A munkáltató hibázik, vagy én tudom rosszul? Mit lehet tenni ebben az ügyben?
A munkáltatód nem hibázik! Az útiköltséged 86%-át kell állja, a többit TE állod a fizetésedből.
3. § (1) A munkáltató megtéríti a munkavállaló munkába járását szolgáló teljes árú, valamint a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló kormányrendelet szerinti utazási kedvezménnyel megváltott, illetve az üzletpolitikai kedvezménnyel csökkentett árú bérlet vagy menetjegy árának (2)-(3) bekezdésben foglalt mértékét, amennyiben a munkavállaló
a) belföldi vagy határon átmenő országos közforgalmú vasút 2. kocsiosztályán,
b) helyközi (távolsági) autóbuszjáraton,
c) elővárosi buszon, HÉV-en,
d) menetrend szerint közlekedő hajón, kompon, vagy réven
utazik a munkavégzés helyére, továbbá, ha hazautazás céljából légi közlekedési járművet vesz igénybe.
(2) A munkáltató által fizetett napi munkába járással kapcsolatos költségtérítés a bérlettel vagy menetjeggyel való elszámolás ellenében azok árának legalább 86%-a.
(3) A munkáltató által fizetett hazautazással kapcsolatos költségtérítés a bérlettel vagy menetjeggyel való elszámolás ellenében azok árának legalább 86%-a, legfeljebb havonta
persze, én ezt értem, de a fizetésemet nem a munkáltatótól kapom, hanem az államtól, ő csak alkalmaz. És a pályázatban az állt, hogy a bérletem 100%-át téríti. Mivel a munkáltatóm nyert egy ilyen pályázatot, és egy ft-ot nem fizet utánunk, sőt, ő kap utánunk 1.5 M ft-ot, azért mert alkalmaz minket.
És a számlát amivel igazolni tudnám, h nem kaptam meg a pénzemet ( bérlet árát teljesen ) azt nem adják ide nekem, tehát nem tudom ezt igazolni.
a kérdés már tárgytalan, kiderült h ezzel "etettek" be minket... :S
szép, mondhatom...
" de a fizetésemet nem a munkáltatótól kapom, hanem az államtól"
Ez butaság. A fizetésedet a munkáltatódtól kapod, maximum az állam támogatja a munkaadót (pl. egységnyi adókedvezménnyel, stb...)
aaaha, így már világos. Ezek szerint ne háborogjunk, mert nem jogos.
Köszönöm a felvilágosítást! :)
Ha én, mint munkáltató kapok utánad bármilyen állami támogatást azért, hogy Téged alkalmazlak, az nem jelenti azt, hogy a kapott támogatást átutalom Neked...:)
Engem, mint munkáltatót támogatnak vele, nem pedig Téged. Te csak annyival jársz jól ezzel, hogy nem mást veszek fel, hanem Téged munkavállalónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!