Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Most visszajár a kaució vagy...

Most visszajár a kaució vagy nem? Sürgős!

Figyelt kérdés

Nagyon sürgősen kellene nekem egy válasz,hogy az alábbi bérleti szerződés szerint vissza jár e a kaució! 8 hónapja lakok ebben az ingatlanban,és a főbérlő szerint nem jár vissza,szerintem pedig igen. Kérem egy hozzáértő szakember segítsen nekem. Holnap reggel jön a főbérlő és nem akarok tények nélkül hadonászni! Előre is köszönöm szépen!!

Bérleti Szerződés

Amely létrejött egyrészről xxxxxx mint Bérbeadó,másrészről xxxxxx mint Bérlő között,a mai napon az alábbi feltételekkel:

1., Bérbeadó bérbe adja,Bérlő pedig 2014.01.01 napjától legalább 12 hónapra bérbe veszi a bérbeadó tulajdonát képező, a valóságban a xxxxxx-es lakást.

2., Bérbeadó a lakást költözhető állapotban 2014.01.04-n adja át a bérlőnek.

3., Szerződő felek a bérleti díj összegét havonta 35.000-Ft ban állapítják meg.

4.,Bérlő a 3. pont szerint számított bérleti díjat előre,a tárgyhó 7. napjáig köteleskészpénzben a bérbeadónak megfizetni.

5., Bérlő a szerződés biztosítéka gyanánt átad 2 havi bérleti díjnak megfelelő 70.000-Ft nak megfelelő kauciót. Nem jár vissza a bérlőnek a kaució,ha Bérlő a szerződést annak kezdetétől számított 6 hónapon belül felmondja,továbbá a 14. pontban meghatározott,a Bérbeadónak azonnali hatályú felmondást biztosító esetekben.

Több kitétel erre vonatkozóan nincs,a 14. pont a rongálást és a nem rendeltetés szerű használatot tartalmazza.

A 8 hónap alatt pontosan fizettem,soha semmilyen gond nem volt,csak most ragaszkodik hozzá a főbérlő,hogy a kaució nem jár vissza.

2014. aug. 6. 16:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Jogilag az van, hogy:

1./ Ha 6 hónapon belül felmondod a bérletet, akkor nem jár vissza a 70 ezer forint. Nem ez történt, tehát visszajár.

2./ Határozott idejű szerződésed van, tehát annak idő előtti felmondása esetén a határozott időből még visszalévő időszakra jogosan tart igényt a bérbeadó a bérleti díjra. Ez 4 hónap. Ezt ki kell fizetned a "szerződésszegésed" miatt. Összegben: 140 ezer forint.

Ő visszaad Neked 70 ezret (kaució, visszajár), Te pedig fizetsz neki 140 ezret (jár a bérbeadónak, mert nem töltötted le a határozott időt).

Számolj! És tényleg jófej, mert nem rövidít meg annyira, mint amennyire megtehetné.

Ha tényleg jófej, és nem vette még észre, akkor én lelépés előtt írásba foglalnám, hogy anyagilag minden rendben van, a szerződésből eredően egymással szemben további követelésetek nincs.

Nehogy rájöjjön, hogy saját magát verte át, és később jogi úton követelje a maradék 70 ezredet.

2014. aug. 7. 07:14
 12/13 anonim ***** válasza:

1./ Ha 6 hónapon belül felmondod a bérletet, akkor nem jár vissza a 70 ezer forint. Nem ez történt, tehát visszajár.

Ebből ez nem következik!

2014. aug. 7. 17:15
 13/13 kiad-lak ***** válasza:

Nem jár vissza.

Határozott idejű szerződésben 12 hónapot vállaltál, amit nem kívánsz teljesíteni. Ez egy szerződéses feltétel, épp elég ok, hogy ne kapd vissza.

Mit szóltál volna, ha ő szól 4 hónap után, hogy talált egy jobbat, ki vagy rúgva?

Megállapodott feltételeket felrúgni mindig macerás dolog.

Ilyenkor be szokott jönni a "keresek magam helyett valakit" felajánlás pl.

2014. aug. 8. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!