Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Könyv kiadás feltételei?

Könyv kiadás feltételei?

Figyelt kérdés

Van jópár oldalnyi 2. világháborús visszaemlékezés. A baj annyi, hogy akikkel csináltam, nagyrészük már nem él. Akkoriba meg nem írattam senkivel semmit, hogy hozzájárulnának-e. Jelenleg kb 10-15 visszaelékezés van, akinek él a "tulaja" így kiadhatnám. Ha kiadhatnám. 17 éves vagyok. Amióta az eszemet tudom, érdekelt a téma. Szomszédoktól, rokonoktól kérdeztem, és hallgattam, lejegyeztem/megjegyeztem. Most volna egy kezdő tőkém, amiből talán érdemes lenne kis egyszerű könyvben, pár eredeti fényképpel szinezve kiadni. Számításaim szerint, kb 300-500 Ft lenne egy könyvecske, attól függően, hogy pl szines díszborító, vagy egyszerű, keményebb fedlap. Ha 1000 Ft-ért el tudnám adni darabját, akkor ugye 100%-os haszon. Nem nagy, max 1000 db-os példányszámra gondoltam. Ez ugye megint adna egy kis bevételt, ami az életkezdéshez jó volna. Úgy gondoltam, hogy ahogy betöltöm a 18-at, ki lehetne adni/adatni. Nem tudom, mi szükséges a hivatalossá tételéhez pl, de ennek majd utánajárok. De milyen ötletnek tartjátok? Ez egy 20.000 fős kis mezőváros történetét mutatná be onnan, hogy visszafoglalták az elcsatolt területeket, a tanyaszomszédok közösen vettek rádiót, hogy tudják mi hogy történik, közbe a városba hetente kétszer dobolták ki az aktuális híreket, odáig, hogy bevonultak az oroszok, mely házakban, tanyákon rendeztek be kihalgatószobát, és egyes esetekben a háziak az erőszakoskodó ruszkit megölték, elásták. A német utóvédek még megpróbáltak párszor betörni, de hiába, az elsöprő orosz túlerő győzedelmeskedett. Pár kitérés, hogy milyenek voltak az oroszok, és a németek a néppel. A német csokival, cigivel fizetett, és csak a szükséges dolgokat "vitte el" egész a háború végéig, amikor is ők is átmentek fosztogatóvá, lopták a jószágot, ételt. Aztán jöttek az oroszok. Loptak minden mozdíthatót, a zománcbiliből ittak, beleürítettek, kilökték belőle azt, aztán ettek belőle, a háziakat elhajtva, a házat szétlopva, több esetbe kigyújtva, esetenként a házakba belőve irtották a magyarokat. A jószágokat lemészárolták, nem kímélték se a lovat, se semmit. És ezek voltak a tisztek...

Na ez csak egy kis bemelegítés volt, hogy mégis miről szólna. Nagy keletje nem hiszem hogy lenne, nem sok mindenkit érdekel már ez a téma. De egy próbát megérne szerintem. Hátha összejönne egy kis pénz. Mit szóltok?

2014. júl. 31. 22:02
 1/1 anonim válasza:
Nem olyan egyszerű a könyvkiadás. Én nem javasolnám egy 17 évesnek sem, hogy a saját könyvébe fektesse a pénzét. Egy könyv elkészítése sok, különböző feladatot elvégző ember munkája. Ha bármelyikük ront, akkor az tönkreteheti a könyvet. És ha végül szép és okos is lesz a könyv, akkor sem biztos, hogy el tudod adni.
2014. aug. 1. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!