Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy CAD-CAM informatikus...

Egy CAD-CAM informatikus mennyit keres?

Figyelt kérdés
most megyek a szakmát tanulni, igazából nem sok mindent tudok róla, csak annyit hogy programozás is benn van a témában! azt viszont szeretem, azért választottam ezt . de nem is ez most a lényeg. a kérdésem hogy mennyi kereshet egy átlag felszabadult CAD-CAM informatikus?

2014. júl. 10. 11:33
1 2 3
 11/29 viktormark92 válasza:
15%
Szerintem gyorsan felejtsd el az ötletet, 2 barátom is ment ilyenre. Egyáltalán semmit nem tanultak 2 évig és semmilyen munkalehetőségük se volt. Senki se helyezkedett el ilyen téren, ráadásul a főiskolába se számolták be nekik.
2014. júl. 23. 19:45
 12/29 anonim válasza:
88%

NE BESZÉLJETEK MÁR NEKI HÜLYESÉGET KÖNYÖRGÖM!!!!!!!

Azt se tudjátok mi az a CAD-CAM, kb akkor néztetek utána, amikor a választ írtátok!

Igenis nagyon sok helyre keresnek, a kezdő bér akár 200K Ft is lehet! Persze ez bruttó, de tapasztalat nélkül, hol keresel ennél többet? A tapasztalat, valamint, ha ténylegesen jó munkaerő vagy, ez az érték nő természetesen!

Én másfél éve dolgozok, a vőlegényem gépgyártás technológus,valamint cnc gépkezelő és egy helyen dolgozunk. Igen, minden cnc üzembe kell, vagy majd kellesz egy cad-cam-es ember, ugyanis lehet ellenőrizni, hogy eltörik e a gép gyártási folyamat közben, stb. Elég fontos a százmilliós gépeknél, hogy egy új munkafolyamat miatt ne törjön el az alkatrésze :)

Nem tudom, mennyire aktuális a kérdés, nem is akartam írni, csak az a baj, ha ezt egy másik ember meglátja és épp ezen gondolkozik, elriasztjátok!

2016. máj. 18. 14:26
 13/29 anonim válasza:
100%

Ne haragudjatok, de rohadt nagy baromságokat írtok!!!

Most végeztem és már van állásom nem is rossz fizetésért Magyarországon. Mellesleg egész európában elismert szakma. Egy cnc műhelyben a CAM re igen is szükség van, technológiát igen is tanultunk, CAD ből nemzetközileg elismert oklevelet szereztem ezen a szakon, CAM pedig rohadtul hiány, szóval ha valaki kicsit is ért hozzá azonnal felveszik. Szerintem a lehető legjobb választás ha OKJ ban töröd a fejed.

2016. máj. 19. 01:52
 14/29 anonim válasza:
51%
Ezek ket eves valaszok, azota sokat valtozott a vilag. Amugy en is a CAD-CAM-n gondolkozok. Tenyleg jol keresnek? Kulfoldi allashirdetesben 800 000 Forintert is kerestek.
2016. máj. 19. 10:08
 15/29 anonim válasza:
100%

Utolsó válaszolónak/kérdezőnek:

Én 220K nettóért dolgozom itthon, ami szerintem a magyar fizetésekhez képest nagyon jónak számít, főleg, hogy okj, néhány diplomás nem keres ennyit...:)

Külföldön természetesen többet fizetnek, úgy tudom Ausztriában, Németországban 1milla felett fizetnek a cad-eseknek, még nem dolgoztam külföldön, de később lehet én is megpróbálok kimenni.:)

Nagyon féltem az elején ettől a szakmától, főleg nőként, de egyáltalán nem bántam meg, imádom a munkám!

Remélem tudtam segíteni, 12.válaszoló voltam.:)

2016. máj. 20. 21:24
 16/29 anonim válasza:
100%

Ja, és azt elfelejtettem mondani, hogy nem csak a cnc üzemekben hasznosíthatod ezt a szakmát, hanem pl. egy fogtechnikus is sokszor cad-camest fogad fel, hogy hamarabb tudja csinálni a munkát.

De szerintem ha utána nézel elég sok helyen hasznosíthatod.:)

/12./

2016. máj. 20. 21:27
 17/29 anonim válasza:
Köszi :)
2016. máj. 27. 11:16
 18/29 anonim válasza:
100%
Én is Cad-Cam Informatikus vagyok most végeztem és már van munkám 20/Lány Nekem már akkor biztos volt ez a munkahelyem mielőtt levizsgáztam :)
2016. júl. 1. 18:45
 19/29 anonim válasza:
50%
Nem értem az első pár embert hogy hogyan ítélkezhet hogyha nem is az a szakmájuk. Az én osztályoban vizsga előtt 2hónappal már megvolt sokaknak a munkahelyük mert a cégek jöttek az iskolába hogy ajánlatot tegyenek a frissen végzett szakembereknek. Bizonyítvány kiosztásakor a tornacsarnokban irták alá a szerződésüket. 24 fő tanult abban az osztályban. 2 embernek nem sikerült 6 modulból 4, de meg nekik is van munkájuk
2017. febr. 4. 15:07
 20/29 danlllll válasza:
100%
Az én testvérem CAD-CAM szakmát tanult és én is arra megyek. egyszerű leírás alapján egy gép elött áll és hajlít tervrajz alapján előre kivágott fémlemezeket amiket ő kalibrál(programoz) gépbe. jelenlegi fizetése óránként 1100 ft.
2017. márc. 19. 23:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!