Mi van akkor ha a bankszámlámra jött pénz? =)
Mármint pénzt kaptam valakitöl de csak a fizetésemet várom oda szoval valaki valoszinüleg félre küldte nekem a pénzt vagy valaki az én adataimat adta meg hogy nekem küldjön pénzt . Szoval a lényeg hogy reggel kaptam egy sms-t hogy 9 ezer ft -t kaptam közleménybe "xbox" szerepel a számlaszámát sem ismerem aki küldte azaz nem ismerös sehonnan se és xbox-om sem volt soha :)
Most ilyenkor mit csináljak , megtarthatom törvényesen a pénzt ? vagy van valami jogszabály ami arra kötelez hogy nem tarthatom meg ?
Én már utaltam pénzt, és csak a számot kérték.
Egyébként tényleg csak a lelkiismeretedre bízd, hogy mit teszel....
Én is jártam hasonló cipőbe.
Telefont töltöttem elektronikusan, és véletlenül egy számot elírtam. Valaki más kapta meg a 3500 ft-ot. Felhívtam, és kértem, hogy küldje el a pénzt. Gondoltam próba-szerencse...
Az illető azt mondta, nem tudja elküldeni, mert 3 gyereke van, stb. De megigérte, hogy a következő hónapban feltölti a telefonomat, ugyanennyi összeggel, mihelyst megkapja a fizetését. S láss csodát!!! Megkaptam a feltöltést! Napra pontosan, ahogy ígérte.
Szóval vannak még becsületes emberek! :) :) :)
Na kedves kérdező, mivel nagyn kiverte a biztosítékot nálam, hogy meg akarod tartani a pénzt, van egy rossz hírem. Most felhívtam az én számlavezető bankomat.
Rövide:
Azt mondták, hogyha az aki tévesen utalt, akkor tehet reklamációt.Zárolhatják a számlát és később meg is terhelhetik. Tehát majd neked akkor fog hiányozni a pénz, amikor majd a legkevésbé fogsz rá számítani. ergo, jobban jársz, ha most küldöd vissza a talált pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!