Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mo-n hogyhogy szinte mindenki...

Mo-n hogyhogy szinte mindenki ilyen jól él? Nézegettem kérdéseket azzal kapcsolatban, hogy ki mennyit keres, és a legtöbben 200-400e Ft körül írtak. Ezt nagyon nem tudom elhinni, hogy ilyen jó a fizetés itt.

Figyelt kérdés

2014. nov. 24. 21:59
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
37%

Amikor csak arra a kérdésre kell válaszolni, hogy kinek mennyi a nettó keresete, akkor azért nincsenek megkülönböztetve a válaszolók életkor, szakmai tapasztalat alapján sem- én sem pályakezdő vagyok, így nem 200 eFt az alapbérem.

A netes válaszadás pedig sosem volt reprezentatív- nap közben inkább van ideje válaszolni:

- a munkanélkülinek

- az édesanyának, aki gyermeket nevel otthon

- a nyugdíjasnak

- annak a szellemi, akár vezetői munkát végzőnek, akinek részben kötetlen a munkaideje vagy szakértői munkát végez.

Ő valószínűleg szívesebben is megosztja névtelenül a keresetének összegét, mint az első három.

2014. nov. 25. 15:19
 12/33 anonim ***** válasza:

...és az sem mellékes, hogy valaki egyedül él-e a fizetéséből pl. saját ingatlanban vagy egy egész családot tart el egyedül a keresményéből egy albérletben vagy devizahiteles házban.

Nemcsak a bevétel, hanem a kiadás is fontos lenne ahhoz, hogy lássuk, tényleg jól él-e valaki.

A 4 fős családját egyedül a 400 eFt-os fizetéséből eltartó családfő bizonyára más színvonalon él, mint aki egyedül él meg ennyi pénzből.

2014. nov. 25. 15:21
 13/33 A kérdező kommentje:
az én szüleim siralmas összeget keresnek sajnos :( 80-80 ezret és összesen (egyéb jövedelmek) kb. 200-220 ezret. tudom gáz, most lel ehet csórózni
2014. nov. 25. 16:23
 14/33 anonim ***** válasza:
20%

Le lehet pontozni, de én tényleg nem értem, hogy ez miért lenne jó kereset. Ha valaki havi 400 ezret keres, kb még semmi komolyabb költséget nem tud vállalni. Nem tud különösen jó kocsit, házat venni, nem tud kiutazni a Kaliforniába nyaralni, nem mehet Franciaország legjobb helyeire síelni...

Mondjuk egy nagyobb cég vezérigazgatója már tényleg jól keres. Aki kap havi 2 millió fölött + év végén jutalékot, az már tényleg gazdag és csak a szélsőséges költségek korlátozzák.

2014. nov. 25. 16:24
 15/33 A kérdező kommentje:
utolsó: ha neked tényleg 600-800 ezer Ft kereslet mondható jónak, akkor nekem elméletileg egy ledugott koszos putriban kéne laknom :/
2014. nov. 25. 16:33
 16/33 A kérdező kommentje:
eldugott*
2014. nov. 25. 16:33
 17/33 anonim ***** válasza:
63%

Az már relatív, hogy kinek mi a jó kereset. Mint látod, a kérdező szerint a 200 ezer már jó, és mint én is írtam korábban, egy időben, sok minimálbéressel körbevéve, én sem tudtam elképzelni, hogy ez mennyire gyakori összeg egyes szektorokban.

Én azt mondanám, hogy aki átlag felett keres (153 000), az jó. Lehet hogy ez még mindig messze van Nyugat-Európától, de az afrikai szegénységtől is. Én kb. nettó 140 000-et kapok, a feleségem 120 000-at, és ennyi pénzből ketten egész kényelmesen élünk, főleg úgy, hogy sokáig csak nekem volt munkám :)

2014. nov. 25. 16:34
 18/33 A kérdező kommentje:
de akkor is olyan ciki hogy ilyen csórók vagyunk :(
2014. nov. 25. 16:38
 19/33 anonim ***** válasza:
74%
Nem ciki, maximum megnehezíti és kényelmetlenebbé teszi az életeteket.
2014. nov. 25. 16:50
 20/33 anonim ***** válasza:
75%

"hogyhogy szinte mindenki ilyen jól él?"

Dehogy él jól, a többség hitelből villogtatja azt amije nincs.

2014. nov. 25. 18:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!