Miért várják el a munkaadók hogy létminimum alatti fizetésért (tehát pl a minimálbérért) hajtson az ember és dolgozzon lelkesen?
Miért nem tanultál?Miért nem tanulsz?
Milyen pluszt tesz hozzá a melós,miért megfizetnék?
Tud elemezni?
Tud tervezni?
Tárgyalóképes angol,német nyelvtudása van?
Egyik sem,akkor miért érdemelne többet?
Kérdezem én,amikor most hozok neked egy helyére 1000 jelentkezőt de sztem többet is.
Próbálj meg a helyemre(igen informatikus vagyok) szerezni embert most azonnal aki angolul jól beszél,kommunikatív,jó a beszédképessége,logikusan gondolkodik,tanulékony,van legalább 2 év tapasztalata.
"Egyik sem,akkor miért érdemelne többet? "
szóval szerinted a havi 160 órában dolgozó létminimumot se érdemel. Ez egy vicc.
Kereslet kínálat,könnyen helyettesíthető ennyi az egész.
Egyik srác SAP-s és volt,hogy a fizetését maga írta be,mert nincsen ember ő 7 szamjegyűt kap nettóba havonta,ennyi.
Ja értem. Akkor ez teljesen rendben is van. Hogy a sapos majom 1 milliót kap, a melós meg 70 ezret. Nyugaton is ugyanez a szar van, de itt legalább kap annyit a melós hogy meg tudjon élni szerencsétlen..
nálunk mi van? Jönnek a cinikus válaszok hogy miért nem vagy informatikus.
"szóval szerinted a tisztességgel dolgozó takarító nem is érdemel tisztességes bért a munkájáért? Nem szégyelled magad?"
Az, hogy szerintem vagy épp szerinted milyen bért érdemel valaki, teljesen lényegtelen. Ez már nem a langymeleg szocializmus, ahol nemhogy járt a munka, hanem egyenesen kötelező volt. A mai világban pontosan annyit kapsz, amennyit a tudásod ér. Persze lehetsz indulatos proletár, de inkább a jelenlegi helyzethez kellene alkalmazkodni (pl.: tanulás - csodákra képes) Nem becsülöm le a kétkezi munkát, de a piac kíméletlenül beárazza azt, és igen a "SAPos majom" tudása sokkal többet ér, mint egy takarítónőé. Egyébként nem csak informatikusként lehet jól keresni, hanem jogászként, mérnökként, közgazdászként, orvosként, szakmunkásként is. Itt is vannak átlagos keresetek, de mindenből ki lehet hozni átlagon felüli jövedelmet, csak rajtad áll.
Magyarországon az emberek 99%-a kevesebbet keres, mint a nyugatiak hasonló pozícióban.
Amíg 2 diplomával, 15-20-30 év munkatapasztalattal 150-200 ezreket keresnek széles tömegek, addig egy takarító mégis hogyan kereshetne annyit vagy többet?
Kérdező igen a piac diktál vagy megszoksz vagy megszöksz fogadd el és kész.
Ez van,ne mással foglalkozz hanem magaddal,te tegyél magadért.Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!