Pályakezdő munkanélküliként mire számíthatok az államtól?
Tehát azt tudom, hogy a munkaügyi kp-ban tájékoztatnak az aktuális állásokról és lehet start-kártyám, ami van, ahol előny.
De olyat is hallottam, hogy vki pályakezdő munkanélküliként kapott vmi kisebb anyagi támogatást+ingyen elvégezhetett egy számítógépes tanfolyamot...ez elvileg tavaly volt...
Valaki tudna informálni erről?
Kötekedünk??
Nem vagyok diplomás...csak egy okj-m van. De olyan tökre mindegy. Egy dolog van, úgy látom, aminek tényleg van értéke minden szakmában vagy akár még szakma nélkül is...a nyelvtudás....
Igen, a nyelvtudás fontos. A legtöbb helyen már alapfokú nyelvtudást kérnek. Ha pedig elég jól tudod a nyelvet, külföldön is lehet munkát szerezni, és nem éppen mosogatólányként:)
Amúgy a 2. válaszoló nem kötekedni akart szerintem, mert a híradóban volt, hogy rengeteg diplomás ember inkább megy utcaseprőnek, mert nem talál munkát, vagy ha talál is, nem fizetnek annyit mint az utcaseprésér.. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!