Renáta Püspöki kérdése:
3 hónappal ezelőtt azt mondtam, hogy ki tudom fizetni a kaukciót a volt lakótársamnak. Nem írtam alá szerződést csak az adataim irta be. Feljelenthet?
Figyelt kérdés
Én 18 éves voltam, ő pedig 21 éves. Most fel akar jelenteni az anyja lopás miatt. Csak egy szülöm van, és tanuló vagyok. Igaz az,hogy 21 év alatt csak szülői engedéllyel írhatok alá pénzügyi szerződést? Feljelenthet?2014. jún. 9. 16:57
11/18 A kérdező kommentje:
Igen azt ő lelakta. De most kéri rajtam a pénzt.Komolyan egy pénzéhes. Már nem tud honnan pénzt szerezni ezért most próbálkozik.Annyira nagy lány, hogy az anyja háta mögé bújt
2014. jún. 9. 17:58
12/18 anonim válasza:
Figyelj, itt az NVP a lényeg.
Ha a csaj tényleg 0-n van, akkor ezt mondd meg az anyjának, és ne fizess semmit.
Mert ugye akkor
0. hónap: 3 havi lakbér
1. hónap: -
2. hónap: -
3. hónap: -
4. hónap: 1 havi lakbér
Viszont, akkor full nem értem, hogy hogyan veszíthette volna el a kauciót, ha előbb kiköltözik.
13/18 A kérdező kommentje:
Mert a szerződésben alá van írva,hogy ha egy év alatt a bérlő( a lány) el akarja hagyni a lakást akkor elvesziti a kaukciót.De ha a bérbe adó mondja fel akkor vissza adja.De mivel a lány mondta fel igy elvesziti.Érted?
2014. jún. 9. 18:05
14/18 anonim válasza:
Nem.
Mert, ha lelakta az elején, akkor hogyan veszíti el? Mit veszít el?
Most akkor lelakta a csaj, vagy nem lakta le?
Ha lelakta esélytelen lett volna, hogy elveszíti, ha nem lakta le, akkor viszont neked fizetned kell neki. Ilyen egyszerű a dolog.
15/18 A kérdező kommentje:
Lelakta!!!! Még plusz egy hónapot ott is volt.Szóval 4 hónapot volt.a szerződésben pedig 3 hónap kaukciót kellett fizetnie.
2014. jún. 9. 18:32
16/18 anonim válasza:
Egyszerre vettétek ki a lakást? Akkor ő fizette ki egyedül a kauciót, vagy te is adtál bele? Ha te is adtál bele, akkor csak a saját részét bukta, ebben az esetben tényleg nem tartozol neki semmivel. Ha viszont egyedül fizette, te meg csak odamentél, akkor a te részed jár neki. A kauciót, ha többen laknak együtt, a lakótársak szokták összedobni, nem egyetlen ember fizeti.
17/18 anonim válasza:
A kaució mellett bérleti díjat is fizetett, nem? Ha igen, hogyan lakta le a kauciót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!