Hát rendben, valamit kinézek, amiben jó is lehetek.
Mindenféle erős egyetemi szak kilőve, mert ehhez nincs elég tudásom genetikailag, hogy el tudjam végezni, de ettől függetlenül nagyon sokat szeretnék keresni. Úgy gondolom jogom van hozzá, hogy mert nem születtem zseninek, még jól kereshessek.
Talán a villanyszerelés, ami még jól hangzik, természetesen hosszabb távon csak és kizárólag vállalkozásban !!!
Vagy a programozás, de ez meg eléggé nyers számomra a kódok bűvöletében élni...
Egyáltalán nem kell hozzá egyetemi szak. JÓ legyél benne, nem a végzettséged számít.
Az IT szektor tipikusan ilyen, ha fogsz egy biztonsági rést mondjuk egy bank rendszerén akkor kutya nem fogja kérdezni mi a végzettséged, biztos, hogy nagyon jó white hat állást kapsz.
De ilyen egy jó autóvillamossági szakember is - ha TÉNYLEG jó akkor rogyásig lesz melóval és egy tizest simán elkérhet óránként. Ebből lejön a szervíz óradíja és marad 4-5e órabér. Az 20 n ap alatt 8 órájával 7 kiló.
"Mindenféle erős egyetemi szak kilőve, mert ehhez nincs elég tudásom genetikailag"
Azt szeretnéd mondani, hogy értelmi fogyatékos vagy? Mellesleg ilyen kijelentés után nem is értem, a programozás miként merül fel benned.
Sajnálom, hogy sok ember lelkébe bele kell gázolnom, de a gazdag és kényelmes élet senkinek nem jár, azért meg kell dolgoznod. Ha lángelme vagy, kevésbé, ha átlagos ember, akkor jobban. Ha átlag alatti, akkor pedig vért kell izzadni. Elég sok embernek ez nem megy, elismerem, csak utána ne menjen a sirám, hogy én milliókat szeretnék.
A művészetekkel nem kevert fizikai munkának nincs hosszú távú jövője. Csak azért nem robotizálnak minden gyárat, mert a szalagmunkás olcsóbban is vállalja a munkát. És azért nem fog soha sokat kapni a szalagmunkás, mert akkor már vesznek helyette robotot. Nagyon sajnálom, mert sok embert, főleg az előző rendszerben felnövőket ez eleve megfosztja a tisztes boldogulás lehetőségétől, mert 50 évesen nem tudnak már kitanulni egy új, szellemi szakmát. Ilyenkor segíthetne a szociális háló, de ugye láttuk, mi erről itt is pár kedves hozzászóló véleménye: kit érdekel, ha más szenved, nekem legyen jó.
Ha sokat akarsz keresni, vagy legyél kiváló művész (nem csak zenész, egy remek asztalos vagy szobafestő is az), vagy legyen szellemi munkád. A sors iróniája, hogy itthon a humán értelmiségi szakmák jelentős része egzisztenciális csőd (tanár, műesztéta, filozófus), pedig egy értelmes társadalom kinevelésében nekik lenne a legnagyobb szerepük. Ha biztosra akarsz menni, műszaki vagy gazdasági pályát választasz.
És itt jön még egy fontos dolog: akár mit is mondtak neked, az, hogy megszerzed a diplomádat, önmagában semmit nem ér. Ha négyes-ötös vagy egy komoly egyetemen, az már valami, de adott esetben még mindig kevés. Az oktatás alatt gyakorlatot kell szerezni a szakmádban (kötelező szakmai gyakorlat, egyetem melletti munka), valamint meg kell tanulnod, hogyan add el magad. Ebben az állásbörzék sokat segítenek. Ha megszerzed a papírt, és várod, hogy öledbe hullik a zsíros állás, el vagy tévedve.
A volt BME-s tankörömből, akivel még ma is tartom a kapcsolatot, senki sem kezdett nettó 200 alatt. Ez ugyan még bruttóban sem fél millió, de 24 évesen, indításnak nem rossz. Ha hozzáveszed, hogy a legjobbak nettó 300 körül indítottak, az már kifejezetten jól hangzik.
Persze mi "stréberek" voltunk, ha megbuktunk egy tárgyból, újra végigültük az összes előadást, félévenként 36 kreditünk volt, és kb. kéthetente tudtunk elmenni a haverokkal valahova. Amikor végeztünk, mi válogattunk, hova szeretnénk menni, nem pedig könyörögtünk a helyekért.
Ilyenkor persze mindig jön a sok naív vagy megkeseredett félkegyelmű lepontozni, de igazából marhára nem érdekel, mert az első gyerek után már nyugodtan mondhatom: megérte küzdeni és teperni, mert egy remek életpályát látok magam előtt, és a legnagyobb törvényszegésem az adózatlan korrepetálás és a sebességhatárok néhai átlépése.
A kérdezőnek nagyon erősen javaslom, hogy gondolkozzon el ezen.
Az hogy genetikailag nincs tudásom elvégezni egyetemet nem tudom hogy jön ahhoz, hogy értelmi fogyatékos lennék.
Ilyen kijelentéssel neked nem hogy diplomát, még 8 általánost se adnék, inkább kib. sználak kínába a rizsföldekre.
Ahhoz, hogy valaki közgazdász vagy orvos legyen genetikailag átlag feletti megoldóképességgel, és megértéssel kell rendelkeznie.
Én minden tanulmányomért vért kellett izzadnom, még fizikához matekhoz is folyamatosan tanárhoz jártam, hogy a kettes meglegyen.
De az értelmi fogyatékostól elég messze vagyok...
De tudod mit... Lesz . arom már magasról ezt a sok diploma, meg egyetem témát, mert mindenhol, már álmomban is ezt hallom. Kíváncsi vagyok mire biztosíték ez...
Adót kell csalni, bele kell menni olyan dolgokba, amibe az ember nem merne. Így lehet valamire vinni.
Érdekes, akiket ismerek, és több tíz netán százmilliós vagyonuk van egyiküknek sincs diplomájuk, sőt talán érettségijük se, egy sima munkahelyen vannak alkalmazottként de több luxusházuk is van.
Érthetően sikkasztanak, csalnak. Mindenki lenézi őket, Én nem, mert így lehet valamire vinni, megértem őket.
A művészetről is szó esett... Na azzal aztán tényleg lehet keresni... Én lennék a legboldogabb, ha zenéléssel kereshetnék pénzt, mert ez az egy dolog érdekel igazából, csak a mai világba ez nem megy
Na mindegy, Én lezártam részemről a témát, mindenhol nonstop az megy melyik szakma, vagy diploma mit ér, mit nem. Meguntam.
Adios.
Márpedig az, hogy genetikailag nincs tudásod elvégezni egy egyetemet, pontosan azt jelenti, hogy értelmi fogyatékos vagy. Mivel állításod szerint ez nem választás, hanem készség, ráadásul veleszületett készség kérdése, ezért nyilvánvalóan nem a hülye vagy lusta kategóriába esel.
A B változat, hogy igazból sem a genetikáról, sem az agy szerkezetéről és működéséről nincs elegendő ismereted ahhoz, hogy értsd is, mit mondasz, és a mantrád csak egy üres kifogás arra, miért nem ültél oda és szenvedtél a könyv felett. De ilyet nem is szeretnék feltételezni.
"Ahhoz, hogy valaki közgazdász vagy orvos legyen genetikailag átlag feletti megoldóképességgel, és megértéssel kell rendelkeznie. "
Ez nemes egyszerűséggel nem igaz.
"Én minden tanulmányomért vért kellett izzadnom, még fizikához matekhoz is folyamatosan tanárhoz jártam, hogy a kettes meglegyen. "
Ez alapján meg gyakorlatilag jogosnak érzem, hogy értelmi fogyatékosnak titulált az előző válaszoló. A kettes ANNYIRA ALACSONY szint a mai oktatásban, hogy gyakorlatilag egy GYPs is röhögve megkapja akkor is ha nem tanul. Ha meg szorgalmas még 3-ast is kap.
Milyen jó, hogy a nagy gyakorikérdéseken kell szembesülnöm ilyen kis senkiházi ál-diplomásoktól, hogy értelmi fogyatékosságban szenvedek... :DDD
Akkor a kereskedői végzettségemet is úgy végeztem el, hogy értelmi fogyatékosságban szenvedtem.
A szakközépiskolákban, akik a kettesre hajtanak, hogy meglegyen ez a szint a fizikából meg matekból, amelynek kb 80%-át nem tudják használni majd a való életben, azok mind-mind értelmi fogyatékosok.
Akkor lényegében eléggé sok értelmi fogyatékos létezik itt Magyarországon, mert amiket Én ismerek szakközepeket, ott az osztályoknak kb fele vagy háromnegyede a kettesért küzd...
Majd tudatom velük. :DD
Igen, elég sok gyengeelméjú semmirekellő van manapság. Egyre biztosabb, hogy te is egy vagy közűlük, aki a kettesért küzd (képzelem mekkora hajtás és küzdelem lehetett...) a középiskolában, amit 15 éve csak könnyítenek és butítanak.
Az, hogy sok körülötted a hülye nem bizonyítja, hogy az a normális.
De azért álljon meg a fáklyásmenet, kettőnk közül te vagy az a szánalmas kis senkiházi, aki bűnözőnek akar állni, mert "jár neki" a jó élet.
Én köszönöm szépen, kis híján annyit keresek becsületes munkával, amennyit te kitűztél magadnak célul a bűnözéssel. Nekem így jó és azért sem kell aggódnom, hogy a TEK jön értem egy éjszaka...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!