Pályakezdő munkanélküliként kapok valamennyi pénzt? Tb-met fizetik?
Csak érettségim van, és eddig olyan helyen melóztam, ahol nem jelentetek be. Most ez megszűnt:S
és ugye suliba csak jöv. szeptemberbe mehetnék vissza, addig pedig munkanélkülire gondoltam....
Mennyit kaphatok?
Ha semmit nem kapok az nagyon szar ügy, de legalább a TB-met befizetik?
Köszi a segítséget!
19/F
22:58-as: Ne beszéljünk már hülyeségeket, ez nem így van!!!!
Csak akkor fizetik a tb-t, ha kap munkanélküli segélyt is. Nálam is ez a helyzet, úgyhogy sajnos tudom.
Tehát fizetnie kell, mert nem kap munkanélkülit!
Lehet, hogy nem fogsz munkanélküli járadékot vagy munkanélküli segélyt kapni, ha nincs elegendő ledolgozott időd, de akkor is regisztrálj be munkanélkülinek, mert akkor is (tudtom szerint) a TB-járulékodat az állam fizeti.
Menj el egy Munkaügyi Központba (vagy hívd fel őket) és ott érdeklődj a lehetőségekről, ott pontosan ismerik a jogszabályokat.
23:05-nek
Ezt így pontosan nem tudom, mert én a lányom (19 éves) után fizetem a TB-járulékot, mióta eljött a nappali suliból és elmúlt 18 éves...
Most esti gimibe jár, neki sincs semmi jövedelme, de a TB-járulékot fizetnie kell! :-P
================
Az önkéntes TB-járulékot ajánlott nagyon sürgősen befizetni, mert az APEH 2009.dec.31-ig adott türelmi időt a tartozóknak, már tavaly jelezték, hogy 2010.jan.1-től akinek nincs fizetve TB-járuléka, azt utólag kamatos kamatokkal és büntetésekkel fogják sújtani! :-[
Neked kell fizetned a TB-t, nem fizetik utánad, ha nem vagy jogosult semmilyen munkanélküli ellátásra. Jobban teszed, ha keresel minél előbb BÁRMILYEN munkát, mert a munkanélküli hivatali dolgozók legtöbbje meg bunkó paraszt, akit nem érdekel, mi lesz a munkanélküli sorsa...
2-szer voltam munkanélküli, első alkalommal megvolt a szükséges munkaviszonyom, hogy jogosult legyek ellátásra, fizették a TB-t, de második alkalommal már nem, mert átvert az előtte volt munkáltatóm (engem hitegetett hónapokig), és nem fizetett utánam semmit, nem is jelentett be, így nem volt elegendő igazolható munkaviszonyom, nem voltam jogosult az ellátásra, azóta persze megbüntették és utólagos bejelentésre kényszerítették, és nekem csak 1 havi TB-t kellett befizetni, mivel a többit rajta hajtották be.
a Tb-s kérdésedre elegendő választ kaptál..
én is pályakezdö vagyok..több mint egy éve vagyok regisztrált a munka ügyi.k-ban..
egy év után részesülhetsz szociális segélyben..én is kapom..de csak szociális dolgozóként...még szerencse hogy az irodán dolgozok...mert sok szoc.munkás a hidegben nyomja:S
A TBd a diákigazolványod lejárta után 45 napig volt érvényes, azaz, ha júniusban érettségiztél, akkor december 15-ig.
Ha regisztrált munkanélküli vagy, de nem kapsz pénzbeni ellátást (járadék, segély, átképzési támogatás), nem fizetik a TBdet sem.
Szociális alapon kérheted a helyi önkormányzatot, hogy fizessen utánnad; van ahol megteszik, hogy ilyen esetben átvállalják a TB fizetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!