Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fotósnak adjunk "borravalót"?
Figyelt kérdés
Múlt hét szombaton volt az esküvőnk, én megkértem az egyik ismerősőmet hogy ő fényképezzen. Az árban előre megegyeztünk, 25.000 forintot kért, mert nem profi, hobbi szinten csinálja de nagyon tehetséges. Ebben az árban benne volt 150-200 kép, két példányban kapjuk meg DVD-n és a jobbakat előhivatja egy albumban. Csak a polgári szertartáson volt ott. Szerintetek kell adni borravalót neki? Én arra gondoltam hogy kb 3ezer forinttal adnék neki többet mert megvagyok elégedve a munkájával. Bár nem láttam az összes képet, azt csak fizetés után, de profi volt. Hogy illik?2013. szept. 29. 13:46
1/9 anonim válasza:
Nem nagyon szoktak, de ha tényleg elégedett vagy, adjatok neki, mondjuk 2000 Ft is elég szerintem, biztos, hogy örülne neki. És ha nincs rászorulva, úgyse fogadja el.
3/9 anonim válasza:
Nem adunk borravalót. Te jó ég. Te kapsz borravalót a munkádért? A munkáért fizetés jár. Ő megkapta a fizetését.
4/9 anonim válasza:
Vajon van más országokban borravaló?
6/9 anonim válasza:
Dehogy adunk. Szerződést körünk egy szolgáltatásról. Ő ezt teljesíti azzal, h fotóz, te pedig, hogy fizetsz. Nekem megalázó lenne fotósként, ha adnának plusz 2000 forintot (ahogy fentebb írták), sőt ki is röhögném az illetőt, hogy NEMÁÁÁ!
7/9 anonim válasza:
Nálunk úgy volt, hogy 120.000 forintért válalta volna el a fotós, így küldte el az ajánlatot. Megírtuk neki, hogy köszönjük, de nem, mert mi maximum 90.000 forintot tudunk rászánni. Felajánlotta, hogy elvállalja annyiért, viszont akkor a fodrászhoz nem jön, csak a készülődésre. Úgyhogy ebben állapodtunk meg. Fodrászos képet én nem is akartam:) Előleget nem kért, abban maradtunk, hogy majd amikor átvesszük a képeket akkor fizetünk. Mi neki végül 100.000 forintot adtunk, mert mindennel maximálisan elégedettek voltunk. A szerződésben az volt, hogy a menyecsketánc végéig marad, ehhez képest sokkal tovább ott volt. Előbb is jött, mint, ahogy megebszéltük. Nagyon hamar elkészült mindennel. Készített egy fotókönyvet is, ami szintén nem volt benne a szerződésben.
8/9 anonim válasza:
Előző vagyok. Az kimaradt, hogy ezt a plusz 10.000 forintot alig akarta elfogadni
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akkor azt hiszem nem adok. Ő amúgyis nagyon kritikus ember, nem biztos hogy elfogadná, de most már tudom hogy nem is illik.
2013. szept. 30. 12:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!