Milyen érzés csak enni a fizetésből?
nem hiszem hogy szidtam a szakmunkásokat.
A melós pedig azt átlagember. Aki kiszolgál a boltban, meg takarítja utánad a mocskot...
Nem értem hogy jött ide a blogom, félelmetes hogy felismertek megint.
"Akárhogy számolom, ezek egyike sem termeli ki a bérét fél óra alatt, 4óra alatt már esetleg, de azzal ugye tisztában vagy, hogy a munkáltatónak a téged érintő költségei kb. a béred kétszerese, tehát minimum ennek megfelelő összeget kell kitermelned napi 8 óra alatt."
Egy mekiben dolgoztam eddig bruttó 1349 euróért. Be ne meséld nekem hogy nem termeltem ki naponta a 70 eurós bérköltségem! Esetleg 80 euró, felsőhangon. Mikor 12 esével gyártottam a sajtburgereket mint az állat mindig.
Rengeteg profitot hoztam a papának.
Nem haragszom rájuk. A rendszerre haragszom hogy a melós a létminimum alatt van tartva. Nyugati országokban egy picivel felette, de ott se túl rózsás a helyzetük...a szolgáltatásokra ugyanúgy nincs pénzük.
Szerintem ez totál igazságtalan. Hogy húzzák az igát aztán nincsen belőle della. Keleten még megélhetés sincs belőle...brutális...
Vagy szerintetek normális hogy pl a budapesti mekisfiú 70 rongyért mustározza a zsemléket, miközben egy szoba is 50 ezer rezsivel?
Mennyit kapjon a mekis fiú? 200ezret?
Az árakat a kereslet-kínálat határozza meg.
Ha valamiből nagy a kínálat, az olcsó, mert sokan keresik. Ha valamiből kicsi a kínálat, az drága, mert kevesen keresik. Ilyen egyszerű. Egy mekis fiú munkáját az utcáról bejövő ember is eltudja végezni, ha kirúgják, 800-an jelentkeznek a helyére. Egy hídépítő mérnök viszont már nincs minden bokorban, ezért a fizetési is 10x annyi mint a mekis fiúnak. Igen komoly nehézség találni egy jó szakembert. Értelmesebben nem tudom leírni...
Nyilván, az lenne a jó, ha mondjuk az arányok megmaradnának, és a mekis fiú 200ezret keresne, de akkor a mérnök is 10x annyit. Viszont amíg vannak emberek akik akár 20ezerért is elmennének dolgozni, addig ez ilyen lesz. Na de akkor ott van az a dolog, hogy ha nem menne el senki dolgozni 70ezerért, akkor bevándorlókkal végeztetnék el ugyanazt a munkát 70ezerért... Tehát ebben a tekintetben mi csesztük el, mert mindent elvállalunk, szarért-húgyért, és ezt szokták meg a cégek.
"Vagy szerintetek normális hogy pl a budapesti mekisfiú 70 rongyért mustározza a zsemléket, miközben egy szoba is 50 ezer rezsivel?"
Nem, nem normális, de mekiben általában diákok dolgoznak, közülük is azok, akiknek nincs nyelvtudásuk és máshoz nem értenek, hogy legyen egy kis pénzük. Ha a mekiből jön a teljes havi bevételed, akkor elbasztál valamit. Feltételezem, hogy 20 év fölött vagy, ha ezidő alatt nem tettél semmit azért, hogy ne egy olyan helyen kelljen robotolnod, ahol csak jóindulatból nem cserélnek le egy gépre, aminek ötödannyiba kerül az üzemeltetése, mint a béred, azt csak magadnak köszönheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!