Mi van akkor ha a bankszámlámra jött pénz? =)
Mármint pénzt kaptam valakitöl de csak a fizetésemet várom oda szoval valaki valoszinüleg félre küldte nekem a pénzt vagy valaki az én adataimat adta meg hogy nekem küldjön pénzt . Szoval a lényeg hogy reggel kaptam egy sms-t hogy 9 ezer ft -t kaptam közleménybe "xbox" szerepel a számlaszámát sem ismerem aki küldte azaz nem ismerös sehonnan se és xbox-om sem volt soha :)
Most ilyenkor mit csináljak , megtarthatom törvényesen a pénzt ? vagy van valami jogszabály ami arra kötelez hogy nem tarthatom meg ?
Azt kellene tenned, hogy visszautalod a pénzt, ez lenne az egyetlen helyes cselekedet, nem értem, ilyenkor hol a lelkiismereted. Remélem, nem ismerlek személyesen, mert szégyellem, hogy ilyenek is vannak. Én szégyellem magam helyetted. Ha neked szánták volna a pénzt, gondolod, hogy nem jelezték volna? De nem neked szánták, mert a közleménybe XBOX volt írva, kétlem, hogy ez neked szólt volna.
De tudod, mit, nincs is értelme tovább ragozni az esetet, az élettől mindenki azt kapja vissza, amit adott, és kamatostól akár, úgyhogy ennek az önzőségednek lesznek még következményei...
Ezt találtam a neten
Az általános gyakorlat szerint bűncselekménynek számít, ha az emberek olyan pénzt költenek, amely tévedésből került a bankszámlájukra, és tudatában vannak annak, hogy az összeg nem az övék, állította korábban hasonló ügy kapcsán egy banki ombudsman.
De sok embernek savanyú itt a szőlő, milyen megkeseredettek vagytok ti! Senkiben egy csepp jószándékot, annyit nem látok. Jó, jogilag nem törvényes, hogy megtartsa, de mi van, ha ez a kis karácsonyi csodája a kérdezőnek? Hogy kapott pár ezer forintot grátisz... Ha majd lesz pénze, akkor visszautalja (ahogy írta is), ha nem keresik rajta, akkor meg történt vele is egy kis jó.
Mindenki itt osztja az észt itt 9000 ezer forintról meg xboxról, d egondolkodtok ti egyáltalán?? Maga az xbox játékkonzol kerül vagy 55-80 ezer forintba attól függően hol, mennyiért veszel. Kiegészítőt (kormány, joypad,akármi) van már 8-9 ezerért. De most gondoljátok, ha valakinek már telik egy xboxra, majd pont 9000 forintba rokkanna bele?? Ugyan már könyörgöm... Plusz az utaló félnek is rég fel kellett hogy tűnjön, hogy rossz helyre utalta el, ezt utólag vissza lehet keresni/kérni a banktól és valami módon nyilván (akár bankon keresztül) felvehetné a kapcsolatot a kérdezővel, hogy legyen szíves visszautalni. Megtette már? Nem. Borzasztóan önzőek vagytok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!