Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Én egy szegény családban...

Én egy szegény családban élő,14 éves lány vagyok. Szerintetek van arra esély, hogy felnőttként nagyon jól fizető munkát találják és én is olyan jól élek, mint a többség?

Figyelt kérdés

Nyaralni soha nem voltam még, a hűtő és a polc sincs dugig tömve. Ruhám nem valami sok van. Anyának 8 általánosa van meg, munkanélküli már hosszú évek óta. 2 testvérem dolgozik eladóként, nem valami sokat keresve (szakmunkásképzőbe jártak, csak aztán lett meg az érettségi). Apám nincs. Vagyis van, csak elhagyott minket, én meg jó ha 5 éve láttam. Anyának minden hónapban ad 3 rokonunk pénzt, mert megsajnálják. Mindig számolgatja, felírja, hogy mit vett, mennyit költött, stb. Régebben nagyon nagy gondba voltunk a számlákkal. Egyszer még ki is lakoltattak minket (és ezt az egyik testvérem még el is mesélte a szomszédoknak, hogy miért). Most már ilyen gond nincs, de a helyzet még most se rózsás. Például anyám szerint nem alap dolog egy telefon (nem okostelefon, hanem sima telefon... azért telefonom van, de ez is csak nagyon nehezen lett csak meg).

Olyan rossz látni mindenki kezében a 100 ezres telefonokat, a márkás ruhákat, hogy mindenki autóval jár... Anyámék rengetegszer beszélnek a pénztől, és ezt olyan rossz hallgatni...

Így még egyetemre se tudok bekerülni, mert nem lenne miből fizetni a több százezres félévdíjat. Diploma nélkül meg normális munkát találni nem valami könnyű (sokszor még azzal se)

külföldön szeretnék majd élni (valamelyik fejlett európai országban, pl. Svájc, Németország, Luxemburg, Hollandia), de így elég nehéz lesz. Egy erős középiskolába jelentkeztem, azzal meg lesz egy szakma és egy érettségi (tehát ez nem olyan középsuli, ahova ilyen 2-es, 3-as tanulók járnak), de utána... nem akarom hogy majd a leendő gyereke(i)m is majd így érezzen(ek) mint én most...

2015. ápr. 26. 14:43
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
29-es: fiatalkorában dolgozott. csak akkor még sokkal könnyebb volt munkát találni érettségi nélkül. gyerekkorában sokat betegeskedett az apukája. emiatt is hagyta ott az iskolát. aztán az apukája (aki ugye az én nagyapám lenne, de sose láthattam, pedig nagyon de nagyon okos és leleményes ember volt) sajnos meghalt. az első férje nagyon sokat csavargott, majd később ő is meghalt, a következő (és egyben utolsó), vagyis az én "apám" pedig ismét elhagyta.
2015. ápr. 29. 15:45
 32/40 anonim ***** válasza:

"Utolsó!

Szerinted ebben az esetben mi a segítség? Munkát adni az anyának, és ösztökélni a kislányt, hogy tanuljon, mert az az út mindenhez, vagy venni nekik egy okos telefont?"

Most mi az. Én csak egyszerűen nem értem ezt a helyzetet. De rengetegen mondták, hogy tanulj (kérdezőnek mondom), és úgy valami normálisan fizető munkát szerezz. Ennyi. De igazából ma már az is számít, hogy mennyire vagy informálva a dolgokról. (Internetre gondolok). De gondolom nektek nincs számítógépetek, úgyhogy ilyen szempontból is nehezebb az elhelyezkedésed.

2015. ápr. 29. 17:24
 33/40 A kérdező kommentje:
őőő... ha nem lene gépünk, mégi honnan írnék? :o azért enhie szegénynek ne nézzél már. tényleg valamennyire a középkategória alján vagyunk, de mindannyiunknak van alsó középkategóriás androidos telefonja. sőt, tudom nem szép dolog de eléggé kocka vagyok
2015. ápr. 29. 17:41
 34/40 anonim ***** válasza:
26%
Rohadtul nem vagytok ti szegények, csak sajnáltatod itt magad, mert te nem Ájfónt kaptál.
2015. ápr. 29. 17:51
 35/40 anonim válasza:

Kedves Kérdező, ahogy mások is mondták mindennek a kulcsa a tanulás ahhoz, hogy kitörj a szegénységből. Én sem élek gazdag családban, az én szüleimnek is meggyűlik sűrűn a gondja a számlákkal. Kettőjük közül csak egyikőjük dolgozik, mert testvérem fogyatékkal él,és ellátásra szorul, ezért még nehezebb. Igaz mindig törekednek a szüleim arra, hogy ne kelljen nélkülöznöm, amiért nagyon hálás vagyok nekik. Ők is, meg mások is azt mondják, hogy tanuljak, mert csak így vihetem valamire. Segítenek és támogatnak, azt akarják, hogy én többre vigyem, mint ők vitték. De téged kedves kérdező nem tudlak megérteni teljesen.

"olyan rossz latni hogy ok mindent megvehetnek... markas ruhak, kocsik, meno telefonok, tobb nyaralas minden nyaron, nekem meg semmi :/"

Hát ha így állsz hozzá, és irigy vagy, akkor ne sajnáltasd magad itt. Képzeld az én osztályom egy tipikus sznob osztály, mindenkinek minimum 100.000 forintos telefonja van, márkás ruhákat hordanak, a szüleik mindent a seggük alá tesznek, az egyszerűbb embereket pedig lenézik. De ők azoknál egy szemernyit sem többek, sőt... De te kérdező, tanuld meg, hogy ha valami kell akkor azért tenni is kell, ha nem gazdag családba születtél. Én tavaly nyárig egy egyszerű érintőképernyős telefont használtam 5 éven keresztül, és semmi bajom nem volt vele, néha azért kicsit bántott, hogy nekem csak egy olyan volt, de aztán mindig gyorsan észhez térítettem magam, hogy hülyeség ezen rágódni. Most van egy korszerű telefonom, ami nem 100e forintos, mégis maximálisan meg vagyok elégedve vele. Neked sem másokat kellene foglalkozni, hanem magaddal.

Mégis mi az, hogy "ehhez nem értek", "ahhoz nem értek"? Legyen már egy kicsit több önbizalmad! Speciel mikor én annyi idős voltam, mint te, akkor én sem tudtam jól futni. :D Aztán bejött ez az 5 tesióra/hét, és most sokkal többet bírok futni, mint anno. :D Mindenen lehet segíteni ne felejtsd el, az meg hogy tudsz rajzolni vagy nem, senkit sem érdekel, a négyes meg jó jegy.

Biztos bánt nagyon a családod anyagi helyzete, de ne gondolj rá mindig, arra gondolj, hogy neked még van lehetőséged ezen változtatni, még nem késő kiugrani innen. Egy cél kell és egy elhatározás és sok-sok kitartás és szorgalom, tanulj orvosnak, mérnöknek, közgazdásznak vagy informatikusnak stb. Sajnos a legjobban fizető szakmák mindegyikéhez kell valamilyen reál tantárgy, de főleg matematika, úgyhogy gyúrj rá ezekre. A nyelvtudás pedig nagyon fontos! És ne anyukádról vegyél példát, ha az én gyermekeim élnének szegénységben, akkor még kukásnak is elmennék, hogy nekik jobb legyen. És vannak anyák, akik amellett, hogy ellátnak egy egész háztartást, mellette még keményen dolgoznak. A 60 év meg még nem kifogás, az én szüleim is afelé közelítenek rohamosan.

2015. ápr. 29. 19:48
 36/40 A kérdező kommentje:

#34-es:

hagyjál már az iphone-nal! aki nem szegény,

- azt mióta lakoltatják ki

- mióta gyűlik meg a baja a számlákkal

- mióta nem megy sose nyaralni?

- mióta csórózzák le a rokonok?

a #35-ösnek meg köszönöm, és a többieknek is! tényleg nem vagyunk azok a nagyon szegények de azért egy kicsit azok vagyunk...

mindenképpen tanulok, mert jó életet szeretnék majd a gyerekeimnek!

2015. ápr. 29. 20:04
 37/40 anonim ***** válasza:
#33 Azt hittem valami tabról írsz. Amúgy, ha van egy jól használható gépetek, amin még kockulni is lehet, akkor megvan a kulcs, ahhoz, hogy hogy tudj kitörni a szegénységből.
2015. ápr. 30. 20:49
 38/40 anonim ***** válasza:
Akkor szimplán arról van szó, hogy a szüleid hülyék, és zérón áll a pénzügyi kultúrájuk.
2015. ápr. 30. 20:52
 39/40 anonim válasza:
0%
A nagyszülők??? Amugy alj be kur**va@nak :3azok jol keresnek😆.Najó csak poenkodok .eloszor is epíts a barátokra.Masodszor pedig fogj ki egy gazdag palit..
2016. jan. 2. 13:45
 40/40 anonim ***** válasza:

Ha okosan csinálod, akkor a tanulás sem kerül pénzbe. Két diplomát is megszerezhetsz (majdnem), ingyen, állami támogatással. Ezek előtt ott vannak még az OKJ-s képzések, abból is kettő ingyenes ha jól tudom 22-23 éves korig.

Tehát két szakmád lehet, amikkel megalapozhatod az egyetem (utazás, lakás, stb...) költségeit is munkával. Nyelvet gyakorlatilag ingyen tanulhatsz, két nyelvvizsgával már lehet boldogulni, vagy rágyúrsz a németre pl. és elvándorolsz az osztrák határig és Ausztriába mész át dolgozni minden nap.

Ehhez csak két dolog kell:

- akarat, és az hogy

- tudd, hogy mit kell elérned a sikerhez

2016. jún. 1. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!