Vidéken próbáltam, nem ment; Budapesten Vostok márkákú 30-40 éves órát és régi szőrmét (10-20 év) el tudnék adni?
Van egy régi Vostok (vagy Wostok, ki hogy írja) órám, bevittem vidéken - megyeszékhelyen lakom - óráshoz, többhöz is, zaciba is, régiségkereskedőhöz is: egyik se vette be.
Az órások (kettőt kérdeztem) azt mondták nem tudtak értéket mondani rá.
Érdemes lenne Budapesten megpróbálni egy régiségkereskedőnél?
Mert gondolom itt vidéken azért kevesebben veszik be meg a városban alapból van 3-4 régiségkereskedő és ennyi.
Jár az óra. Vaterán nézegettem, a hasonló/ugyanilyen órákat 3500-6500 körül árulják. Vaterán viszont nem vagyok fent, meg az időigényesebb és nekem 2-3 napon belül kellene pénz. (Pestre nemsokára visszautazom.)
A másik, hogy van egy szőrmém, régóta itt áll a szekrényben (nagyim hagyta rám, de csak van a szekrényben... több éve) és arra gondoltam ezt is el lehetne adni, de ugye ez régi szőrme...
Szerintetek? Pesten el lehetne ezt is adni? Csak nagyon kellene a pénz, fizu meg nem jön 10.-e előtt.... aranyam sajnos nincs, amit zálogba vihetnék, meg semmi ékszer. Fizetésig meg valahogy ki kéne húznom... próbáltam eladni régi ruhákat, de az nem jött össze, ezért gondoltam, hogy ezt a két dolgot, a szőrmét és az órát meg lehetne próbálni valahol Pesten eladni, ha visszamegyek holnap vagy holnapután.
Az órát persze, hogy nem veszik be, mert gyakorlatilag "értéktelen". Nem azt mondom, jó kis órák azok, de ahhoz, hogy el tudja adni, ki kell tisztítania és megolajoznia, ami kb 3-4000 Ft, szóval ha akár pár száz forintot is akarna rajta keresni, akkor neked maximum 500-1000 forintot tudna adni érte, állapottól függően.
Pár száz forintért pedig neki nem éri meg az utánajárás, és ki tudja, te mennyivel lennél bentebb 500 Ft-al :(
A szőrmét érdemesebb elvinni valahová, a megkérdezés nem kerül semmibe.
Üdv!
Milyen szőrméről lenne szó? Én eléggé szakértő vagyok a témában, rendszeresen nézem az aukciós oldalakat. Tudnék rá kapásból árat mondani, és hogy el lehet-e egyáltalán adni.
Hát eléggé régi a szőrme, de pont ilyen:
Pannónia szőrme, a nagyimé volt, nem tudom érhet-e valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!