetet hagyott az üzenetrögzítőn hogy ne számítsak fizetésre, meg kirúg mert nem tudja hogy hol vagyok, eközben a szomszédom 160nal tekert velem be a kórházba hogy meg ne fulladjak, mert 29 ember kaphat munkaruhát én nem de ugyan azt a munkát kell végeznem amit nekik. Kijöttem a kórházból, még kiírtak 3 hét táppénzre, ráírták a papíromra hogy csak könnyített munkát végezhetek, erre a munkáltató kirakott a "pusztába" szánát forgatni egyedül, egész nap rám se nézett senki. Egyik nap olyan rosszul lettem hogy még a torkom is bevérzett de sajna senkinek nem tudtam szólni így nagy nehezen elvonszoltam magam hazáig. Azóta is többször rosszul voltam a nagy melegben, de ezt a munkáltató nem veszi figyelembe, azt mondta vagy dolgozok vagy felmond nekem mert neki nem létszámnövelésre kell ember hanem munkára. A hőségriadóra tekintettel egy közösségi oldalon megosztottam egy cikket, mit kell betartania a munkáltatónak ilyen melegben. Kinyomtatta és azzal fenyegetőzik hogy ki fog rúgni és elintézi hogy ne vegyenek fel a környéken sehova se dolgozni. Megteheti ezt?
közmunkán vagy vagy normális munkaszerződéssel próbaidőn?
mert szerintem, mindkét esetben indoklás nélkül lapátra tehet
amúgy én is kirúgnálak a francba, ha szó nélkül eltűnnél és nem jeleznéd, hogy beteg vagy.
"Elmentem a háziorvosomhoz, mondta hogy pihenjek, írt gyógyszert de addigra annyira be volt dagadva a torkom hogy a gyógyszert sem tudtam lenyelni. még 2 napig szenvedtem amikor már levegőt is csak igen nehezen tudtam venni, bevitettem magam a sürgősségire ott mondták, hogy mandula körüli tályogom van."
"kirúgnál? aznap amikor telefonált a munkáltatóm épp a torkomat vágták fel"
ezek szerint 2 napig nem tudtál egy sms-t küldeni a főnöködnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!