Hogy lehet szépen elmondani ismerősöknek, hogy a férjem nem ingyen jogi tanácsadó?
"Ne haragudj, de ez nagyon sokáig tart, erre most sajnos nincs időm. Keress meg az irodában és akkor megbeszéljük hivatalos úton. Szia-szia".
Felnőtt férfi, mondja ki a dolgokat! N31
egész más szakról mesélek, de hasonló a helyzetünk. az én férjem webfejlesztő,informatikus. Nálunk mindig az van hogy órákon át telepítheti boldog-boldogtalan számítógépét ingyen. Rokonságnak még oké...segít.
de most egy olyan ismerősöm támadta le akivel 4 éve én se találkoztam,és a férjemet még csak nem is ismeri ( csak egyszer találkoztunk futólag, aztán később beszéltem a csajjal,és megkérdezte a férjem mivel foglalkozik,stb..)
Elő is jött a kérésével, hogy újra kéne telepíteni a gépét. persze kifizeti...
Ez a "persze, kifizetem" úgy hangzott, hogy előtte fél óráig rinyált nekem hogy annyi pénze nincs, hogy a gyerekének ételt vegyen...
ezek után a férjem azt mondta, nem kell kifizetni, ha legközelebb találkozunk, csináljon valami finom süteményt.
Ez már fél éve volt, a sütit azóta se láttuk :)
Pár héttel ezután megint felkeresett a csajszi, hogy az apósának a laptopját is újra kéne telepíteni, de úgy hogy ma szombat van, hétfőre legyen kész,mert megy vissza dolgozni külföldre, és viszi magával.
Én megmondtam a csajnak hogy a férjem nem ér erre rá a hétvégén, dolgozik.
A férjemet is felkereste, hogy nem tudná-e mégis megcsinálni?
A férjem meg elkért érte pénzt. mondta neki hogy neki a munkaidejéből megy el ezért, és főleg hogy határidőre szabja meg,mikorra legyen kész, elkérte a pénzt. ( ígyis kevesebbet,mint más elkérne)
nyugi, a csaj azóta nem keresett hogy segítsünk neki valamibe... hát ez van. érdek barátság nem is kell!
Köszi a válaszokat!
Nem, nem az legnagyobb probléma, mert olyan területen dolgozik jogászként, ahol fix fizetést kap. Tehát nem ügyvéd. Viszont nem fér bele az idejébe megoldani mindenkit ügyét, amiért mondjuk egy ügyvéd elkérne több tízezret.
De igen, nyilván segítőkész egy darabig az ember, de bizonyos határokon túl. Én sem kérem meg a festőt, hogy fesse már ki ingyen a házamat.
Pénzügyes vagyok, adózásban is otthon, adószakértő.
Na én is így vagyok, hogy ingyen adóbevallás (még egy szja ismerősnek ok, nem nagy durranás, de amikor a felszámolás alatt lévő cégnének az ügyeivel zaklat valaki folyamatosan, persze esti órákban, szabadidőmben, természetesen (!) ingyen, mert ismerjük egymást vagy a játszótéren támad rám, hogy ha eladja a lakását és még ezer más ügye van, akkor neki PONTOSAN mennyi adót/illetéket kell fizetnie és én fejben számoljam ki a mászóka mellett- na akkor én is morcos leszek.
Ilyenkor azt szoktam mindani, hogy NEM, ne haragudj, nem érek rá, ez nem 5 perc és nincsenek most itt a munkavégzésemhez szükséges eszközök (jogszabály, program stb.)
Van most elég plusz munkám, amikért elég komolyan fizetnek, így ha nem bánod, azokkal foglalkozom a szabadidőmben. Hasonló ügyben X Ft-os óradíjért dolgozom, ha ez megfelel, akkor tudunk egyeztetni időpontot.
Tudom, hogy ez így túl direkt, de a pofátlan emberek másból nem értenek.
Gondolhatod, hogy nulla játszóteres vagy egyéb ismerős kért szakszerű segítséget tőlem, mert NEm ingyen volt :)
Egyébként nekem is fix állásom van bankszférában, de mellette vállalok kiegészítő tevékenységet is és igenis én tanultam érte, én töltöm vele az időt, a tudásomat nem adom ingyen, ahogyan a boltos sem szolgál ki záróra után (vagy ha de, akkor annak is van ára), az orvos is hazamegy a rendelési idő végén és a pék sem süt kenyeret, ha vége a műszakjának.
Intelligens ember ezt megérti, a butáknak meg meg kell mondani. Ennyi.
7. válaszoló vagyok.
8. te honnan veszed a bátorságot, hogy leprolizz engem vagy másokat is?
A játszótér egy hely, ahol gyerekek játszhatnak, találkozhatnak egymással társadalmi/anyagi helyzettől, származástól függetlenül.
Nagyon igényes, kulturált, tiszta, vízzel, wc lehetőséggel ellátott helyek is vannak az országban sokhelyütt.
A Károlyi kert pl. mióta "proli"? vagy a Tarzan kalandpark és játszótér?
Bírom, amikor itt a névtelenség mögé bújva egy ilyen irigy, lusta, kötekedő ember a témához semmiben sem kapcsolódóan befröcsög valamit.
Téged minősít, nem engem és a családomat és igenis járunk kisgyermekkel játszótérre és képzeld, még jól is érezzük magunkat. Vagy ez fáj neked?
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!