Visszajár a kaució?

Figyelt kérdés
Budapesti albérlet, szeretnék kiköltözni, de a házibácsi a kauciót a lakás felújítására akarja felhasználni. Annyi történt az ingatlanban, hogy bepenészedett pár helyen a fal, amit egyáltalán nem gondolok saját hibának, nem szándékos rongálás történt. Most a 120 ezret erre fordítaná, nagylelkűen megjegyezte, hogy nem kellene valószínű pluszban még ráfizetni.
2013. jan. 2. 21:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A penészedés nem a te hibád, szerintem a bácsi ezt saját pénzből fedezze.
2013. jan. 2. 22:00
 2/12 anonim ***** válasza:
A bácsinak mondd meg, hogy a penészedés sima hypoval eltávolítható, ami kb. 90ft/üveg. Ha vennie is kell egy kis falfestéket, az sem nagyon drága... plusz valószínűleg beázik valahol a lakás, és az nem a te hibád. Semmiképp se hagyjad, hogy átverjen!
2013. jan. 2. 22:06
 3/12 anonim ***** válasza:
Mi van a bérleti szerződésben? mi számít okozott kárnak?
2013. jan. 2. 22:10
 4/12 anonim ***** válasza:
Visszajár, ne hagyd magad. A kedves bácsi hülyének néz téged.
2013. jan. 2. 22:14
 5/12 A kérdező kommentje:
"A kaució szolgál biztosítékul a bérleti díj és a közüzemi számlák megfizetésének garantálására, a meg nem térített károk ellenértékéül és az eredeti állapot helyreállítására."
2013. jan. 2. 22:16
 6/12 A kérdező kommentje:
Lehet emiatt most megszívom, minden albérletre vigyáztam eddig, de itt bepenészedett a lakás rendesen és erre most ráfoghatja a tatarozást.
2013. jan. 2. 22:18
 7/12 anonim ***** válasza:
Mondd meg neki, hogy elintézed a penészedést. Kb. 4000-5000 forintból meg tudnád saját magad csinálni, jobban járnál, mintha úszna a kauciód. Tényleg ne hagyd magad átverni:D
2013. jan. 2. 22:23
 8/12 A kérdező kommentje:
Ma beszéltem vele és nem voltam erre felkészülve ezért hirtelen reagálni se tudtam rá. Köszönöm a segítséget, pénteken kiderül minden.
2013. jan. 2. 22:25
 9/12 anonim válasza:

Lehet, hogy most lepontozol, de elmesélem a mi történetünket:

1,5 évig laktunk a lakásunkban penészesedés nélkül.

Kiadtuk a lakást és 2 év múlva mikor visszaköltöztünk penészesek lettek a falak. Ez 2011- őszén volt. Azóta is küzdünk a penésszel. Előtte nyoma sem volt. Szóval vagy nem szellőztetett az albérlőnk, vagy nemtudom. Persze a 120ezer kicsit sok ennek a helyrehozására. Szóval üljetek le a bácsival és próbáljatok megállapodni egy köztes összegben.

2013. jan. 2. 22:25
 10/12 A kérdező kommentje:
Nekem is főleg azzal van bajom, hogy ekkora összeget akar hirtelen rászánni. Mondta, hogy mielőtt beköltöztem, 200-at költött rá, kb 4-5 évig lakott benne az előző albérlő. "Kicsit" soknak érzem most ezt, mert azért 20-30 ezret simán elnéztem volna neki.
2013. jan. 2. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!