Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi borravalót szoktak adni étteremben, egy kb.50 fős esküvő esetén? (vacsora, buli)
számlavégösszegéből tudsz kalkulálni! attól függ mekkora az összeg, 5 és 10 % között szokás adni!
Ha nagyon megvoltál elégedve, azt kerekítsd fel!
Nálunk 100 fős volt, és mi minden pincérnek személyesn adtunk 5000 Ft-ot, de ez le volt beszélve előre az étteremmel!
Én is felszolgálok rendezvényeken, még soha egy fillért se kaptam...
Viszont vendéglátásban én még sehol sem találkoztam olyannal, hogy éjszakai meg hétvégi pótlék!
Aki ezt írta, az összekever minket a közalkalmazottakkal!
További tanácsok, ha akarsz jattot adni.
1. Ne az étteremmel beszéld meg, mert azt fogja mondani a legtöbb étterem vezető, hogy nem kell külön jatt, meg vannak fizetve a pincérek. Pedig nincsenek.
2. Ha jattoltok, nem számít rendezvénynél a számla, ez nem családi ebéd, egyszerűen pár, mondjuk 5 ezer Ft-ot adjatok nekik.
3. Ha adjátok, akkor külön-külön, mert vannak helyek, ahol alapból minden jatt a főpincéré, mert a többiek "csak kisegítenek", és ezért ha adtok a négy pincérnek mondjuk őáltala 20 ezret, akkor az valójában egy emberhez kerül... Ha akarsz adni, akkor előtte megkérdezheted a pincéreket az ő rendszerükről.
Nálunk már járt olyan rutinos vendég, aki meg is kérdezte, hogy "jatt a tiétek?", mellettem ott állt a főpincér én meg mondtam, hogy nem. Erre mondta, hogy akkor pontosan kér vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!