Hogyan éljünk meg ennyi pénzből?
Világéletünkben gazdagok voltak a szüleim, most viszont havi 150.000 ft-ból kell majd megélnünk 4-en. Ebből csak apa gyógyszerei 40.000 ft.(támogatással)
A házunk nem túl nagy, nem is kicsi, de a számlák kb 60.000 ft összesen.
Mit tegyünk? Már azon is gondolkoztam, hogy elmegyek prostinak...
Most mondjam, hogy vannak, akik havi 50-ből élnek? Ők cserélnétek veletek. Ez szomorú, senki nem tehet róla, de ez van. Nincs jó válasz, ha nincs megtakarítás, és nem tudtok dolgozni menni, nem lehet mit tanácsolni sajnos.
Eladni a házat és kisebb lakásban menni, felélni a ház árát - ez is átmeneti megoldás, és nem biztos, hogy elkel a ház, ugye.
Kívülről nem tudunk tanácsot adni.
Amúgy meg van pénzügyi tanácsadás ingyenesen, lehet, hogy igénybe kellene venni.
Apukád igényeljen közgyógyot gondolom rokkant nyugdíjas??
Vállalj diákmunkát.
A házat annyira alábecsülték, hogy apám idegösszeroppanást kapott aznap este... Ráadásul mindenkinek jut 1 szoba, mégcsak nem is annyira nagy, szép ház :(
Van olyan közgyógyja, de így is ennyibe kerülnek a gyógyszerei, nagyon sok betegsége van
Ebben az esetben nem biztos, hogy kamu a kérdés, csak roppant rosszul van megfogalmazva.
1. Ezek szerint mégsem voltak gazdagok.ű
2. Nem tudod, mit jelent gazdagnak lenni.
3. Látszatgazdagság volt.
De, hogy a kérdésre is válaszoljak: apa gyógyszereit meg kell próbálni olcsóbbra cserélni. Ez nem okoskodás, magam is szedek fixen gyógyszert, csak az "asztalra kell csapni", hogy a doki felírjon olcsóbb gyógyszert, amennyiben ez lehetséges.
Csökkenteni kell a kiadásokat, nyilván lehet. (Ha a gazdagok életét éltétek eddig, akkor biztosan volt némi "rongyrázás")
Az utolsó ötleted sem rossz, nem vetem meg a gondolatodat, élnek ebből páran úgy, hogy nappalin tanulnak.
Mi is ennyiből élünk ennyien, mégsem mentem prostinak, sőt, tanulok.
Csak azt nem értem, hogyha a szüleid "világéletükben" gazdagok voltak, akkor mi történt? Mire kellett annyi hitel? Mi sosem voltunk gazdagok, mégis meg tudunk élni. Néha több, néha kevesebb a havi pénz, de osztogatjuk, mást nem tehetünk. Amúgy nem házban lakunk, hanem lakásban, szóval ajánlom nektek is a panelt.
de miért kellett hirtelen kifizetni ekkora hitelt?
más egész életében nem keres ennyit, nincs egy forint megtakarításotok sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!