Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan működnek az ilyen...

Hogyan működnek az ilyen "vállalkozások"?

Figyelt kérdés

Vannak olyan árusok (inkább vidéken láttam), akik egy autóban felpakolnak minden cuccot, kezdve gyufától sajtreszelőn át ruháig mindent. Településről településre járnak, kibérelnek egy helyet, ahol kipakolják a cuccaikat és mennek az emberek vásárolni. Ha veszel valamit, akkor is csak kis számológépbe ütik be, ami kiad egy nyugtát (ha lehet annak csúfolni azt a papírcetlit) és mellette füzetbe fezetik a bevételt.

Ők egyéni vállalkozóként működnek, vgy hogyan? Meg hogy történik az árubeszerzés? Mert pl. láttam már náluk One Euro Market-es gyufát is.

2014. dec. 24. 11:02
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Egyéni vállalkozók jellemzően és mivel üzleten kívül működik az értékesítés, nem kötelezettek pénztárgép használatra, nyugtaadási kötelezettségük van, meg számlatömb.

Ahol be tudják olcsón szerezni, ott szerzik be az árukat. Lehet ez import is nagyobb tételben. Van olyan ismerős például, aki üzletbezárás utáni árukészletet, alkalmanként meg NAV-os foglalásokat vásárol árverésen.

2014. dec. 24. 11:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm. De azt teljesen jogosan csinálják,hogy egy ismert üzlet termékét árulják, pl. a One Euro Market?
2014. dec. 24. 13:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Persze. Ezt bárki megteheti. Kisboltokban jellemzőek például az Aro termékek, amik a Metroból vannak például.
2014. dec. 24. 14:16
 4/7 A kérdező kommentje:
De a Metro az nagyker. És én meg nem láttam olyat,h pl. egy önálló kisbolt Tesco vagy Lidl termékeket árul, mert sztem azt nem tehetik meg.
2014. dec. 24. 14:27
 5/7 anonim ***** válasza:

A One Euro Market nagyker is.

Keress rá a neten a honlapjára.

2014. dec. 24. 15:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Samsung termékeket sem csak a Samsungnál vehetsz igaz?
2014. dec. 24. 22:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Minden terméket gyártanak valahol. Nem a hazai nagykerekből éri meg feltétlenül vásárolni. Pláne ha nagyobb tételre is van lehetőség.

Olyan helyeken, ahol a boltban nincs kiírva egy termékhez az, hogy mvm (maximálisan megvásárolható mennyiség), ott elvileg ha leütötték az árat 50%-al alacsonyabbra, ott a lakosságon kívül a szemfülesebb vállalkozók is meg fognak jelenni. Én anno Corában dolgoztam, kocsi számra tolták a cukrot és egyéb ilyet, a "hasitasisok" a kasszámhoz. Ők is kisboltosok voltak, vitték a Cora saját címkés termékeit is tömegesen , amire a neve is utalt (Winny :-)) és az általuk le nem érvénytelenített étkezési utalványokkal fizettek sokszor.

Ahogy a mellette akkoriban induló számtech üzletembe én is az elektronikai osztályról a 100FT/darab árra leütött számlázó progikat,a Corától kapott étkezési utalványon vásárolva, amiket utána 5-7-14 és végül 21.000-ért adtam el darabját az üzletemben.

Ez is lehetett vagy talán még lehet is egyfajta beszerzési módszer, de elég aktívan kell a monitoring hozzá, hogy hol mikor mi éri meg.

2014. dec. 25. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!