Mi van akkor ha a bankszámlámra jött pénz? =)
Mármint pénzt kaptam valakitöl de csak a fizetésemet várom oda szoval valaki valoszinüleg félre küldte nekem a pénzt vagy valaki az én adataimat adta meg hogy nekem küldjön pénzt . Szoval a lényeg hogy reggel kaptam egy sms-t hogy 9 ezer ft -t kaptam közleménybe "xbox" szerepel a számlaszámát sem ismerem aki küldte azaz nem ismerös sehonnan se és xbox-om sem volt soha :)
Most ilyenkor mit csináljak , megtarthatom törvényesen a pénzt ? vagy van valami jogszabály ami arra kötelez hogy nem tarthatom meg ?
szánalmas vagy utolsó. Nem savanyú a szőlő, elég jól keresek, hogy ne legyen ilyen gondom így az irigység cseppnyi szándéka sincs meg bennem.
XBox-hoz lehet játékot is venni nem csak magát a konzolt. Mellesleg milyen hozzáállás az, hogy ha van valakinek pénze, akkor attól elvehetjük annak úgysem fog hiányozni, gusztustalan, és ez az önzés nem az, hogy itt többeknek a lelkiismerete szólalt meg előbb.
Megnyilvánulásod alapján te inkább vagy önző és irigy. Ha annak aki ezt vette sok pénze van, akkor nyugodtan elvehetjük tőle?Van jogom hozzá?Nincs, mert nem az enyém. Ergó te nyugodtan elveszed, mert irigy vagy.
Az én bankszámlámra is jól jönne 9000, de biztos vissza is utalnám. Az hogy az átutaló még nem vette észre azért van, mert amikor én is Vaterázok, nem kérdezek rá az eladóra, hogy "hé te , megérkezett a pénz?"Esetleg pár nap múlva, mikor nem érkezik meg a csomag, akkor rátelefonálok, hogy hol van.
És csak ezután tudatosul benne, hogy rossz helyre utalt.
Kedves kérdező, a gyerekeidet sajnálom, hogy ezt tanulják tőled, és ezért tart itt az ország, ahol, mert a gyerekek a szülőtől nem tanulnak becsületet, tisztességet. Ne csodálkozz, ha kevés a pénzed, ha te is ilyen vagy, csak éppen a nagyok, akik miatt neked nem jut több pénz a megélhetéshez, ők nagyban csinálják ugyanezt, mint te. Te se vagy különb a sok rabló, csaló politikusnál és cégvezetőnél.
Nem vagyok irigy, én egy BECSÜLETES 25 éves fiatal nő vagyok, és ha lesznek gyerekeim, én nem fogom őket csalásra tanítani.
Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled is bánjanak, és ne tegyél olyant másnak, amit nem szeretnéd, hogy veled megtegyenek. Ha lopsz, tőled is lopni fognak.
Nevelj csak még több csalót, hadd menjen csődbe az ország még ennél is jobban... Ne haragudj, neked se lelkiismereted se szíved nincs, és pénzen nem is fogsz tudni venni magadnak. Nem érdemled meg, hogy gyereked legyen, mert rosszra tanítod.
"kutatni"?
mit akarsz kutatni? ott a bankszámlaszám, kb 3 perc alatt vissza lehet utalni minden gondolkodás nélkül.
Te nem csak önző hanem hülye is vagy. Megírtuk, hogy nem vagyunk irigyek, 9e Ft töredéke a kézhez kapott fizumnak, mit irigykedjek.
Te viszont attól, hogy mellébeszélsz, még gusztustalan maradsz, gratula. De mondom megkapod érte a büntit, csóró leszel életed végéig, ennyi.
Kedves kérdező, légyszíves ne próbáld magyarázni a szegénységi bizonyítványodat, mert már csak annyi a szerencséd, hogy nem ismerünk személyesen, különben hülyét csinálsz magadból.
325. § (1) Aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, avagy nyolc nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, úgyszintén aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja vagy nyolc nap alatt vissza nem adja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
1978. évi IV. törvény
a Büntető Törvénykönyvről
A jog nem ismerete nem mentesít a betartási kötelezettség alól.
Te egy undorító szemét vagy, és ha ezért megbüntetnek, meg is érdemled.
értem :) (köszi a jo kivánságokat amugy igy karácsonyra szoval azon leehtne vitatkozni ki milyen ember )
Na mindegy amugy meg én megnézem mit hova küldök és vigáyzok a dolgaimra az meg nem járja hogy aki talál vmit az rohangászon (pl telfont ) rendörségre meg keresgéljen... De hát sajnos ez van .
De mint irtam off kérdés igy nem várok már választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!