1. Ha vkinek pénz akarok utalni bankszámlára, akkor azt, hogyan kell csinálni? 2. Ha nekem vki akar pénzt utalni a bankszámlámra akkor elég csak a számomat megadni, vagy a nevem is kell hozzá?
Ha te akarsz utalni akkor az internetes netbankon keresztül egyszerűen átutalod a megadott számlaszámra "Egyszeri átutalás" menüpontban. A netbank lépésről-lépésre levezeti a folyamatot. Ebben az estben kérik a másik fél nevét. Ha nincs netbankod akkor a másik fél bankjába személyesen bemész és befizeted a számlájára. Nevedet itt meg kell adni, sőt személyi igazolványt is kérnek. Bankszámlaszám tulajdonosát szerintem csak úgy nem mondják meg a bankok, bár még soha sem kérdeztem ilyet. Személyes befizetésnél akkor tudod meg, ha megadod a számlaszámot amire fizetni akarsz, és az ügyintéző visszakérdez, hogy " XY nevére kíván fizetni? " .
Én OTP- Dunatakarék- Erste viszonylatban szoktam általában mozogni, itt így működik. Többi banknál lehet, hogy mások a szabályok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!