Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Nem igazán tudom erkölcsös-e...

Nem igazán tudom erkölcsös-e egyáltalán feltörekedni, vagy az emberektől elzárkózva kényelmes burokban élni, sok vallás is tiltja. Ti hogy álltok ehhez?

Figyelt kérdés

Például Jézus is megmondta, hogy nehezebb a tevének átlépnie a tű fokán, mint a gazdagoknak Isten országába jutni, megmondta azt is, hogy osszuk meg másokkal azt, amink van.

De nem tesszük.

És ebből azzal nem tudom magam kimosni, hogy néha adakozom, szóval nem tudom. Sok más vallás is állít hasonlót, de a vallásokat nem nézve is elég rossz tudni, hogy pl van ahol gyerekek éheznek, én meg a tengerpartra járok, meg fagylaltot eszem, stb.

Iszonyatosan sok szenvedés van a világban és minél jobban próbálok elzárkózni tőle, annál jobban nyomaszt a létezése és ilyenkor mindentől elmegy a kedvem. Ezt talán azok nem érzik, akik beleszülettek egy vagyonba, de azok viszont eléggé érzik, akik maguk teremtik elő.

2014. júl. 16. 23:03
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Ráadásul az életem eleve egy nagy verseny, amiben a legfőbb akadályokat a társadalmunk feloszlása, igazságtalan elrendezése, stb okoz, bár én ezeken már túlléptem.

De a verseny végén, amikor már megpihenhetnék, adjam át az utolsó életmentő falatomat egy éhezőnek? Mert ezt kellene tennem.

Vagy a felét? De mindig lesz éhező, és ezeknek a fele vagy hozzám akarna költözni, vagy a képembe röhögne miután segítettem neki.

Szóval nem tudom igazából.

2014. júl. 16. 23:05
 2/11 A kérdező kommentje:

Azt meg családon belül is tapasztaltam (tágabb családon belül) hogy ha mindenemet megosztanám másokkal idővel csak én dolgoznék és én tartanék el másokat, mert nekik így kényelmes. Szóval ez a boldog egyenlő közösség dolog nem működik egy munka-alapú társadalomban.

Ha meg ebből kivágom magam nyilván burokban akarok élni.

2014. júl. 16. 23:06
 3/11 A kérdező kommentje:

Burok alatt értsd azt, hogy egy kis erdei birtok megbízható biztonsági megoldásokkal, közepén kényelmes, rendkívül kényelmes házzal.

De igazából egy sima ikeás lakás is luxusszálló lenne nagyon-nagyon-nagyon sok embernek az országban, (csak az országban) nem beszélve a hajléktalanokról. És akkor hol vannak még a nyomorgó indiaiak, kínai emberek.

2014. júl. 16. 23:08
 4/11 anonim ***** válasza:
senkinek nem kell adnod semmit! amiért te megdolgozol, az csak a tiéd! akinek nincs, az nem elég erősen küzdött érte, vagy nem akarta! az hogy mások hogy élnek az ne érdekeljen. ha annyira adakozni akarsz mégis, adj valamit egy szervezetnek.
2014. júl. 16. 23:17
 5/11 A kérdező kommentje:

Ja csak sok vallás, felfogás szerint önmagában bűn ez a luxusra törekvés és a gazdagok mind gonosz emberek, stb.

És már lelkifurdalásom van szinte ha bemegyek egy fürdőbe, vagy meg merek engedni magamnak valami kényelmes cuccot a lakásomba.

2014. júl. 16. 23:20
 6/11 anonim válasza:
Az én nézőpontom az, hogy elsősorban nem adakozni kell, hanem lehetőségeket teremteni a megfelelő életkörülmények kialakításához. Értsd ez alatt az oktatást, munkahelyteremtést és a normális bérezést.
2014. júl. 16. 23:41
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig amit írtál, csak bele nézegettem, de azért írnék pár dolgot.

1. A vallás a világ legnagyobb hazugsága.

2. Szar a világ, de attól, hogy te ezen parázol senkinek nem lesz jobb, főleg neked nem.

3. Miért baj az ha valaki a luxusra törekedik? Ha megdolgozik érte, akkor megérdemli azt, hogy kb bármit megengedhessen magának. Ha valaki a szülei által lesz gazdag nekem azzal sincs bajom. Ha én milliárdos lennék, akkor a leendő gyerekeimtől meg kellene vonnom a vagyont? Amíg valaki emberileg normális, nekem 8 , hogy hogyan lett gazdag.

2014. júl. 17. 02:19
 8/11 anonim ***** válasza:

mit foglalkozol a vallasokkal? Azok csak tomegmanipulacios eszkozok a hatalom kezeben. Persze, legyel szegeny, mert az az erkolcsos, ne torekedj tobbre, tartsd oda a masik orcadat is: az engedelmes birkak nevelesere van.

Igenis egeszseges ha tobbre vagysz es teszel erte. Attol meg segithetsz masokon, de elsosorban sajat magadon kell segitened.

2014. júl. 17. 07:12
 9/11 anonim válasza:

Mindenkinek a saját útját kell járnia. Ehhez az Isten mindenkinek ad, amit jónak lát. Sokan úgy vannak vele, hogy ő dolgozott megérte, akkor az övé és nem kell köszönetet mondania senkinek ezért.

De hogy munkahelye van, vagy szép élete házasságban, stb, ez karmikus, az élete eredményei, amit bizony minden esetben Isten biztosít. Mert a világ irányítása, felügyelete nem az emberek kezében van. Ha valakinek elmossa a vihar a házát, akkor hiába dolgozott egy egész életet érte, aki adta, elvette.

Ha segítesz valakin, ne azért segíts, mert a valások ezt javasolják, hanem belül érezd, hogy attól Te értékesebb vagy ÖNMAGAD szemében. Nem egy egoista harácsoló vagy, hanem mértékkel, de juttatsz annak is, aki most a régi élete rossz karmáját eszegeti, és bár tehet róla, kimászni egyedül nem tud belőle.

Az arany középutat, azt találd meg. Vagyis lakjon jól az a kecske is, meg a káposztából is maradjon.:)

2014. júl. 17. 16:35
 10/11 anonim ***** válasza:

Jézus nagyobb kommunista volt, mint Lenin.

Ezt leszámítva azért egyetértek a dolgaival. Bár leírhatta volna részletesebben, hogyan csinált bort a vízből, de majd csak rájövök én is.

2014. júl. 17. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!