Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mi van akkor ha a bankszámlámr...

Mi van akkor ha a bankszámlámra jött pénz? =)

Figyelt kérdés

Mármint pénzt kaptam valakitöl de csak a fizetésemet várom oda szoval valaki valoszinüleg félre küldte nekem a pénzt vagy valaki az én adataimat adta meg hogy nekem küldjön pénzt . Szoval a lényeg hogy reggel kaptam egy sms-t hogy 9 ezer ft -t kaptam közleménybe "xbox" szerepel a számlaszámát sem ismerem aki küldte azaz nem ismerös sehonnan se és xbox-om sem volt soha :)

Most ilyenkor mit csináljak , megtarthatom törvényesen a pénzt ? vagy van valami jogszabály ami arra kötelez hogy nem tarthatom meg ?

2009. dec. 16. 22:31
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
76%
Simán előfordulhat ilyen, a bank nem egyezteti a nevet a számlaszámmal! Nálunk a cégnél történt már többször ilyen, havi kb 1000 db utalásnál előfordul. A lelkiismeretedre van bízva mit teszel vele.
2009. dec. 17. 06:38
 12/47 anonim ***** válasza:
01:03 - Meg kell adni, de nem ellenőrzik, hogy stimmel-e, csak azt, hogy legyen oda írva valami. Tegyük fel, utalsz egy cégnek, és ha nem írod ki a teljes nevét, rövidítesz, vagy lemarad a cég típusa (pl. kft), nem szólnak érte, pedig ugyanolyan névvel más típusjelöléssel több is létezhet.
2009. dec. 17. 06:43
 13/47 anonim ***** válasza:
100%

Én már utaltam pénzt, és csak a számot kérték.

Egyébként tényleg csak a lelkiismeretedre bízd, hogy mit teszel....

Én is jártam hasonló cipőbe.

Telefont töltöttem elektronikusan, és véletlenül egy számot elírtam. Valaki más kapta meg a 3500 ft-ot. Felhívtam, és kértem, hogy küldje el a pénzt. Gondoltam próba-szerencse...

Az illető azt mondta, nem tudja elküldeni, mert 3 gyereke van, stb. De megigérte, hogy a következő hónapban feltölti a telefonomat, ugyanennyi összeggel, mihelyst megkapja a fizetését. S láss csodát!!! Megkaptam a feltöltést! Napra pontosan, ahogy ígérte.

Szóval vannak még becsületes emberek! :) :) :)

2009. dec. 17. 08:59
 14/47 A kérdező kommentje:
értem , megszeretnémtartani mert hihetlenül kellene most az a pénz mert a viccet félre tolva ez mentett meg engem mint egy égi csoda :D amugy én nem xbox-ot fogok venni a gyerekeimnek karácsonyra sajnos valami olcsobat de ök is tudják hogy nem tudok mindent megvenni nekik de ezt a 9 ezret rájuk költöm ha megtarthatom :) Én igazábol attól félek hogyha valaki valamit roszat csinált be aakrja szenyezni az én számlaszámomat mert 9 ezerért xbox-ot nem hiszem hogy adnának és az is végig ment már az agyamon hogy mivan hogyha az én adataimat adta meg valaki (név , számlaszám,bank nem nehéz ugye :) ) hogy nekem küldje a pénzt és ezáltal engem szenyezen be , mert ugye ki tudja milyen emberek vannak akik csak poénbol is feltesznek mint az ellötem szolo is irta aukcios portálra olcson dolgokat aztán öszekutyuljákj a dolgokat és másnak küldi a pénzt kib@szásbol és a vevö -vel is kicseszik mivel ö sem kap igy semmit aztán meg ugye az én számlámon fog rinyálni :/ nemtudom huzzos dolog ez ... :)
2009. dec. 17. 09:39
 15/47 anonim ***** válasza:
100%
Ha elkezdik keresni a pénzt rögtön kiderül, hogy hozzád került. A bank le fogja vonni a számládról, ha igazolják, hogy téves utalás történt. Milyen jogod van elkölteni? Nem talált pénz, pontosan tudud ki hagyta el, és a másik fél is, hogy ki találta meg, még ha csak egy számla számot is.
2009. dec. 17. 09:57
 16/47 anonim ***** válasza:
100%
ha lenne kis agyad meg becsületed, akkor már rég visszautaltad volna.
2009. dec. 17. 10:01
 17/47 anonim ***** válasza:
100%
Ha megtartod a pénzt, lelked rajta. De akkor kívánom, hogy te még rosszabbul járj és a dupláját fizesd ki!!
2009. dec. 17. 10:01
 18/47 anonim ***** válasza:
100%

Na kedves kérdező, mivel nagyn kiverte a biztosítékot nálam, hogy meg akarod tartani a pénzt, van egy rossz hírem. Most felhívtam az én számlavezető bankomat.

Rövide:

Azt mondták, hogyha az aki tévesen utalt, akkor tehet reklamációt.Zárolhatják a számlát és később meg is terhelhetik. Tehát majd neked akkor fog hiányozni a pénz, amikor majd a legkevésbé fogsz rá számítani. ergo, jobban jársz, ha most küldöd vissza a talált pénzt.

2009. dec. 17. 10:18
 19/47 A kérdező kommentje:
Hát reméljük nem igy lesz :) Viszont várni fogok vele 1-2 hetet még karácsonyig hogyha addig rám ir (1ft-t utalásnál is tud közleméynbe ) vagy a bankom szol nekem akkor természetesen mivel nem az enyém a pénz akkor viszaadom ha meg nem szol senki akkor meg hát istenem ,nekem is lehet valamikor egy jo napom nem ?! :)
2009. dec. 17. 11:08
 20/47 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, szerintem 100%, hogy valaki ezt a pénzt keresni fogja. Ha becsületes lennél, nem tartanád meg, de ezek szerint te nem vagy becsületes, a te lelkiismereted és később a pénzed fogja bánni, ha ezt most nem adod vissza annak, akié valójában. Ezt a pénzt nem neked szánták, nem a tiéd, nem a jogos tulajdonod, jogtalanul birtoklod. Én még az utcán talált mobiltelefont is visszajuttattam a tulajdonosának, kiderült, hogy egy kislány hagyta el, az anyukája nagyon örült, én meg nagyon örültem, hogy segíthettem, pedig én se vagyok anyagilag eleresztve, sőt, mégse lett volna pofám megtartani, ami nem az enyém.
2009. dec. 17. 16:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!