Adjak a masszőrnek borravalót?
Tudom, át fogják tenni, de nem baj, minden tanácsra szükségem van.
A masszázsnak van konkrét ára, nem szalonba megyek, csak egy emberhez.
Én szoktam. A masszőrrel pl nekem bizalmas a viszonyom , hiszen lát meztelenül ,én mindig ugyanahhoz járok évek óta,nem cserélgetem. Beszélgetni is szoktunk közben . Olyan mint egy pszichológus :D Ezért én szivesen adok neki jattot . Nem kötelező egyébként ,a borravaló egy gesztus,ha szeretnél adsz,ha nem,azzal sincs semmi gond.
Egyébként én is masszőr vagyok,bár már nem dolgozom a szakmámban,de anno a vendégek nagy része adott , kórházban és szalonban is dolgoztam .
Először megyek életemben, és még ezen is izgulnom kell, ezt nem hiszem el.
Nekem beszélgetésre ott van a pszichológusom. (Na, az TB-s.)
De ha már ára van, miért nem veszi bele, amennyit szeretne kapni? Sokkal tisztább lenne. Olyan megalázó.
Magánfogorvosnál sem adtam borravalót.
"De ha már ára van, miért nem veszi bele, amennyit szeretne kapni? Sokkal tisztább lenne. Olyan megalázó. "
Beleveszi. Soha nem találkoztam olyan masszőrrel, aki borravalót várt volna el, de ha néha felkerekítettem, azt megköszönték.
Ez egy "borravalós ország".
Látom a benzinkúton, ahol -esőben, fagyban- megtankolják saját maguknak az emberek az autójukat,
majd bemennek a klimatizált helyiségbe, és borravalót ad a kasszásnak.
Amúgy azért kér kerek összeget, mert ez az ára.
Ha többet adsz, baleknak fog nézni.
Végül azt olvastam több helyen, hogy ha nagyon nem vagyok biztos, kérdezzek rá, hogy elfogadja-e.
Megkérdeztem, hogy ha borravalóval szeretném kifejezni a hálámat, elfogadná-e.
Nemet mondott, és azt mondta, neki az az öröm, ha segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!