Egy CAD-CAM informatikus mennyit keres?
NE BESZÉLJETEK MÁR NEKI HÜLYESÉGET KÖNYÖRGÖM!!!!!!!
Azt se tudjátok mi az a CAD-CAM, kb akkor néztetek utána, amikor a választ írtátok!
Igenis nagyon sok helyre keresnek, a kezdő bér akár 200K Ft is lehet! Persze ez bruttó, de tapasztalat nélkül, hol keresel ennél többet? A tapasztalat, valamint, ha ténylegesen jó munkaerő vagy, ez az érték nő természetesen!
Én másfél éve dolgozok, a vőlegényem gépgyártás technológus,valamint cnc gépkezelő és egy helyen dolgozunk. Igen, minden cnc üzembe kell, vagy majd kellesz egy cad-cam-es ember, ugyanis lehet ellenőrizni, hogy eltörik e a gép gyártási folyamat közben, stb. Elég fontos a százmilliós gépeknél, hogy egy új munkafolyamat miatt ne törjön el az alkatrésze :)
Nem tudom, mennyire aktuális a kérdés, nem is akartam írni, csak az a baj, ha ezt egy másik ember meglátja és épp ezen gondolkozik, elriasztjátok!
Ne haragudjatok, de rohadt nagy baromságokat írtok!!!
Most végeztem és már van állásom nem is rossz fizetésért Magyarországon. Mellesleg egész európában elismert szakma. Egy cnc műhelyben a CAM re igen is szükség van, technológiát igen is tanultunk, CAD ből nemzetközileg elismert oklevelet szereztem ezen a szakon, CAM pedig rohadtul hiány, szóval ha valaki kicsit is ért hozzá azonnal felveszik. Szerintem a lehető legjobb választás ha OKJ ban töröd a fejed.
Utolsó válaszolónak/kérdezőnek:
Én 220K nettóért dolgozom itthon, ami szerintem a magyar fizetésekhez képest nagyon jónak számít, főleg, hogy okj, néhány diplomás nem keres ennyit...:)
Külföldön természetesen többet fizetnek, úgy tudom Ausztriában, Németországban 1milla felett fizetnek a cad-eseknek, még nem dolgoztam külföldön, de később lehet én is megpróbálok kimenni.:)
Nagyon féltem az elején ettől a szakmától, főleg nőként, de egyáltalán nem bántam meg, imádom a munkám!
Remélem tudtam segíteni, 12.válaszoló voltam.:)
Ja, és azt elfelejtettem mondani, hogy nem csak a cnc üzemekben hasznosíthatod ezt a szakmát, hanem pl. egy fogtechnikus is sokszor cad-camest fogad fel, hogy hamarabb tudja csinálni a munkát.
De szerintem ha utána nézel elég sok helyen hasznosíthatod.:)
/12./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!