Holnap le kellene vezetnem 1200 km-t, mert megyek dolgozni, de beteg vagyok és nem érzem jól magam hamar elfáradok! Mit csináljak most szerintetek? Lehet le kellene mondanom a munkát?
Óhh, hogy most kezdenél, értem. Csak mert aszt írtad: "vendéglátásban dolgozol"
Hát, most mit lehet kezdeni azzal, ha az ember beteg? Semmit, nem tehet róla. Persze tudom, ezt nem minden munkáltató érti meg. Szerintem hívd fel, hallani fogja a hangodon is, hogy nem kamuzol. Kérj sűrűn elnézést (bár nincs miért), hogy csúszik a kezdésed. Ha emiatt nem alkalmaz, annyit akkor is nyersz vele, hogy de dobod ki az ablakon a benzinköltséget. Meg egyébként, lehettél volna beteg akár 3 hét múlva is. Akkor kirúg? Bízzál benne, hogy normálisan viszonyul hozzád, én felhívnám.
Ha ilyen állapotban vezetnél, kb annyi rizikót hordoznál magaddal mint egy feketéző román kamionos. Elég ha egy pillanatra elbambulsz, és máris az árokból szednek ki a mentők.
Háziorvos, betegszabadság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!