Videki kisvarosban elokent valoban nincs esely a jobb eletre?
Diákhiteltől nem kell annyira félni. Az egyik legkedvezőbb kamatú hitel. Főleg, ha jól fekteted be (jó szakmába) többszörösen megtérül. Ráadásul nappali tagozatosként viszonylag jól(ha szerencséd van) lehet keresni, ha tudsz dolgozni egyetem mellette. És ott vannak a különböző szoc. támogatások, ösztöndíjak. Ki lehet jönni a pénzből.
Az, hogy a szüleid mit akarnak, igazából lényegtelen. Nem ők döntik el, hogy a lassan felnőtt lányuk mi legyen.
Szia! Ha betöltöd a 18-at, oda mész, ahová akarsz. Tanulj jól, legyen jó az érettségid, hogy felvegyenek államilag támogatott képzésre. A tankönyveket megveheted használtan olcsóbban, vagy a könyvtárból is kikölcsönözheted, ezen tudsz majd spórolni. Kolesz és albérleti szoba (többen együtt egy lakást) pedig egyáltalán nem vészes, csak diákmelót kell vállalnod, és amikor szünetekben vagy nyáron többet tudsz dolgozni, akkor spórolni kell. Szóval nem olyan ördögtől való dolog ez, teljesen megvalósítható. Persze jobb lenne, ha támogatnának a szüleid, de attól függetlenül megteheted, hogy kipróbálod magad. :) Drukkolok.
Ui: Unokatesód nagyon jól mondta: a diploma önmagában nem elég.
Na jó azért azt tegyük hozzá, hogy a fővárosban sem él mindenki úgy, mint az unokatestvéred :-D
Az én szüleim is szakmunkások (anya óvodai dajka, apa esztergályos), aztán az egyik újpesti panel kilencedik emeletéről írok Neked :-)
Tanulni kell kőkeményen, én pl. a Corvinusra járok, négy egész körüli átlagom simán megvan. Aztán lesz ösztöndíj és minden egyéb, az lefedheti a kiadásaid egy részét. Esetleg unokatesódék segíthetnek rajtad, ha jóban vagytok :-) A diákhitel nem a legjobb dolog, de ha választani kéne, hogy tanulok vagy nem veszek fel, tuti, hogy felvennék :-)
Könyv? Ez egy marhaság. Interneten van rengeteg jegyzet, jegyzetelni kell előadáson, van könyvtár, ez nem középsuli, itt nincs tankönyvcsomag. Nemigen vettem én itt még könyvet! :-D
Kitartás! ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!