Klaudia09 kérdése:
17 éves vagyok tartósan beteg 2012óta nem járok iskolába elvették tőlem az emelt családi pótlékot és az utazási kedvezményemet is! Ilyenkor mi a teendő?
Figyelt kérdés
El vehették volna tőlem ezeket mindazért hogy nem járok suliba?! és azóta nekem nem jár semmi járadék! mit kellene tennem?2014. jún. 24. 08:44
1/14 anonim válasza:
Persze, hogy elvehették. Miért kapnád, ha még iskolába sem jársz? Nincs tanulói jogviszonyod egyáltalán? A betegséged miatt nem jársz? Mert akkor miért nem vagy például magántanuló?
2/14 anonim válasza:
Menj vissza suliba.
Nekem is csak addig járt amíg nappali tagozatos tanuló voltam.
Június 31.ével járt le, négy évvel ezelőtt. Kétlem hogy azóta változott.
3/14 A kérdező kommentje:
Nem engedték a magántanuloit.. szürkehályogal születtem az egyik szememre vak vagyok és szakmát nem nagyon tehetek le és ezért hagytam ott de megkérvényezhetem ha betöltöm a 18-at de amit a betegségemre kaptam azt akkor sem vehették volna el ugy tudom
2014. jún. 24. 09:04
4/14 anonim válasza:
De miért nem jársz iskolába? Van vakoknak és gyengén látóknak is iskola! Tapasztalatból beszélek, mert az egyik barátom gyengén látó, szinte vak, ezen kívül mozgáskorlátozott is mégis van munkája, szakmája (informatikus)
5/14 Imola Ágnes válasza:
A párom az egyik szemére teljesen vakon született. Idővel javítottak rajta kicsit, de most is csak árnyakat lát vele. Fordítóit végzett, majd Transzatlanti tanulmányokból mesterizett angol nyelven. Átlagos iskolába járt. A betegségedről vagy szerzel igazolást, ami alátámasztja, hogy nem járhatsz, amit nem lehet, mert egyrészt járhatnál, másrészt ott van a gyengénlátók iskolája, vagy szépen visszamész tanulni.
6/14 anonim válasza:
szia! tőlem is akkor vették el amikor befejeztem a középsulit, voltam felülvizsgàlaton is, ott meg megàllapítottàk hogy csak 15%ban vagyok fogyatékos :') pedig elég komoly betegségem van..
jobban jàrsz ha visszamész a suliba
7/14 anonim válasza:
17 éves vagy, és 2012 óta nem jársz iskolába.
Akkor 15 voltál, és még tanköteles.
Ezt nem értem...
8/14 anonim válasza:
Menj vissza az iskolába, szerezz szakmát. Gyengén látón is van élet, persze műszerész nem leszel ez tény, de vannak más lehetőségeid is. Vannak ilyen szervezetek, akik a fogyatékossággal élőket segítik,biztos van vakoknak és gyengén látóknak, szóval én tőlük is tanácsot kérnék, hogy milyen iskolát, milyen szakmát ajánlanak.
9/14 anonim válasza:
ne haragudj de iskolába járhatnál. olvasni tudsz így is? nem kell kétkezi munka de még sztem azt is tanulhatnál.. elmultál 16,és ezek a dolgok annak járnak akin tanul. nem azért jár mert beteg vagy
10/14 anonim válasza:
Ne is haragudj meg, iskolába járni nem látsz de gyakorizni igen. Nem vagyok előitéletes de nagyon uncsi már ez, hogy csak sírni tudnak a fogyatékkal élők meg elvárni mindent..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!