Van visszavásárlási joga?
A hirdetésben szerepelt, hogy bőr? Személyes átvétel volt? Ha "véleménye szerint" műbőr, akkor először menjen el egy bőrdíszműveshez vagy cipészhez, stb., nézesse meg vele és utána nyilatkozzon. Miért vagy benne olyan biztos, hogy igazi bőr? Attól, hogy néptáncos boltban vetted, még nem feltétlenül biztos, hogy bőr - szerintem...
Olvastam már olyanról nemegyszer, hogy plázákban nem eredeti terméket árulnak (részletesebben nem írom, mert még jóhírnév megsértéséért beperel vki)
Hát, ha nem bőr, átverted. Ha bőr, nem kell visszavenned.
Ajánld fel, hogy elmész vele egy közösen kiválasztott szakértőhöz, akit ő fizet, és ha tényleg műbőr, kifizeted neki a szakértőt, és visszaveszed a csizmát.
Most nem azért, de ha személyes átvétel volt, akkor tán meg is nézte.
Akkor még nem jött rá?
Magam is eladó vagyok, de bizony sokszor olyanok az átadás körülményei, hogy nem győzöm a vevő lelkére kötni: alaposan nézze meg! Autóval megáll a ház előtt, arra az 1 percre nem akar parkolást fizetni, ideges, siet, átveszi, bedobja, elrobog :D
Vagy: félhomály van, mondom, menjünk a világosba, hogy jól lássa, de sokszor röstellik ott, az ember előtt alaposan megnézni.
A bőr-nem bőr meg különben is nehéz kérdés, mert manapság már olyan profi bőr utánzatok vannak, hogy csak na!
Igen, ötös, ebben teljesen igazad van.
De erről az a véleményem, hogy az kizárólag az ő problémája, hogy nem nézi meg rendesen.
Én kezdő vevőként jártam úgy, hogy nem néztem meg, hogy az, amit a kezembe nyomtak PONTOSAN olyan, amilyet kértem. Nos, nem az volt, minimális eltérés volt. De nem hívtam fel pár óra múlva az eladót, mert ez az én hibám volt. Lenyeltem a békát, tanultam belőle. Ennyi.
#7 Valószínűleg elsiklottál az eladónak ama mondata felett, hogy
"A csizma néptánckellék boltban lett vásárolva és biztos, hogy valódi bőr. "
Ezért aztán kicsit erős mindjárt csalást emlegetni, hiszen az eladó meg van győződve róla, hogy bőr.
Abban az eladónak igaza van, hogy elvárható egy néptáncbolttól, hogy valódi bőrt áruljon, én csak arra világítottam rá, hogy ez még önmagában nem garancia.
Arról nem beszélve, hogy ha a csizma nem igazi bőr, akkor az eladó is át lett verve a boltban, hiszen Ő abban a tudatban vette, hogy bőr. Hogy ott megkérdezte-e vagy sem, azt viszont nem tudjuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!