Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A sok ember miért nem tudja...

A sok ember miért nem tudja beosztani a pénzét? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Volt barátnőm mindig rinyált nekem, hogy még nyaralni sincs pénzük, meg saját lakásuk sincs, a nagyszüle házában laknak a manzártban. Az anyja nem képes dolgozni(Pesten szerintem, aki akar az kap valami munkát, képzettségtől függetlenül). 1 fizetésből futja 3 embernek napi 1-1 doboz cigire(kb 1500), 1-1 doboz energiaitalra(kb 500), 2 flakon kólára(kb. 500), 2 zacskó chipsre(kb 500), kávéra(kb 200), McDonaldsban kajálásra, mert az anyja nem képes főzni a sok szabadidejében(minimum napi 1000). Ez minimum 120.000 FT havonta, nem is számolva azt, hogy egész nap megy a tv, mert az anyja egész nap nézi a sorozatait. Szerintem az ilyen dolgokat símán mellőzhetni lehetne. Az ilyen emberek miért sírnak, hogy egy manzártban laknak egy 30 négyzetméteres egérlyukban, és egy 20 éves Skodájuk van, ha a fizetésnek jóval több, mint felét, ilyesmire elb*sszák?
2011. aug. 4. 13:16
 1/5 anonim ***** válasza:
és ez téged miért zavar? Örülj, hogy te ezek szerint nem így élsz.
2011. aug. 4. 13:28
 2/5 anonim ***** válasza:
az emberek hülyék.
2011. aug. 4. 13:32
 3/5 Smartguy86 ***** válasza:

A válasz egyszerű: mert az ő szüleik is ezt csinálták, meg azok szülei is... Mert az iskolában sok mindenre megtanítanak, de a pénzt kezelni nem! Arról mindenki tud valamit, és mindenki azt hiszi, hogy mindent tud, pedig nem! Nincs tervszerűség, önmenedzselés, csak kivesznek egy adaggal, és elköltik. A fizetés úgy megy, hogy várják, hogy meglegyen, aztán kifizetik a számlákat, kifizetik a kaját, a szórakozást, mindent, és a végén ha marad valami, na az lesz a "pénzügyi tervezési alap". Persze legtöbbször nem marad, vagy ha mégis, akkor hozzácsapják a következő havi szórakozásadaghoz és elmegy az is... Ha valamire szükségük van, felvesznek fogyasztói hitelt, hogy a most megkapott javakat majd a jövőben fizessék ki. A lényeg: szórakozás most azonnal, fizetés minél később...

Sosem véletlen, hogy vannak szegény emberek és vannak gazdag emberek! Mindenki maga menedzseli magát szegénységbe és gazdagságba... ennyi a magyarázat.

2011. aug. 4. 15:05
 4/5 anonim ***** válasza:
az én szüleim is szarul bántak a pénzzel (az volt a baj, hogy volt), én mégis elég jól kezelem 20 éves létemre. szóval tényleg mindenki saját maga irányít.
2011. aug. 4. 15:14
 5/5 Smartguy86 ***** válasza:

Az még nem baj, hogy van. Az a baj, ha kifolyik az ember keze közül. Például a gazdag emberek előbb lesznek gazdagok, aztán költenek luxusra. A szegények meg minden luxusba belevetnék magukat, amire csak futja a kis pénzükből. Hiába keres valaki havi 1 milliót, ha havi 2 milliót költene el, és közben nem érdekli a jövő, csak a most-most-most.

Egyébként jó olvasnivaló a témában ez:

[link]

Ez megmagyarázza, hogy miért lesz valaki szegény, és miért lesz gazdag! Mert van erre magyarázat!

2011. aug. 4. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!