Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egy CAD-CAM informatikus...

Egy CAD-CAM informatikus mennyit keres?

Figyelt kérdés
most megyek a szakmát tanulni, igazából nem sok mindent tudok róla, csak annyit hogy programozás is benn van a témában! azt viszont szeretem, azért választottam ezt . de nem is ez most a lényeg. a kérdésem hogy mennyi kereshet egy átlag felszabadult CAD-CAM informatikus?

2014. júl. 10. 11:33
1 2 3
 1/29 anonim válasza:
12%
Nettó 65-70k-t a mekiben. A bureszban meg a 75-öt is megkapják állítólag.
2014. júl. 10. 11:55
 2/29 anonim ***** válasza:
5%
CAD-CAM informatikus? Az meg mit csinal?
2014. júl. 10. 12:00
 3/29 A kérdező kommentje:
programozás, tervezés, hasonló. .
2014. júl. 10. 12:14
 4/29 anonim ***** válasza:
9%

Tervezes? Mit tervez? Tervezni CAD-CAM rendszerekkel mernokok szoktak, nem informatikusok.

Mit programoz? CAD-CAM rendszer biztosan nem, plane nem OKJ kepzettseggel.

Nem igazan latom ennek a szakmanak az ertelmet, sem a szuksegesseget.

2014. júl. 10. 12:17
 5/29 anonim ***** válasza:
23%

na egy kicsit utanaolvastam. ertelme ennek a kepzesnek szerintem nulla.

[link]

CNC-gepet nem informatikus fog kezelni, CAD-ben megint nem fog tervezni, muszaki rajzolo szakma meg mar 20 eve nem letezik.

Nem igazan tudom hol lehet ezzel elhelyezkedni.

Ha mar informatika, akkor legyen valodi informatika, ha meg CNC akkor legyen az. CAD-tervezest meg OKJ-vel felejtsd el, azt mernokok csinaljak egyetemi vegzettseggel.

2014. júl. 10. 12:21
 6/29 A kérdező kommentje:
Félre értés ne essék 16 éves vagyok, és szimplán szakmát váltok!
2014. júl. 10. 13:06
 7/29 anonim ***** válasza:
9%

Nezz korul, keresnek hirdetesben egyaltalan ilyen vegzettseget?

Szerintem kabe a hatsodat torolheted ki egy ilyen papirral.

2014. júl. 10. 13:58
 8/29 A kérdező kommentje:
érettségivel és egy Cad-cam informatikával? o.O
2014. júl. 10. 16:17
 9/29 anonim válasza:
8%

Sikerült elolvasni, értelmezni amit fentebb írtak?

Hiába van szakmád, ha arra nincs szükség sehol.

Hány ilyen álláshirdetést láttál eddig?

Hol lehet ezzel elhelyezkedni?

Milyen cégnél, pontosan milyen munkakörben?

2014. júl. 10. 16:33
 10/29 anonim ***** válasza:
23%

igen.

Mondom: bongeszd vegig az allashirdeteseket. Keresnek ilyen embert?

Mivel en tervezomernok vagyok, es CAD-rendszerben tervezek, ezert pontosan tudom hogy melyik feladatot ki vegzi el. CAD rendszerben nem fogsz tervezni, mert nem vagy mernok, nem ertesz hozza. OKJn amugy is csak az alapokat fogjak megmutatni, tehat nem is fogsz egy CAD rendszert sem ismerni annyira, hogy tudd hasznalni. Muszaki rajzoloi munkakor mar nem letezik, ugyanis a muszaki rajzokat is a mernokok csinaljak. Korabban amikor meg kezzel-vonalzoval rajzoltak papirra, akkor letezett a muszaki rajzoloi melo, mert a mernokok kitalaltak, a rajzolo meg lerajzolta, de ma mar nincs ilyen, pont a CAD rendszerek elterjedese miatt.

CNCt megint nem fogsz tudni programozni, mert az egy szakma, minimum gepi forgacsoloi ismeretek kellenek hozza, de inkabb valamilyen gepgyartassal kapcsolatos technologusi vegzettseg, meg inkabb gepesz foiskola. Ugyanis a ket dolog itt sem valaszthato el: aki nem tud gyartastechnologiat csinalni (marpedig te nem fogsz tudni) az ne is akarjon CNCt programozni, mert van olyan aki mindkettot tudja, es a cegeknek olyan ember kell.

Az meg hogy telepiteni tudsz nehany programot, az nem tudas, azt mindenki tud.

Miert nem tanulsz inkabb tovabb? Meg egy nyomorult foiskolai vegzettseg is jobb ennel. Vagy esetleg direkt CNC-esztergalyos/marós vagy hasonlo. Nyilvan annak nincs ilyen parasztvakito megnevezese.

2014. júl. 10. 16:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!