Szerintetek mit csináljak ezzel a pénzzel? Gyűjtsem tovább, vágjak a fenekére, vagy tegyem a lakásújjítás kasszába, esetleg gazdálkodásba fektessen?
Több mint egy év alatt (miközben spártai módon bántam magammal) összegyűjtöttem hetvenezer forintot.
Mindennek az árát eltettem, amit, bár megtehettem volna, nem vettem meg. Továbbá spóroltam a tusfürdőn, samponon, és annak a különbözetét is a kovászos uborkás üvegbe raktam.
A férjem teljesen rámbízta a döntést. Erre én hatvan helyre raknám.
Ez az a pénz amit magamon spóroltam, ha eddig nem volt világos.
A férjem olyan 150körül keres. Ami a gyerekek után jön, azt mindig a gyerekekre költjük. Viszont élelmiszerre miattam max 20ezret kell költeni. (Veteményezek, csirkéket tartok, tejtermékért és húsért a szüleim gazdaságába besegitek)
Nem eladásra szánom csak saját fogyasztásra.iimadom a kecskesajtot :3
Ha megkívántam, megvettem persze. Viszont ahogy látszott az üvegben a gyűjtés eredménye, annál nagyobb bűntudatot éreztem.
Én is nemsokára 2 gyerekes anyuka leszek, 7.hónapos vagyok a második babával, de nem érezném magam szemétnek ha a fenekére vágnék a pénznek.
Nyilván vennék a gyereknek is de miért szégyen ha magamra költöm amit kiböjtöltem pénzt?
Ennyi erővel minek vettem most 50 ezerért telefont jó volt az előző is semmi baja nem volt végülis, csak nagy kijelzőset akartam. A korábbit meg megkapta a gyerek, azzal játszik Tomcat stb játékokat.
Szerintem befektetni nem érdemes mert ez ahhoz kevés.
De ha a gyerekfelügyelet megoldható elmhetsz egy wellnesshétvégére a pároddal vagy igenis felújíthatod a ruhatárad vagy a gyerekeidét ha szükséges vagy megveheted azt a karórát amit eddig csak ábrándozva néztél stb stb.
Ha amúgy is otthon vagy és csirkézel, akkor egyértelmű, hogy vegyél a pénzért csirkét és tápot, azután kezd el árulni a tojásokat.
Várhatóan napi pár ezer Ft-od összejönne, és havonta keresnél annyit, mint eddig egy év alatt!!
Na, döntés született!
Egy komlett nyúltenyésztetet veszek :)
Zárójelben megjegyzés, többen adnak el tojást a faluban így ez nálam nem opció, plusz a csirkéim nem táposak, kapirgálnak, házikosztolnak, és kukoricát esznek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!