Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Joga van az áramszolgáltatónak...

Joga van az áramszolgáltatónak minden felszólítás nélkül kikötnie az áramot, azért mert a múlt havi számlát nem fizettük be? Hogy lehetnek ennyire embertelenek, pénzéhesek?

Figyelt kérdés
Nem tudom hogy,(gondolom a hanyagságom miatt) elfelejtettem odaadni a férjemnek az előző havi villanyszámlát. Ma jött 2 ember az elektromos művektől, hogy kikötik mert nincs befizetve az előző havi számla. Az egyik köszönés nélkül felpattant az oszlopra és már el is akarta kezdi a kikötést. A másikkal próbáltam beszélni, megalázkodtam a kisgyerekemmel a kezemben és könyörögtem neki, hogy engedje meg, hogy azonnal lemenjek és befizessem azt az összeget, amit mond. De nem tágítottak. Végül hiába erkölcstelen, akartam adni fejenként 10 ezer forintot. Nem fogadták el. A végén 50-50 ezer forint volt fejenként az az összeg, amiért megengedték hogy leszaladjak a postára befizetni a csekket és megvárták amíg bemutatom nekik. Hát milyen világban élünk, hogy ehhez 100 000 forintot kell egy kisgyerekes anyának fizetnie?! Egy rohadt 8 ezres csekket kellett csak befizetnem a postán... Semmi együttérzés nincs már az emberekben? Egyáltalán nem szoktak már felszólításokat küldeni egy elmaradt csekk miatt?

2014. szept. 2. 15:08
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Egy havi elmaradásért még nem kötnek ki.Azok az emberek nem a szolgáltató emberei voltak, hanem megbízottak, akik elvégzik a munkát.Pesten pl , ha fizetsz hivatalos számlát adnak és nem kötnek ki. Mutattak valami papírt, mi alapján kötöttek volna ki? Simán menj be a szolgáltatódhoz és jelentsd fel őket .
2014. szept. 2. 15:16
 2/3 A kérdező kommentje:
Sima fehér autóval jöttek, szerszámmal és nem voltak a szolgáltató egyenruhájában. Ez fel sem tűnt. Annyira megijedtem, hogy tele a hűtő, a meleg víz, a gyereknek kaját melegíteni, hogy át se gondoltam ezt az egészet... Fel fogom őket jelenti , vagy legalábbis megérdeklődöm, hogy mennyire gondolják tisztességesnek ezt az eljárást.
2014. szept. 2. 15:21
 3/3 A kérdező kommentje:
Ja igen mutattak egy papírt a múlt havi csekkről, amit nem fizettünk be.
2014. szept. 2. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!