Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mire költenél 4-5 millió...

Mire költenél 4-5 millió forintot?

Figyelt kérdés
Örökséghez jutottam, és ezzel nagy dilemmához is. Tudom hogy nem sok pénz de nem is kevés, úgyhogy felélni nem szeretném. Nincs túl sok ötletem mihez kéne kezdeni ezzel a pénzzel.
2014. ápr. 12. 23:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
85%
Be kell fektetni valami értékálló, neadjisten jövedelmező dologba (pl. termőföld, ingatlan, vagy csak simán berakni a bankba), aztán ha majd egyszer szükség lesz rá, jól fog jönni.
2014. ápr. 12. 23:44
 2/13 anonim ***** válasza:
70%

Ha nincs hitelmentes ház/lakás, akkor abba befizetnék úgy, hogy kb. 1 millió maradjon tartaléknak, ezt hagynám kamatozni biztosítékként (ha valami közbejön egyszer és pénzre lenne szükség).

Ha van hitelmentes ingatlan, akkor egy jobb autón vagy ha igény van rá, egy kis nyaralón gondolkodnék.

2014. ápr. 12. 23:46
 3/13 anonim ***** válasza:
94%
Előző vagyok. Azt is hozzátenném, hogy érdemes előbbiekben tartani a pénzt, mert ezeken a helyeken biztonságban lesz. Nem érdemes kockáztatni (pl. tőzsde, vállalkozás, elsőre bombaüzletnek hangzó dolgok), feltéve, hogy nem vagy jártas a pénzügy világában.
2014. ápr. 12. 23:48
 4/13 anonim ***** válasza:
93%

Tedd be az egészet egy önkéntes számlára nyugdíjas korodra.

Hidd el amikor átlagba mindenki 60 E-t kap majd jól jön neked az a pénz az öreg korra. És így normális életed lehet.

Nem tom h van e párkapcsolatod v mi de ne szólj se neki se a "barátaidnak" senkinek se.

Tégy úgy mint ha minden menne ahogy szokott. Az lenne a legnagyobb hülyeség h pasira nőre elszórod az se lesz örökké és akkor bánhatod h mit tettél.

2014. ápr. 12. 23:51
 5/13 anonim ***** válasza:
84%

Ha ezt hozzám vágnád, már tudnék saját lakást venni...

Én amúgy per pillanat állampapírban tartalékolok...

2014. ápr. 13. 00:10
 6/13 anonim ***** válasza:
58%
Ingatlant vennék.
2014. ápr. 13. 00:14
 7/13 anonim ***** válasza:
77%

Ingatlan, vagy ha érzel magadban erőt hozzá, akkor vállalkozás. Mindenképpen olyan, ami hoz, és nem visz, épp ezért az autót felejtsd el, amit korábban tanácsoltak. Az csak viszi a pénzt, minél drágább, annál többet, és folyamatosan veszít is az értékéből, befektetésnek semmiképp nem jó.

Vállalkozást akkor érdemes indítani, ha van valami, amivel szívesen foglalkoznál, piacképes is, és ennyi pénzből életképes céget lehet összehozni. Nagy dolgokba nem lehet ennyiből belevágni, de egy ügyvédi vagy könyvelőiroda indításához elég, ha ilyesmi végzettséged van.

Az ingatlan is jó megoldás, az talán a legbiztosabb, illetve az államkötvény.

2014. ápr. 13. 00:21
 8/13 anonim ***** válasza:
69%
7: Államkötvényt hol/hogyan kell venni?
2014. ápr. 13. 00:23
 9/13 anonim ***** válasza:
69%

Én is nem túl rizikós állampapírokba fektetnék, illetve úgy kötném a szerződést, hogy lehetőleg bármikor hozzájuthassak.

Fiatal vagyok, tele álmokkal nyilván, de jelen pillanat még nem lenne jó helye.

Tökéletes alapot nyújtana majd 1-2 év múlva egy ingatlan megvásárlásához.

Vállalkozásba nem kezdenék belőle, mert ahhoz beszari vagyok. Ez nekem túl nagy pénz ahhoz, hogy kockára merjem tenni.

Összességében részemről ennyi. Hogy neked mit kellene tenned ezzel a pénzzel, az más téma. Élethelyzet függő.

2014. ápr. 13. 00:32
 10/13 anonim ***** válasza:
69%
Nyelvtanulas, normalis szakma megtanulasa, aztan mar dobbantanek is az orszagbol. Legalabb ott nem nullarol kellene kezdened.
2014. ápr. 13. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!