Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miert van az, hogy mindenki...

Szuts Janosne kérdése:

Miert van az, hogy mindenki szeretne penzt keresni, dolgozni. Mikor felajanlom a munkat,10 emberbol 2 valaszol?

Figyelt kérdés

2014. okt. 1. 10:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
96%
azert ez erosen fugg a felajanlott munkatol is... miert, mit ajanlasz?
2014. okt. 1. 11:00
 2/19 anonim ***** válasza:
86%

mert nem mindegy, hogy mi az, hol van, mikor van.

pl. egészségügyi kockázata van-e? sok a kétségbeesett munkanélküli, de pl. mérgező anyagokkal nem dolgoznának. én se. semmi sem ér annyit, hogy rákkeltő anyagokkal dolgozzak, aztán a gyerekem árva maradjon.

ha 2-3-4 műszakos, vagy hétvége is beleesik, nagyon sok ember vissza fogja utasítani, például mert egyedül nevelik a gyereket, és akkor nem tudják ellátni.

vagy el tudom még képzelni, hogy olyan helyen van, amit nehéz megközelíteni, vagy annyira rossz a közlekedés. ez tapasztalat, hogy fontos. a páromnak ajánlottak egyszer egy munkát egy külterületi gyárban, de oda már helyi járat nem megy, csak vidékivel lehet megközelíteni. de eleve vidékiek vagyunk, szóval először be kellett volna mennie a városba a mi vidéki buszunkkal, ott várni egy csatlakozást, és újabb vidékivel tovább. ez egyrészt nagyon sok idő, másrészt 2 féle távolsági bérlet kell hozzá, kettőt meg sehol se fizetnek. csak a bérlet lett volna vagy 50 ezer. és mivel felénk olyan rossz a közlekedés, ha lekési, 2-3 órát várhat a következőre, azaz rossz esetben napi 6-7 órája is rámehet az utazásra, főleg ha rossz az időjárás, vagy baleset van, vagy útépítés.

szintén elképzelhető, hogy ha délutános műszakból jövet az ember nem éri el a csatlakozását, vagy neccesen, és lekési az utolsó buszt, akkor mit csinál egész éjjel a városban? vagy hazagyalogol 25-30 km-t.

taxi az emberek 99%-ának nem opció vidékre, szerintem 10 ezer alatt nem is lehet megúszni ekkora távot.

másik lehet, hogy túl sokat vársz el, akát időben, akár tudásban, tapasztalatban, és ezért minimálbért ajánlasz.

első körben ezeket tudom elképzelni, persze még ezer más dolog lehet.

írd le, hogy mit ajánlasz, hol, mikor, mennyiért, címszavakban, és biztosan kiderül, mi lehet a baj.

2014. okt. 1. 11:22
 3/19 anonim ***** válasza:
84%
Jó a kérdés! Külföldön élek, rengeteg ember keres facebookon állást, ha valaki feltesz valami hirdetést, akkor csak az oltogatás megy, hogy ez azért nem jó, az meg azért, stb. Felháborító némely ember viselkedése, csoda ha nem kapnak munkát.
2014. okt. 1. 11:35
 4/19 anonim ***** válasza:
85%

2. válaszolónak van igaza.

Azért azt ne várd el, hogy mondjuk valakihez hozzávágsz egy minimálbért (már ha legálisan akarod foglalkoztatni), és hasra essen előtted, bármilyen munka is az.

Még ha nem is olyan rosszat ajánlasz, akkor is sok oka lehet, valakinek miért nem jó.

2014. okt. 1. 12:56
 5/19 anonim ***** válasza:
92%

Az én munkámat a legnagyobb ellenségemnek sem ajánlanám jó szívvel, és ezt a legkomolyabban mondom. Vannak olyan gané munkáltatók, akik nem érdemlik meg, hogy dolgozzon náluk valaki.

Meséld el a konkrét ajánlatot, és megmondjuk, hogy miért nem találsz rá jelentkezőt. Részletesen (munkaidő, bejelentés, juttatások, szabadság, stb.).

2014. okt. 1. 18:29
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

tényleg, a szabitáppénz eszembe sem jutott. sok helyen nem fizetik ki, sőt ki sem adják a szabit. azért mindenkinek kell néha ügyet intézni, hivatalba menni, temetésre, vagy bárhova. ezen az oldalon is volt már olyan kérdés, h nem engedték el a dolgozót a szülő!!! temetésére, mit tegyen.

és ha egyszerűen csak pihenni akar , ahhoz is joga van.

vagy ha tüdőgyulladást kap, és nem mehet tp-re, az azért gáz.

úgy gondolom, hogy ha korrekt ajánlatot adsz, azaz nem sunyiskodsz és az elvárt tudásnak/tapasztalatnak megfelelő bért ajánlasz, akkor gyorsan találsz munkavállalót.

valami oka van, ha nem jön össze.

többen kérdeztük, mik a részletek, de válasz nem jön. itt valami nincs rendben.

igenis dolgozni akarnak az emberek, de azt senki sem akarja, hogy átverjék és kihasználják.

2014. okt. 1. 19:30
 7/19 anonim ***** válasza:
90%
Biztos valami piramisjátékos melót ajánlottál, manapság kevesebb a balek, de 10-ből 2-őt lazán találni még most is :)
2014. okt. 1. 21:12
 8/19 anonim ***** válasza:
0%

kérdező!

szerintem hagyd a fenébe. láthatod hogy itt is a kifogások mennek. aki dolgozni akar, az fog is. aki kifogást gyárt, az meg várjon az álom állásra.

2014. okt. 1. 21:31
 9/19 A kérdező kommentje:

Koszonom mindenkinek a valaszt. Szivbeteg vagyok ezert neha megesik,hogy bejelentes nelkul rosszul leszek,es be kell mennem a korhazba kezelesre.Ezert nem tudtam valaszolni.

A munka amit ajanlottam,az online vegezheto munka.Korrekt,fizet, TAPASZTALATBOL tudom. Nem ajanlanek olyan munkat senkiken,amibol nincs azonnali bevetele.Miert tennem? Ez hamar kiderulne.

Pilota jatek?? Nem ertem latatlanba miert kell rasutni ezt a belyeget minden internetes munkara?

Erdekes modon a valos,bizonyitottan mukodo munkat nehezebben vallaljak el az emberek,mint a hangzatos ,"hamarosan 6 nulla vegzodesu kereseted lex napi 10 perc munkaval". Sajnos az emberek sajat maguk csapjak be, mert a legtobbet igero rendszerbe siman beregisztralnak.

En nem igerek azonnali meggazdagodast, nem igerem,hogy munka nelkul penzt lehet keresni.De azt igen,hogy korekt rendszer, mar a belepes napjan (ha elkezdesz) dolgozni a szamladon lesz a munkadert elvegzett penz.Sorolhatnam a pozitivumokat,de akkor reklamnak nezitek. En felajanlom a belepoimnek, hogy visszafizetem a 2.5 eurot amit befektet,(ezzel tud elindulni, nem regisztracios dij,ez kozvetlen a sponzor pay pal szamlajara megy.Mikor az uj ember ala belepnek , akkor az o pay pal szamlajara erkezik az osszeg)ha dolgozik ,es nem lesz bevetele az elso het utan. Hozzateszem ilyen meg nem tortent meg.

Mielott elkedodne a negativ kommentek aradata,nehany adat:- ez egyszei befizetes, sajat penzbol soha tobbet nem kell aldozni az uzletre.Nem kell embereket halaszni vegtelensegig.Itt csak 3 ember akinek tovabb adjuk a lehetoseget. Torvenyes, jogszabalyi linket tudok kuldeni,es minden kerdesre korrekt valaszt tudok adni. a pay pal szamlam meg tudom mutatni az uj erdeklodoknek.

Nem ertem mi a baj??!!

A mai vilagban valtoztatni kell, merni nyitni. Jah 2.5 euro az nagy befektetes? Azzal becsapnak vaakit?Atvagnak?

Aki dolgozni akar, az vegye a faradsagot arra, hogy meghallgat, attanulmanyozza az ajanlatot, utanna keres a neten.Alatamasztast ker az altalam elmondottakhoz.

Munka,es befektetes nelkul hol lehet munkahoz jutni? Alkalmazotti munkahoz is kell befektetes.PL. buszberlet, benzin...

O forintbol hogyan lesz valakinek jovedelme?

Igaza van a kommentelonek, kifogast keresnek inkabb az emberek,nem munkat.

Varom a hozzaszolasokat, igerem mindenre korrekt valaszt adok. Talan en is okosabb leszek,es megtudom mi a gond. Elore is koszonom

2014. okt. 3. 07:12
 10/19 anonim ***** válasza:
84%

'ez egyszei befizetes, sajat penzbol soha tobbet nem kell aldozni az uzletre.'

innentol nem torvenyes. munkalehetosegert penzt kerni tokeletesen ellentetes minden EU-s es amugy sok mas orszag szabalyozasaval is. akarmilyen cimen kered ('regisztracios dij', 'kezdocsomag', 'szponzor-dij', tokmindegy), tiltott.

a 'sponzor' szamaljara erkezo osszeg azonnal piramisjatekra utal, ne csodalkozz, hogy senki nem ugrik be ennek. ha tenyleg az evszazad uzlete lenne, nem itt kene magyarazkodnod, hogy miert is nem piramisjatek megy hogy mekkora biznisz, csak mindenkinek budos a munka.

2014. okt. 3. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!