Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Pályakezdő munkanélküliként...

Pályakezdő munkanélküliként kapok valamennyi pénzt? Tb-met fizetik?

Figyelt kérdés

Csak érettségim van, és eddig olyan helyen melóztam, ahol nem jelentetek be. Most ez megszűnt:S

és ugye suliba csak jöv. szeptemberbe mehetnék vissza, addig pedig munkanélkülire gondoltam....

Mennyit kaphatok?

Ha semmit nem kapok az nagyon szar ügy, de legalább a TB-met befizetik?

Köszi a segítséget!

19/F

2010. jan. 18. 22:29
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

Köszi a választ mindenkinek!

Bementem, utánajártam, sajna nektek volt igazatok, semmit sem fizetnek, sőt magamnak kell. (csekély 3 óra sorban állás után egy egyszerű "NEM" et kaptam, és viszlát...)

Csak akkor miből fizessem, ha keresetem ugye nulla (még feketén se keresek most abszolút semmit), szüleimmel élek, ("nem fizetjük helyetted, old meg!" ez volt a válasz, igaz, hogy tényleg sz*rul állunk anyagilag :S)

Diákhitelen kívül van még valami megoldás? (persze gőzerővel keresem a melót, de eddig semmi)

2010. jan. 20. 14:46
 22/28 anonim ***** válasza:

Az önkormányzatnál kérdezd meg, hogy szociális alapon átvállalják-e az egészségügyi hozzájárulásog fizetését.

Nállunk van olyan, aki nem jogosult RÁTra (nincs meg az egy éve), nem foglalkoztatja az önkormányzat a közmunkaprogram keretében, de a járulékot fizetik utánna.

2010. jan. 21. 06:56
 23/28 anonim ***** válasza:

Nem értem, miért nem vagy jogosult:S Leírom, hogy nekem pályakezdőként miért fizetik a TB-met.

1:Regisztráltam a munkaügyi központban.

2:Bementem a városházára, kértem egy TB igénylési lapot.

3:Behívtak megbeszélni az ezzel kapcsolatos dolgokat:

megkérdezték: járok-e még iskolába: nem

hogy otthon lakom-e még: igen

hogy van-e saját autóm, lakásom: nem

Így, mivel nem járok suliba, nincsen ingóságom, ezért jogosult lettem a TB-re, amit azthiszem a munkaügyi fizet.

Ha neked ugyenezek a válaszok a kérdésre, amit Én írtam, és regisztrálsz a munkaügyibe, meg kéne, hogy adják a TB-t.

Így mivel, otthon élek, nincs munkám, nem járok iskolába

2010. jan. 22. 11:26
 24/28 anonim ***** válasza:
33%
És akkor mit csinálsz utolsó? Otthon b.szod a rezet?
2010. jan. 22. 15:02
 25/28 anonim ***** válasza:

Nem b@szom a rezet, hanem munkát keresek, te agyatlan vadbarom:)

De gondolom bezzeg az ilyen agyatlan, bunkó, senkiházinak bezzeg van munkálya...Vagy azt hiszed, cigány vagyok, vagy munkakerülő? Akkor nagyon eltévedtél!

23/L

2010. jan. 22. 15:19
 26/28 anonim ***** válasza:
*munkája- Na egy ilyen senkiházi miatt még a helyesírásomban is csorba esik...
2010. jan. 22. 15:21
 27/28 anonim ***** válasza:

11:26-os, a Tb-det nem a munkaügyi központ fizeti, hanem szociális alapon átvállalja tőled a helyi önkormányzat.

Csak a kérdezőnél az lehet a gond, hogy amíg téged 23 évesen egyedülállónak vesznek (hiába laksz a szüleiddel), addig őt 19 évesen úgy vizsgálják szociális szempontból, hogy "egy család", szülei, esetleg kiskorú testvérei. Ha a szüleinek van egy normális, nem extra kocsija, már nem jogosult szociális alapon.

Kérdező: ha esetleg amiatt utasítanak el a polgármesteriben, mert a szüleiddel vizsgálnak és így nem felelsz meg a kritériumoknak, akkor ha megteheted, jelentkezz át állandóra egy olyan rokonodhoz, aki vagyontalan.

2010. jan. 22. 16:45
 28/28 A kérdező kommentje:

Tehát azt mondjátok, hogy mennyek be a polgármesteri hivatalba, és ott kérvényezzem, hogy fizessék a TB-met?

Egyébként szüleimmel élek, tesóm nincsen, 1 kocsink van ('92 es opel astra kb 300ezer ft-t ér, fater rokkantnyugdíjas (27e ft), anyám minimálbért keres (73 e)

Most akkor mi tévő legyek? Mennyek a polg. hivatalba, és regisztráljak pályakezdő munkanélküliként? (mert ezt nem tettem még meg)

2010. jan. 23. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!