MLM témában van valakinek pozitív tapasztalata?
"Meg mindegy mikor lépsz be dolognak, mert aki már előtted lép be, annak már nehéz lesz elébe kerülnöd."
Én konkrétan többet keresek, mint aki nekem szólt. Ő többet keres, mint aki neki szólt. És azok között, akiknek én szóltam, vannak, akik többet keresnek nálam. Nos, ennek megfelelően érdemes csak a fenti hozzászóló válaszát relevánsnak tekinteni. (Teljes szellemi sötétség erős hivatástudattal párosulva. Veszélyes kombó..)
"(bár, gondolom a he"j"esírás nem tárgya képzésnek)
[...] Reálisan és rendszerbe gondolkodj inkább. "
És a legjobb, amikor más helyesírását úgy bírálja valaki, hogy közben az övé is kifogásolható... Azért ez is elmond valamit az illető személyiségéről, nem? ;)
"Meg mindegy mikor lépsz be dolognak, mert aki már előtted lép be, annak már nehéz lesz elébe kerülnöd."
"Én konkrétan többet keresek, mint aki nekem szólt. Ő többet keres, mint aki neki szólt. És azok között, akiknek én szóltam, vannak, akik többet keresnek nálam."
(Hát ez leginkább azt mutatja, hogy vannak tőled jobb üzletépítők is. De aki Téged behívott, az meg tőled gyengébb,feltéve hogy nem vesszük figyelembe hogy nem mindenkinek egyformák lehetőségei és a piaca...
Én "előrébb kerülés"-ről (mint hierarchia) beszéltem nem keresetről :-))
Vagyis egy tapasztaltabb alá belépve kezdőként nehezebben érvényesül a kérdező, mint ha ő lenne az egész rendszer elején kizárólagos jogokkal és maga alá szervezi az mlm "nagy ágyúit". Ehelyett hallgasson azokra akik azt mondják, elég ha belépsz majd x idő múlva és addig esetleg (mint referenciával rendelkező "hiteles üzletépítők") lenyúlják a fordítói munkáját és beregisztrálják magukat előre, amit ugye a kérdező is megtehetett volna, csak hát elhitte, hogy neki mindegy hogy mikor lép be :-)
"Én "előrébb kerülés"-ről (mint hierarchia) beszéltem nem keresetről :-))"
Igen, mert még mindig azt gondolod, hogy aki "előrébb van", az jobban jár akármilyen szempontból is. Pedig nem.
"Vagyis egy tapasztaltabb alá belépve kezdőként nehezebben érvényesül a kérdező, mint ha ő lenne az egész rendszer elején kizárólagos jogokkal és maga alá szervezi az mlm "nagy ágyúit"."
Újabb tévedés. Először is egy tapasztalt vezetővel könnyebb az üzletépítés, mint nélküle. Aztán meg mint fent kiderült, nem számít, hogy alattad van-e az mlm nagy ágyúja, attól te még nem keresel sokat...
Nem gondolkoztál, hogy átírod a nevedet "Bak Norbert"-ről "Újabb megalapozatlan, téves MLM-vélemény:"-re?
Aztán meg mint fent kiderült, nem számít, hogy alattad van-e az mlm nagy ágyúja, attól te még nem keresel sokat...
Vagyis az alattad lévő hálózat forgalmából meghatározott mértékű szélességben és mélységben nem részesülsz passzívan? :-) Ne viccelj már!
Továbbra sem a kereset mértékén van a hangsúly, hanem arról, hogy passzívan a fizetése mellé kezdőként, tapasztalat nélkül jobban érvényesül (értsd: felépíti a hálózatot x mélységig, y szélességben) ha ő az első láncszem az országban egy új hálózatban, mintsem ha ugyanabba a hálózatba belép x hónap, vagy x év múlva, amikor már vannak hálózatok, esetleg már minden huszadik ismerőse ezzel keresné meg, hogy lépjen be továbbra is tapasztalat nélkül.
Addig az x hónapig, vagy évig már elég magas szintre juthatna, anélkül, hogy két fűszálat keresztbe kéne tennie és azzal együtt jutalékra (passzívan, ahogy ő szeretné) a forgalomból (az estleges fix vezető szintű fizetése mellé) ha nem hallgat arra, hogy mindegy mikor lép be.
Sokba lenne és külön eljárásokat igényelne, ha minden hivatalos dokumentumban át kellene írnom a nevem... :-))Pláne mlm névvel, elég nehezen érvényesülnék a hivatásaimban, bár nem tudom melyikre céloztál hivatástudat alatt.
"kezdőként, tapasztalat nélkül jobban érvényesül (értsd: felépíti a hálózatot x mélységig, y szélességben) ha ő az első láncszem az országban egy új hálózatban, mintsem ha ugyanabba a hálózatba belép x hónap, vagy x év múlva, amikor már vannak hálózatok, esetleg már minden huszadik ismerőse ezzel keresné meg, hogy lépjen be továbbra is tapasztalat nélkül. "
Az a baj, hogy se elméleti, se gyakorlati tudásod nincs a témában.
Mutatom, hogy miért:
- az első láncszem NEM feltétlenül keres többet, mint a n+1. láncszem. Csak akkor, ha többet/ügyesebben dolgozik, mint az n+1. De mivel ő szegény tapasztalatlan, és nincs fölötte senki, akitől tanulhatna, egyedül nem fogja tudni felépíteni a hálózatot.
- az n+1. ember viszont építkezhet az előtte lévő n hálózatépítő tapasztalatából, sőt, azoktól valós segítséget is kap. Tehát könnyebb a dolga.
- mutass nekem bármilyen embert, akinek minden 20. ismerőse építi valamelyik MLM hálózatot. Vegyük példának téged. Melyik ismerőseid építik melyik hálózatot? Én elég sok emberrel találkozom, és nyilván szóbakerül a hálózatépítés velük. Erről beszélünk. Gyakorlatilag senki nem tud ismerőséről, aki ezzel foglalkozna.. Üres a piac, mindenki az elején van most.
Norbert, olyanról okoskodsz amiről fogalmad sincs.
Nem az MLM nem úgy működik ahogy a kis kobakodban elképzeled.
De hát mit lehet várni egy olyan embertől akinek nulla tapasztalata van az MLM terén? Igen okoskodást semmi többet.
Kedves kérdező!
Kapásból írok neked két dolgot, amikre érdemes figyelni.
Az első és legfontosabb, hogy üzleti ügyben, üzleti döntésekhez mindig hiteles forrásból szerezz információt.
Bármenyire is szeretjük és használjuk páran ezt az oldalt, üzleti ügyben így és itt nem tudsz hiteles információt kapni. Én sem vagyok itt hiteles és itt a világ legjobb üzletembere sem lenne az. Ezért amiket most leírok inkább elgondolkodtatónak, érdekességnek szánom. - Mert nem tudod ellenőrizni a forrás hitelességét.
A második egy javaslat:
Mindaddig, amíg bármilyen üzleti megkeresés hatására, az események láncolata oda vezetne, hogy itt kérdezel róla, addig ne foglalkozz az adott lehetőséggel, legalább is a téged ezzel megkereső személlyel ne. Továbbá te se próbálj itt üzlettársakat keresni később, majd, ha esetleg ezzel foglalkozol.
Segítségként azért feltennék két kérdést:
1,
Ha te leszel az első és nincs üzleti tapasztalatod, ki fog tárgyalni a profi üzletkötőkkel?
A második kérdéshez foglaljuk össze ami tőled tudunk:
Biztos nagy cég.
Sok termékük van.
Szerinted az elején érdemes elkezdeni.
2,
A kérdésem ezek után a következő: mit fog mondani a komplett hálózatod bármely tagja egy év múlva, milyen termékeket fogtok vásárolni, ajánlani és miért ?
– Ne válaszolj, csak gondold végig.
tegnap 01:55-ös válaszomban helytelenül pontos j-t írtam "ly" helyett. Köszönöm, hogy felhívta az egyik válaszoló rá a figyelmem, bár magamtól is kiszúrtam. Kellemetlen hiba, igyekszem kerülni az ilyet, de nem mindig sikerül. Biztosak lehettek benne, hogy engem zavar, de lépjünk túl rajta. Az egyúttal feltett két kérdésre/megjegyzésre:
-A helyesírás valóban nem része a N21 oktatási rendszerének.
-A N21 akkreditált oktatási rendszer.
Részemről lezárva ez az izgalmas kérdés.
tegnap 08:03
Igazat is írsz meg nem is. A 01-22 21:12 általam idézett megjegyzésében A Network21-et írta 6í évesnek (vagy pontatlanul fogalmazott). Erre írtam, hogy nincs annyi (sőt még az Amway sem), nem az MLM-re.
Azonban ha már fölvetetted a témát. Meglehetősen nehéz kitalálni, hogy mióta közvetlen értékesítés létezik a világban (mármint nem a saját portéka árulása, hanem, hogy egy cég dolgoztat több direkt értékesítőt), azóta hány tulajdonosnak, csoportvezetőnek stb. jutott eszébe és alkalmazott olyan rendszert, hogy valamilyen jutalékot kaptak az emberek az általuk beszervezett vagy mentorált másik értékesítő eredménye után (nem annak a másiknak a jutalékából levonva). Csodálkoznék, ha nem lenne viszonylag magas ez a szám. A sok ilyen próbálkozás közül a William Casselberry és Lee Mytinger által 1941-ben bevezetett rendszer alighanem azért lett ismertebb, mert pont az ő hálózatukban kezdett el dolgozni 8 évvel később Rich és Jay, akik innen vették az ötletet. A Nutrilite (korábban pár évig California Vitamins Inc.) nem volt MLM rendszer, csupán Casselberryék csoportja működött így, ami pár évvel Richék csatlakozása után szétment. Pont 60 éve, 1954-ben nem tudom, történt-e valami különös ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!