Munkahelyváltás esetén mi a garancia arra hogy ne üljek két (szék) cég közé (felmondási idő alatt)?
Figyelt kérdés
Építőiparban dolgozok. Van egy állásom de egy jobbat és közelebbit találtam. Állásinterjún túl vagyok kellek is nekik. Viszont van bármiféle garancia arra, hogy míg a régi cégemnél a felmondási időmet (2-4 hét) töltöm, addig az új cégem meg ne gondolja magát, és én pedig két cég közé ne üljek?2014. jan. 24. 14:44
1/5 anonim válasza:
Miért a mostaniak nem vennének vissza, ha mégsem jönne
be a másik?
2/5 anonim válasza:
Szerződést előre nem lehet megkötni?
3/5 anonim válasza:
Írásban lehet ajánlatot kérni az új cégtől, csak ennyi biztosítékot tudsz elérni.
4/5 A kérdező kommentje:
Igen, a legjobb megoldásnak az előre megkötött szerződés tűnik, egy fix jövőbeli kezdési dátummal. Bár így lehet fennáll a "Több munkáltató által létesített munkaviszony".És úgy tudom csak 1 helyen lehet egyszerre teljes munkaidős állásom (mind2ő 8 órás teljes munkidős lenne lenne). Ezt nem tudom, hogy kezelné le a Nemzeti Adóhivatal. A NAV-ot kellene felhívnom, de azt csak hétfőn tudom :S. Hátha egy könyvelő is olvassa ezt a kommentet és tudja a megoldást.
2014. jan. 24. 16:06
5/5 anonim válasza:
Lehet egyszerre több bejelentett munkahelyed (teljes munkaidős is), ezt hívják többes jogviszonynak.
A "fix jövőbeli kezdési dátum" lehet olyan időpontú is, amikor már nem áll fenn a jelenlegi munkaviszonyod. Pl. a mostani munkahelyeden a felmondási időd március 10-én jár le, aznap szűnik meg ez a munkaviszonyod. Az új munkahelyeden a munkaviszony kezdete a februárban aláírt munkaszerződés szerint lehet pl. március 11. Ekkor még a többes jogviszony esete sem áll fenn.
A NAVot csak az érdekli, hogy a munkaviszony megkezdése előtt be legyél jelentve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!