Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Átvágtak egy weboldallal...

Átvágtak egy weboldallal kapcs, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Üdv! Átvertek egy weboldallal kapcsolatban, sajnos szerződés nem volt (ez volt a vesztem), hogy megbízom Őt hogy csinálja meg az oldalt. Szinte baráti kapcsolatban voltunk, dumáltunk jó fejnek tűnt előtte már volt 1 ügyletünk akkor megcsinálta a logot de sajnos pont akkor nulláztam le magam így nem tudtam neki kifizetni, de pár hónap múlva ezzel a projekttel egy kalap alatt rendeztem (kifizettem neki az árát utólag, úgy hogy azt a munkát meg sem kaptam csak rendezni akartam) . Megbízhatónak tűnt stb, így megbeszéltük hogy az adott projekt árának felét átutalom neki (ez 50ezer ft volt), ez meg is történt mondta hogy akkor jövőhéten kezdi.. Így utólag szerintem semmit nem csinált, bár dumálgattunk mondta hogy most sok a melója a melóhelyén nagyon rászállt a főnöke plusz a család gyerek stb én ezt megértettem, több hónap telt el írtam neki nem válaszolt, több hónap után csak annyit írt hogy az oldal halad lassan de biztosan stb, hitegetett közbe semmi. Majd 5hónap után már elegem lett és mondtam neki hogy döntsük el, hogy akkor mi legyen ne hülyítsük egymást, ezt megelőzően feltöltöttünk egy alap wordpress motort amire telepített pár plugint,és ahova én elkezdtem cuccokat felnyomni hogy legyen content az oldalon.. Majd ezután küldött egy képet az arculatról hogy hogy fog kb kinézni meg ilyesmi már azt hittem tényleg lesz is belőle valami, de mégsem.. írt hogy a héten nem tud foglalkozni az oldallal stb stb(ezt többször is írta aztán utána 1 darabig nem válaszolt), de el sem olvasta amit írtam neki facebookon.. Vagy csak elolvasta de nem válaszolt. Szóval elég sunyi módon. Na mindegy a lényeg az, hogy már annyira elegem lett hogy írtam neki hogy döntsük el mi legyen mert ez így nem állapot ne húzzuk egymás idejét (jelzem előtte megdumáltuk, hogy felezünk az oldalba, elég jó kis oldal lenne de igazából a neve az ami úgymond sokat érhet és találó erre építve egy jó kis workoutot nagyon sok pénzt hozhatott volna..), erre sem írt semmit majd még párszor írtam neki egykét dolgot, de letiltott facebookon (a telefonszámát már régebb óta nem lehetett elérni) ... Nem gondoltam volna hogy ilyen sunyi, írtam neki hogy küldje vissza a pénzt amit erre küldtem és felejtsük el egymást.. Persze ezekre sem reagált facebookon :) Na mindegy a lényeg, hogy szeretném ráküldeni a NAV-ot hogy indítsanak vagyonosodási vizsgálatot ellene mert szerintem (sőt biztos) mutyizott még pár oldalt jóllehet azokat el is készítette csak annyira megszaladt neki a szekér hogy az én oldalamra már nem akart időt szakítani gondolván az már effektív lóvét nem hoz neki (pedig hozott volna) az új projektekkel foglalkozott (szerintem).. A feleségének is van valami női biznisze , de szerintem Ő se nagyon adózik.. Tudom, hogy feljelentéssel semmire nem mennék mivel konkrét szerződés nem volt, de nem szeretném hogy ennyivel megússza hogy csak így eltűnik ezért gondoltam a NAV-ra mivel biztos vagyok benne hogy találnának nála érdekes dolgokat.. Ezt hogy tudnám kivitelezni? Kihez kéne forduljak? Egyébként a címét tudom nagyon messze lakik, és nem lenne értelme elmenni főleg hogy semmit nem tudnék csinálni vele, és még engem hurcolnának meg ha valami olyat tennék ezért gondoltam a NAV-ra, hogy akkor szopja meg ha már engem is megszopatott... Ti mit ajánlanátok? A hülye vagy megszoptad úgy kell neked válaszokat kérem mellőzzétek, tudom hogy az voltam de annyira tetszettek a munkái és úgy megbíztam benne mintha a legjobb barátom lenne, ezért sem jutott eszembe szerződést írni.. Hát megszoptam ez van, építő jellegű hozzászólásokat várnék. Üdvözlet!!

2013. nov. 15. 19:00
 1/9 anonim ***** válasza:

Egy csettintésre úgysem fog kimenni a NAV, főleg, hogy csak feltételezed az egészet, és nincs semmi bizonyítékod. Egyszerűen csak le akart húzni a srác, és sikerrel járt.

Ez sajnos tanulópénz volt, legközelebb hasonlóba nehogy belevágj papír nélkül, különben hasonlóan megütheted a bokád. :-/

2013. nov. 15. 19:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Nyilván nem fogom, de amúgy szerintem nem lehúzásnak indult az egész azt nem tudom elképzelni egyszerűen.. Nem kell kimenni szimplán vizsgálják be az adóbevallását.. Hát ami pénzt én átutaltam *****.hu előleg közleménnyel az után már alapból nem fog adózni ... Tehát már alapból ez is szabálysértő és meghurcolhatnák.. Szerintem a NAV random válogat viszont ha kapnak egy fülest főleg hogy nekem bizonyítékom is van hogy utaltam neki pénzt egy szolgáltatásért cserébe akkor meddig tartana őt is belevenni a randomcsokorba? Hiába nem volt papír alapú szerződés attól még szóbeli lehetett volna ami olyan értékű... De sajnos nem értek hozzá nem vagyok se KPMG-s se NAV-os bár pénzügyi területen dolgozom :(
2013. nov. 15. 19:18
 3/9 A kérdező kommentje:
Legszívesebben feljelenteném a fenébe, hogy volt szóbeli szerződés, csak hogy kelljen bíróságra járnia de ha kiderül, hogy hamis vádakat állítok ellene akkor még engem hurcolnának meg plusz a perköltséget is rámvernék annyit meg nem ér az egész.. Ha sok pénzem lenne leszarnám :)
2013. nov. 15. 19:22
 4/9 anonim ***** válasza:

öcsém, komoly problémák vannak itt.... Mondjuk annyira nem tudlak hibáztatni, hogy ennyire nem értesz a témához meg naív vagy, végül is egy normális világban nem csszik át az embert.

NAV-ot felejtsed el, ez nem így működik.

Ami pénzt átutaltál, az bizonyítóerejű lehet, papír szerződés nélkül is, hisz meg kell neveznie a jogcímet, hogy mire kapta.

Feljelentés nincs. Feljelenteni a rendőrségen szokás szabálysértésért, bűncselekményekért, itt egyik se valósult meg.

Ez itt sima polgári peres eljárás lehet, azaz megállapodtatok valamiben, nem teljesítette, és ezért perelheted.

Egy bibi van. A perköltség sokkal többe fog kerülni mint a weboldal, többszörösébe, csak az ügyvéd kerül 100e felett bőven. Elméletileg ha nyersz, akkor a perköltség is a másik felet terheli. Ez szépen hangzik az elméletben. A valóság viszont az, hogy nem fog fizetni, hónapokig húzódik majd, mire talán látsz a pénzedből valamit. A perrel együtt több éves szívás elé nézel ha perelsz.

Ez tanulópénz volt.

Könyveld el, és keress egy megbízható programozót. 50k-ért amúgy se szoktak komoly oldalt csinálni, persze ez a WP téma még okés ennyiért, de az nem nevezhető komoly oldalnak.

2013. nov. 15. 19:49
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem érdekel ha több év szívás az neki is szívás, az sem érdekel ha nem kapom vissza a pénzem és az sem érdekel ha nekem költség... Csak szopjon Ő is ugyanúgy mint én :) De szerintem nem nyerném meg a pert, mivel nem volt semmiféle szerződés és Ő mondhatná akár azt a bíróságon, hogy Ő adott tárhelyet és feltöltött egy wp motort az oldalra és ott az oldal ... Az hogy a facebookos beszélgetésünk alapján miket bezéltünk meg (funckiók stb) az senkit nem fog érdekelni egyáltalán.. Egyébként meg keres a f**szom programozót megyek céghez azok legalább megcsinálják...
2013. nov. 15. 19:56
 6/9 anonim ***** válasza:
jah, 10x ennyiért és ne aggódj cégekben is van több ezer kókler. okosan kell választani.
2013. nov. 15. 20:08
 7/9 A kérdező kommentje:
Nemhiszem, hogy 10x ennyiért mert azért ennyire nem komplikált a dolog de 2x ennyiért (szóval 200k) megcsinálnák.. Vagy nem tudom..... Az a baj, hogy egyszerűen nem tudom mit tegyek, keressek programozót megbízási szerződéssel?
2013. nov. 15. 20:23
 8/9 anonim ***** válasza:

egy wp oldalra ki ne adjál már 200k-t. nem ér az egész annyit...

nem kell szerződés (de ha mindenáron akarsz, akkor olyan programozót keress aki tud adni számlát, tehát pl egyéni vállalkozó. olcsóbb mint egy céget fizetni)

Viszont ha szerződés nélkül tolod, akkor egyszerűen megállapodtok, hogy a végén fizetsz átvételkor.

Illetve legyél okos, és ne várj hónapokat. Egy wp oldalt munka meg minden szar mellett egy hónap alatt röhögve át lehet adni. Tehát ha 1-2 hét alatt se produkál semmi értékeset, akkor kihajítod és keresel mást.

2013. nov. 15. 22:15
 9/9 anonim ***** válasza:
jah, és kérj az új embertől referenciákat, hogy mit csinált eddig, olyannal szóba se állj akinek nincs semmi értékelhető referenciája.
2013. nov. 15. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!