Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért nem tudják az emberek...

Miért nem tudják az emberek beosztani a pénzüket?

Figyelt kérdés

Most nem kérek gúnyos kommentárokat, mert én sem vagyok gazdag. De pl 10én meg sem lehet mozdulni a bevásárlóközpontokban, meg a hipermarketekben, mert mindenki költi a pénzét.

Veszik agyba-főbe a felesleges dolgokat, utána meg 3án vagy 4én már kérdezik mikor kapjuk a CSPt.Ha szűkösen is, de fizetés vagy CSP előtt nekem még mindig van a pénztárcámban 4000-5000 ft, ha esetleg 1-2 napot csúszik a kifizetés, akkor ne jöjjek zavarba

2010. jan. 10. 17:05
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez van...engem inkább sz idegesít fel,hogy van egy 1 napos ünnep,és úgy megrohamozzák a boltot,felvásárolnak mindent,mintha 1hónapig éheztek volna,mert nem volt honnan kaja.Sok a hülye ember,nincs mit tenni,számtalan témában fel lehetne tenni ilyen kérdéseket.De az is tény,h ennyi pénzt elég nehéz beosztani,meg szomorú,h aki tanult azért,h jobb legyen neki,ilyen problémákkal küszködjön.
2010. jan. 10. 17:22
 2/5 anonim ***** válasza:
0%
Annyira keveset kapnak sokan,hogy nem tudják,mert lehetetlen beosztani.Szerintem nem ők vásárolnak csára-búra fizu után.
2010. jan. 10. 17:25
 3/5 anonim ***** válasza:
Vagyunk ebben az országban 10 millióan, nem biztos, hogy ugyanazokat látod tele kosárral a hipermarketben, akik a CSP megérkezése felől érdeklődnek. Persze vannak kirívó esetek, én is ismerek olyan embereket, akik ha pénz áll a házhoz, rögtön elszórják felesleges hülyeségekre, aztán meg nyögnek, hogy a számlákat miből fizetik ki, de sajnos többségben vannak azok, akik még értelmes beosztással is épp hogy kijönnek a fizetésükből.
2010. jan. 10. 22:08
 4/5 anonim ***** válasza:
78%

Azért, mert nem tanítják meg nekik.

Komolyan.

Szerintem a szülőknek és az iskoláknak ez is feladatuk lenne, a saját pénzzel való gazdálkodást tanítani.

A pénzügyi alapismereteket meg egyenesen kötelezővé tenném középiskolában mindenkinek.

Én még a matekot is utáltam, minden reál tárgyat, most állok neki mégis tanulni ezt, mert másképp nincs kiút az adósságcsapdából.

2010. ápr. 16. 13:51
 5/5 anonim válasza:
Hát én ilyen vagyok sajnos.Nem tudok félre tenni. Nem fogom arra, hogy ezért nem mert GYES-t kapok és abból nem lehet félre tenni, mert ha jól keresnék szerintem akkor is gondot okozna hogy eltegyem a pénz. Nekem valahogy mindig égeti a zsebemet... Most is kaptam közel 80 ezer Ft-t rokonoktól + a GYES-em és úgy elment 3-4 nap alatt az összes, hogy csak azt vettem észre hogy üres a pénztárcám. :( Pedig nem is vettem nagy dolgokat. Egy új ágyat szerettem volna magamnak meg bútort a gyereknek, de nem kaptam és mire lett volna elment másra. Nem akarok ezzel védekezni mert tudom, hogy én vagyok a hibás azért hogy ilyen vagyok, de az is jócskán közre játszik, hogy nem sok mindenünk van és mindig úgy vagyok, hogy ez is kéne az is kéne, venni kéne már új törülközőket meg jó lenne egy nadrág is mert 3 éve nem vettem újat, de porszívót is venni kéne már mert ezzel csak szenvedés a takarítás, stb, stb. Most is ilyen apró dolgokra ment el a pénz. Most már tényleg megfogadom, hogy nem szórom el a pénzt és spórolósabb leszek,mert tényleg lenne neki helye.
2010. ápr. 16. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!